MILLE ALALLE LÄHTISIN?. YLIOPISTOLLINEN JA AMMATTIKORKEAKOULUTUS Humanistinen ala: kielen, kulttuurin, taiteen ja historian tutkimus (esim. historia,

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
AMK-opiskelijat Pirkanmaalla
Advertisements

Päivi Koski-A. Suomalais-venäläinen koulu
Osaajaksi Kareliassa o Monialaista oppimista ja kehittämistä o Laadukas opetus o Hyvät valmiudet työelämään  Sitä kautta pystyt kehittymään alasi asiantuntijaksi.
Osaamisperustaisuus korkeakouluissa
Esittelyvideo. Esittelyvideo Lapin AMK Opiskelijoita Henkilökuntaa 500.
Sosiaali- ja terveysalan yksikkö, Oulu
Mitä on kulttuuri?.
VALTAKUNNALLINEN LUKION TUNTIJAKO
Opiskelijoiden vuosipalaute 2015.
Luonnonvara-alan yksikkö 270 opiskelijaa 21 opettajaa yksikkö toimii Vallinkorvassa, Oulussa.
Koulutusalat Eläinlääke-tieteellinen Yhteiskunta-tieteellinen Farmasia
Oulun ammattikorkeakoulu Koulutustarjonta ja hakeminen 2016.
Yliopisto- opintoihin © Present-äSSä 2011 Kotkan lyseon lukio Rovaniemi Oulu Vaasa Turku Tampere Jyväskylä Kuopio Joensuu Lappeenranta Helsinki Espoo Farmasia.
Antaa arvoa sinulle. Kemi-Tornion ammattikorkeakoulu Osaava kouluttaja ja kehittäjä Toiminta-ajatus Rakennamme Lapin tulevaisuutta asiakaslähtöisesti.
Antaa arvoa sinulle. Kemi-Tornion ammattikorkeakoulu Osaava kouluttaja ja kehittäjä Rakennamme Lapin tulevaisuutta asiakaslähtöisesti ja aktiivisesti.
Oulun ammattikorkeakoulu. Suomalainen koulutusjärjestelmä.
Esittelyvideo Lapin AMK Opiskelijoita noin Henkilökuntaa noin 500.
Salla Seppänen Koulutusvastuujohtaja Kulttuuri-, luonnonvara-, sosiaali- ja terveysala Savonia ammattikorkeakoulu Sosiaalialan AMK–verkosto VERKOSTOPÄIVÄT.
Suomen koulutusjärjestelmä Lapin AMK Opiskelijoita 5000 Henkilökuntaa 500 Toimipisteet : –Meripuistokatu 26, Kemi –Tietokatu.
MONISÄRMÄINEN HUMANISMI Keksi tähän kuva? kulttuurit taiteet traditiot yhteisöt yhteiskunnat.
JATKOKOULUTUS MIHIN ISONA?. YLIOPISTOLLINEN JA AMMATTIKORKEAKOULUTUS Humanistinen ala: kielen, kulttuurin, taiteen ja historian tutkimus (esim. historia,
SOSIAALI- JA TERVEYSALAN YKSIKKÖ Sosiaali- ja terveysalan yksikkö, Oulu.
Oulun ammattikorkeakoulu. Sosiaali- ja terveysalan yksikkö Oulu ja Oulainen.
KAKKOSTEN VANHEMPAINILTA KEVÄT 2016 Teija Rosenqvist.
Ammattikorkeakoulujen talous- ja hallintopäivät Rehtori Arto Karjalainen.
Neuvoja ja vinkkejä opintojaan pohtiville
Tekniikan ja luonnonvara-alan yksikkö LUONNONVARA-ALAN OSASTO.
Lapin sosiaalityön ja sosiaalialan opetus- ja tutkimuskeskus Sosiaalityön koulutuksen työelämälähtöisyys –hankkeen vastuuopettajien sekä tutkimus- ja opetuskeskuksien.
LYHYT INFO VALINTAPERUSTEISTA JATKO-OPINTOIHIN OP1.2.KEVÄT 2016.
