Suomi 1A Jukka Poika: Silkkii https://www.youtube.com/watch?v=rzBPcI2plnI.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
”Sähköposti Mikolle”, s. 43 Minkämaalainen Mikko on. Missä Mikko asuu
Advertisements

Mitä sinä tiedät suomalaisesta mökistä
Millainen sää on?.
Kysy parilta. Muista päiväys. Mikä päivä eilen oli
Verbityyppi 1 katsoa nukkua verbityyppi 2 syödä juoda verbityyppi 3 mennä opiskella verbityyppi 4 haluta pelata verbityyppi 5 tarvita.
Kysy parilta kysymys, vastaus on tekstissä. ”Sähköposti Mikolle”, s
Matkailu lentoasema lentolippu käsimatkatavara
Puhu parin kanssa! Mitä sinä teit viikonloppuna?
Suomi 1B – Y347 Mon and Wed – Exam
”Sähköposti Mikolle”, s. 43 Minkämaalainen Mikko on. Missä Mikko asuu
Suomi 1A Torstai Runebergin päivä Johan Ludvig Runeberg ( ): suomalainen kirjailija. Suomenruotsalainen: hänen äidinkieli oli.
Tervetuloa kurssille Suomi 1B Sanna Rämö.
Suomi 1A Mistä sinä olet kotoisin? Harjoitus 10 Kotitehtävä: harjoitus 11.
Suomi 1A Pienet dialogit Kotitehtävä: harjoitus 3 1.Kuka sinä olet?  Olen Saija 2.Hauska tutustua  Samoin! 3.Onko täällä suomen kurssi?Täällä:
Suomi 1A Tiistai 16. helmikuuta 2015 Pohjoinen ja etelä.
Tervetuloa kurssille Suomi 1B! Sanna Rämö Hyvää naistenpäivää!
Suomi 1A Tiistai 21. kesäkuuta 2016 Juhannus. Juhannus – Midsummer Yötön yö Juhannustanssit (We love Helsinki) Mökki Kokko.
Tervetuloa kurssille Suomi 1B! Sanna Rämö.
Suomi 1A Torstai 11. helmikuuta Ystävänpäivä 14. helmikuuta.
FIBS Isänpäivä Marraskuun 2. sunnuntai. Tänä vuonna 8. marraskuuta Isä: isi, iskä, faija, pappa KYSY PARILTA: Juhlitaanko sinun kotimaassa.
Suomi 2B Sanna Rämö. Hei! Kuka sinä olet? Kuka? Mikä? Mitä? Missä? Mistä? Mihin? Millainen? Minkänäköinen? Minkävärinen? Kuinka? Milloin? Miksi?
Suomi 2A Mitä sinä teit viime viikonloppuna? Mitä sinä teit perjantaina, lauantaina entä sunnuntaina? Missä? Kenen kanssa? Ensin – Sitten (Harjoitus.
FIBS Selkouutiset
Suomi 1A Maanantai 6. kesäkuuta 2016 ULTRA BRA. Hei kuule Suomi – Ultra Bra Hei, hei, hei vaan Suomi Hei joku Joensuu Hei Oulu oot Iloinen paikka ja kaupunki.
Suomi 1B Sanatesti (1) 1.Pedro juo 2.Alex tekee ruokaa / grillaa 3.Antti ja Ville syövät / juovat / keskustelevat 4.Matti soittaa kitaraa.
FIBS Kysy parilta: Mitä sinä teit viime viikonloppuna? Mitä teit perjantaina, lauantaina entä sunnuntaina?