YKKÖSTEN JATKO- OPINNOT. AMMATTIKOULUT  Haetaan lukion päättötodistuksella  +ylioppilastutkinto, mutta sen arvosanoja ei kysytä -Voi hakea pelkästään.
Kuopion uusi hammas -seminaari Matti Uusitupa
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Valtakunnallinen koulutusrakenne ja työnjako Eija Kauppinen
Ylöjärven opetussuunnitelma luokka 5. LUOKAN OPETUSSUUNNITELMA Keskeiset sisällöt oppiaineittain.
YKKÖSTEN JATKO- OPINNOT. AMMATTIKOULUT  Haetaan lukion päättötodistuksella  +ylioppilastutkinto, mutta sen arvosanoja ei kysytä -Voi hakea pelkästään.
Tervetuloa Joensuuhun!. Itä-Suomen yliopiston yleisesittely Kampukset –Joensuu –Kuopio –Savonlinna Perustutkinto-opiskelijoita yhteensä n Yliopiston.
Itä-Suomen yliopisto - Opiskelijan yliopisto University of Eastern Finland – A Student’s University UEF Tervetuloa! Wellcome to join us!
OP TUNTI. PÄÄTÖKSENTEON PERUSTEITA Hyvä päätös Kehitä Päätöksen- tekotapaasi Tutustu itseesi Tunne vaihtoehtosi.
Opiskelijoiden vuosipalaute 2016.
Miksi lukioon? Saat hyvän yleissivistyksen monipuoliset kieliopinnot
Koulutusalat Turvallisuus-ala Humanistinen ja kasvatusala
MILLE ALALLE LÄHTISIN?.
Pohjoisen Puolesta – maailmaa varten Tähän muokattava vuosiluku.
JAMK tutuksi päivä HAKUINFO OPOILLE.
3. LUOKAN OPETUSSUUNNITELMA
Löydänkö näistä unelmani?
Löydänkö näistä unelmani?
17. Löydä oma alasi s. 81‒83.
Opettajaopinnot kahdessa aineessa
YKKÖSTEN JATKO-OPINNOT
Lukion tuntijakotaulukko 2016
MILLE ALALLE LÄHTISIN?.
Opiskelu ammattikorkeakoulussa ja yliopistossa
Insinööri (ylempi AMK), ympäristötekniikan tutkinto-ohjelma
Keitä me olemme? Koulutus- ja verkostoitumispäivä Tampereen seudun koulujen kv-vastaaville Tiina Sarisalmi.
JATKO-OPINTOTAVOITTEINEN LINJAJAKO TULEVAISUUDEN LUKIOSSA
Eniten kohderyhmää tavoittavat aikakauslehdet lukijoiden kiinnostusten kohteiden mukaan Kevät 2017.
Lukion ainevalinnat ja opiskelijarekrytointi, hyvien arvosanojen (L, E, M tai C) määrä aloittain AVAIN Monitieteistä tutkimusyhteistyötä Oulun yliopistossa:
Toisen asteen koulutus
Tanssinopettaja (AMK), 240 op
Sisältöalueet esiopetuksessa
Vanhempainilta Oulun normaalikoulun lukio
MITÄ LUKION JÄLKEEN?
Päiväopetus / nuorten suomenkielinen koulutus Koulutustarjonta ja haku
Valintaperusteinfo OPOille
Metropolia Ammattikorkeakoulu
Tilastoja kevään 2016 yhteishausta
Tilapäinen työskentely ei-laillistettuna sosiaalityöntekijänä kunnassa – Talentian linjaus
Kirjoita omia muistiinpanoja tähän
Tilapäinen työskentely ei-laillistettuna sosiaalityöntekijänä kunnassa – Talentian linjaus
Elektroniikan ja tietoliikennetekniikan tutkinto-ohjelma
Esityksen transkriptio:

MILLE ALALLE LÄHTISIN?

YLIOPISTOLLINEN JA AMMATTIKORKEAKOULUTUS Humanistinen ala: kielen, kulttuurin, taiteen ja historian tutkimus (esim. historia, kielet (kääntäjä), suomen kieli, taiteen tutkimus). Amk: Nuoriso-ohjaajankoulutus (Humak) Kasvatustieteellinen ala: opettajankoulutus & kasvatusalan asiantuntijuus (lastentarhan-, luokanopettajan-, aineenopettajan-, erityisopettajan ja opinto-ohjaajankoulutus) Kauppatieteellinen ala: Taloustieteellinen ja liikealanosaaminen (johtaminen-, markkinointi-,laskentatoimi-, rahoitus- ja taloustiede Amk: liiketalous (tradenomi) Liikuntatieteellinen ala:liike, liikunta ja terveys (liikuntapedagogiikka, liikuntabiologia &liikunnan yhteiskuntatieteet) Amk: liikunnanohjaajankoulutus

YLIOPISTOLLINEN JA AMMATTIKORKEAKOULUTUS Luonnontieteellinen ala: perustutkimus ja soveltava tutkimus (bio- ja ympäristötieteet, fysikaaliset tieteet, maantiede ja matemaattiset aineet) Lääketieteelliset alat ja farmasia: Lääketieteellinen-, hammaslääketieteellinen ja eläinlääketieteellinen ja proviisori sekä farmaseutti Terveystieteellinen ala: kansanterveystiede, hoitotiede-, ravitsemustiede- ja gerontologia Amk: sosiaali- ja terveysala (sairaanhoitaja-, terveydenhoitaja-, kätilö-, fysioterapeutti-, toimintaterapeutti-, röntgenhoitaja, naprapaatti… jne… ja sosiaalialan amk-tutkinto (sosionomi) Maatalous- ja metsätieteellinen ala: maatalous- ja metsä, elintarvike-, ravitsemus- ja taloustieteitä (Agronomi) Amk: luonnonvara-ala (Metsä-insinööri, Agrologi (maatalous), Iktyonomi)

YLIOPISTOLLINEN JA AMMATTIKORKEAKOULUTUS Oikeustieteellinen ala: Kauppa-, rikos, työ-, perhe- ja ympäristö-oikeus (+julkisoikeus, verotusoikeus jne…) Amk: rikosseuraamusalan koulutusohjelma tai poliisin jatkokoulutus Psykologian ala: kehitys-, kasvatus-, neurologia-, persoonallisuuspsykologia jne…., saavat toimia laillistettuina psykologeina Amk:sta terapeutiksi: sairaanhoitajan tutkinto+ psykoterapeutin erikoistumisopinnot Sotilas ala: upseerin koulutus + kadettikouluun (johtaminen, sotahistoria, sotilaspedagogiikka, sotataito, sotatekniikka)

YLIOPISTOLLINEN JA AMMATTIKORKEAKOULUTUS Taiteiden ala: kuvataide, taideteollinen ala, musiikki & teatteri ja tanssi Amk: muusikon, tanssijan, musiikkipedagogin, sirkusalan, näyttelijän amk-tutkinnot Tekniikan ala: diplomi-insinöörin tai arkkitehdin tutkinto Amk: insinöörin tutkinto Teologian ala: eksetiikka, kirkkohistoria, käytännöllinen teologia & systemaattinen teologia (pappi, opettaja) Amk: nuoriso-ohjaaja, diakoni-sairaanhoitaja Yhteiskuntatieteellinen ala: sosiologia, valtio-oppi, hallintotieteet, yhteiskuntapolitiikka, sosiaalityö Informaatiotieteet: tietotekniikka, tietojärjestelmätieteet & tietotekniikan opekoulutus Amk: Insinöörikoulutus (tietotekniikka, automaatiotekniikka), kaupallinen ala:tietotekniikka

MITEN YLIOPISTO JA AMK-OPINNOT EROAVAT AMK Kesto:3,5-4,5v Käytännönläheisempää, harjoittelujaksot Ammattiin suuntaavaa Opiskelutavat: monimuotoisempia, ryhmätöitä erittäin paljon (lukiomaisempaa) YLIOPISTO Kesto: 5 vuotta Teoreettista, korostaa tieteelllisen tutkimuksen merkitystä, harjoittelua vain tietyillä aloilla Opiskelutavat: Akateeminen vapaus ja vastuu Tähtää korkeamman tason johtaviin esimies – ja asiantuntijatehtäviin