Suomi 1A Tiistai 9. helmikuuta Laskiainen Laskiaistiistai ja laskiaissunnuntai Laskea (1) mäkeä: Slide a slope Laskiaispulla: hillo vai mantelimassa.
Suomi 2B Lucian päivä Valon juhla Lucia-paraati senaatintorilla klo 18.
Suomi 1A Mikä vuodenaika on? Millainen sää on?
Suomi 2A Missä kissa on? Missä lintu on? Kissa on laatikon alla.
Suomi 1A Tiistai Selkouutiset
Suomi 1B Torstai 24. maaliskuuta Pääsiäinen - Easter Kristillinen juhla (celebration) Päästä (3): to get (out of) PÄIVÄT (pyhä: holiday): Kiirastorstai.
Suomi 1A Torstai Kysy parilta: 1.Mikä sun (sinun) nimi on? 2.Miten se kirjoitetaan? 3.Mitä sulle (sinulle) kuuluu? 4.Mistä sä (sinä) olet kotoisin?
Suomi 2A Maanantai Kirsti Forssen. Siskonpeti Suomalainen komediasarja
Suomi 1B Mistä? Missä? Mihin? Where? Mistä sinä olet kotoisin? (where from) – Olen kotoisin Saksasta. Missä sinä asut? (where in) – Asun Espoossa.
Suomi 1B Koti ja asuminen Sanatesti Tiistaina – Verbit s – Asuminen (s. 111)
Suomi 1B Teema: koti, asuminen (home, living) HARJOITUS 9: Kysy parilta Sanoja: Millä kadulla: on which street Millaisessa: millainen + ssa.
Suomi 2A Kirjasto: Helsinki, Espoo, Vantaa.
Suomi 2B Sanna Rämö. Hei! Kuka sinä olet? Kuka? Mikä? Mitä? Missä? Mistä? Mihin? Millainen? Minkänäköinen? Minkävärinen? Kuinka? Milloin? Miksi?
Suomi 2A Siskonpeti
Sähköpostit: hyvä! Huomenna, torstaina, on orientaatio. Minun tutorin nimi on Ali. Minun asunto on ihan uusi. Se ei.
Suomi 1A Torstai 9. kesäkuuta 2016 Helsinkipäivä
Suomi 1A Bingo Harjoitus 10 Mistä sinä olet kotoisin? 1)lainen/läinen Englanti => Minä olen englantilainen Amerikka => Minä olen amerikkalainen.
Suomi 1A Torstai
Suomi 1A
Suomi 1A Tiistai Kirsti Forssen.
Suomi 1B Torstai 1. syyskuuta 2016.
ILLATIIVI. Translate the sentences.
Keskiviikko 18. toukokuuta 2016
Suomi 2A
Maanantai 21. maaliskuuta 2016
Suomi 1A
Suomi 2A
Keskiviikko 30. maaliskuuta 2016
Suomi 2B Sanna Rämö.
Mikä ihmeen objekti?.
Suomi 1B Torstai
Suomi 1B 26. Helmikuuta 2016 Kalevalan päivä
Suomi 2A Keskiviikko
Ryhmä h07 Töölö, sanni heinzmann
Tervetuloa kurssille Suomi 1B!
Suomi 1A
Puhutaan rahasta Pieniä dialogeja.
Suomi 1B Torstai 18. elokuuta 2016 Helsingin juhlaviikot
Suomi 1B Torstai
Suomi 1B Maanantai 22. elokuuta 2016.
Suomi 2A
Suomi 1B
Suomi 1B Maanantai 29. elokuuta 2016.
Laula sieluni mun, sieluni mun,
Esityksen transkriptio:

Suomi 1A

Jukka Poika: Silkkii

Silkkii Sä oot silkkii mun sylissäni Niin kuin lämmin vesi, joka lainehtii Yhdestä puusta meidät veistettiin Päästä varpaisiin Sä oot silkkii mun sylissäni Niin kuin lämmin vesi, joka läikehtii Sama virtaus, taivas ja maa Toisensa kohtaa Kun ukkostaa Hei jee!

Kun mä kerron sulle, mikä saa mut syttymään Mikä saa mut näihin tansseihin jäämään Enkä pois täältä mielelläni lähtiskään Ellen pääsis sua kotiisi viemään Dekin takana mun lemppari DJ Ja se soittaa meille vain hyvii biisei Enkä vois toivoo parempaa Seuraa Sä oot silkkii mun sylissäni Niin kuin lämmin vesi, joka lainehtii Yhdestä puusta meidät veistettiin Päästä varpaisiin Sä oot silkkii mun sylissäni Niin kuin lämmin vesi, joka läikehtii Sama virtaus, taivas ja maa Toisensa kohtaa Salamoi woo-o-oooo

Ihan kuin oltais tunnettu aiemmin Voi olla, et mä vain fiilistelin Löysin jotain mikä sytyttää Mun lemmen On kello kolme ja musiikki vaimenee Aikansa kaikella niin se vain menee Nyt on aika, mun maljani täyttyy Ja yli läikkyy Sä oot silkkii mun sylissäni Niin kuin lämmin vesi, joka läikehtii Yhdestä puusta meidät veistettiin Päästä varpaisiin Sä oot silkkii mun sylissäni Niin kuin lämmin vesi, joka lainehtii Sama virtaus, taivas ja maa Toisensa kohtaa

Käsivarsillani aaltoillen Niin kuin aallokko vaahtoinen Vuoteessa allani hikoillen Iloiten Vuorotellen vuoksi ja luode Lisää tuntemuksia tuoden Kunnes sarastaa ja koittaa huomen Sä oot silkkii mun sylissäni Niin kuin lämmin vesi, joka lainehtii Yhdestä puusta meidät veistettiin Päästä varpaisiin Sä oot silkkii mun sylissäni Niin kuin lämmin vesi, joka läikehtii Sama virtaus, taivas ja maa Toisensa kohtaa Kun ukkostaa

Mikä? Millainen? Mikä päivä tänään on? Mikä päivä huomenna on? Mikä päivä ylihuomenna on? Millainen sää tänään on? Millainen sää eilen oli (=was) ? Harjoitus 10 (s. 55)

Vuodenajat (vuodenaika – season) MILLOIN? (when?) Talvitalvella Kevätkeväällä Kesäkesällä Syksysyksyllä

Kuukaudet (kuukausi – month) Milloin? TammikuuTammikuussa HelmikuuHelmikuussa MaaliskuuMaaliskuussa HuhtikuuHuhtikuussa ToukokuuToukokuussa KesäkuuKesäkuussa HeinäkuuHeinäkuussa ElokuuElokuussa SyyskuuSyyskuussa LokakuuLokakuussa MarraskuuMarraskuussa JoulukuuJoulukuussa

Kysy parilta Milloin? (Missä kuussa = in which month) Milloin on kesä? Milloin on joulu (Christmas)? Milloin on sinun syntymäpäivä (birthday)? Millainen? Millainen on Suomen kesä? Millainen on Suomen talvi? Millainen kesä on sinun kotimaassa (home country?) Millainen talvi on sinun kotimaassa?

Verbityyppi 1: KPT-vaihtelu NUKKUA Minä nukun Sinä nukut Hän nukkuu Vahva aste: hän, he Me nukumme Te nukutte He nukkuvat Negatiivinen: minä en nuku, sinä et nuku, hän ei nuku, me emme nuku, te ette nuku, he eivät nuku

Harjoitus 22 Yövytkö Otatko Hiihdätkö Tiedätkö Soitatko Luetko Kirjoitatko

Genetiivi Kenen?/Minkä? Whose? Pedro=> Pedron Pedro => Pedro’s Opiskelija => opiskelijan Kiva opiskelija => Kivan opiskelijan Mikko=> Mikon PERSOONAPRONOMINIT Minä Minun (mun) My/mine SinäSinun (sun) Your/yours Hän/seHänen/sen His, her /its MeMeidän Our/ours TeTeidän Your/yours HeHeidän Their/theirs

Harjoitus 17

Minulla on… lla/llä + on (to have) Minulla on auto (I have) Sinulla on kamera Hänellä on bussilippu Meillä on talo Teillä on sauna Heillä on televisio Kenellä on? (Who has?) Pedrolla on koira. (Pedro has) Opettajalla on Huom! Minulla on nälkä/jano/kiire/kuuma/kylmä

Onko sinulla…? Do you have…? Sininen auto? Uusi sanakirja? Iso televisio? Hyvä kamera? Valoisa asunto? Nälkä tai jano? Iso perhe? Perhe = family  Joo, on / Ei, ei ole

Kotitehtävä Harjoitus 21 (s. 61) Harjoitus 12 (s. 78) + Read page 67: Family/perhe Hyvää viikonloppua! Nähdään tiistaina!