Kuopion uusi hammas -seminaari 29.10.2009 Matti Uusitupa 29.10.09.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Tulevaisuuden uutta osaamista
Advertisements

Suomen koulutusjärjestelmä
Hammaslääketiede Itä-Suomen Yliopisto
opintojaan pohtiville
Savonlinna Perttu Vartiainen Rakennerahastot Itä-Suomen kehityksessä ja Itä-Suomen yliopiston strategiassa.
O PETUSMINISTERIÖ Koulutus- ja tiedepolitiikan osasto Tutkimuksen tulosalue Olli Poropudas / /1.1. Valtakunnallisen julkaisurekisterin perustamisen.
Tietojenkäsittelytieteen laitos Helsingin yliopisto
Itä-Suomen liittoyliopisto
Avaintietoja Tutkinto-opiskelijoita Avoimen yliopiston ja täydennyskoulutuksen opiskelijoita Henkilöstöä Vuosibudjetti 256, 5 M€, josta.
Terveys- ja luonnontieteiden ryhmä, Itä-Suomen yliopiston Avoin yliopisto Terveystieteiden tutkintorakenne ja avoin yliopisto-opetus
POKAT 2010 Pohjois-Karjalan maakuntaohjelma Yritykset luovat tämän päivän työpaikat Teknologinen kehitys varmistaa huomisen työpaikat Koulutus.
Kokkolan yliopistokeskus Chydenius
Vipuvoimaa EU:lta Hankeinfo Mikkelissä Riitta Koskinen Etelä-Savon maakuntaliitto.
Osaamisen ja sivistyksen asialla Kansainväliset yhteistohtoriohjelmat Opetusneuvos Carita Blomqvist.
YLIOPISTO- KESKUKSET Esittely KUUSI YLIOPISTOKESKUSTA Yliopistokeskukset ovat osa suomalaista korkeakoulujärjestelmää. Ne toimivat kuudella.
Tekesin organisaatio, verkosto ja budjetti. Tekes DM Kasvu- yritykset Nuoret yritykset Suuret yritykset ja julkiset organisaatiot.
VTT - OSAAMINEN RATKAISEE VTT lyhyesti VTT ON PUOLUEETON JA MONIALAINEN ASIANTUNTIJAORGANISAATIO Palveluksessa noin 3000 asiantuntijaa Liikevaihto.
Oulun yliopisto. Perustehtävä Oulun yliopisto on kansainvälinen tiedeyliopisto, joka edistää sivistystä ja aineellista hyvinvointia erityisesti Pohjois-
Oulun yliopisto. Perustehtävä  Oulun yliopisto on kansainvälinen tiedeyliopisto, joka edistää sivistystä ja aineellista hyvinvointia erityisesti Pohjois-Suomessa.
SOKLAN TUTKIMUSSTRATEGIA VUOSILLE Professori Kirsti Lonka FT Auli Toom.
Helsinki AKATEEMISTA VENÄJÄ-OSAAMISTA ON  Suomen osuus maailman tieteestä on yleensä 0,5 – 1,5 %; Venäjä-tutkimuksessa se on neljän-viiden.
Alueellinen kilpailukyky ja työllisyys – tavoite Pohjois-Suomen toimenpideohjelma EAKR Terttu Väänänen Aluekehityspäällikkö Pohjois-Pohjanmaan.
Perustehtävä Oulun yliopisto on kansainvälinen tiedeyliopisto, joka edistää sivistystä ja aineellista hyvinvointia erityisesti Pohjois-Suomessa. Yliopisto.
2. Vuosikurssi 2. vuosikurssin vanhemmille
Oulun ammattikorkeakoulu. Suomalainen koulutusjärjestelmä.
Salla Seppänen Koulutusvastuujohtaja Kulttuuri-, luonnonvara-, sosiaali- ja terveysala Savonia ammattikorkeakoulu Sosiaalialan AMK–verkosto VERKOSTOPÄIVÄT.
, 60 op = 25 op kandidaatin tutkintoon, = 35 op maisterin tutkintoon Aineenopettajan pedagogiset opinnot Filosofinen tiedekunta.
MONISÄRMÄINEN HUMANISMI Keksi tähän kuva? kulttuurit taiteet traditiot yhteisöt yhteiskunnat.
JATKOKOULUTUS MIHIN ISONA?. YLIOPISTOLLINEN JA AMMATTIKORKEAKOULUTUS Humanistinen ala: kielen, kulttuurin, taiteen ja historian tutkimus (esim. historia,
Kokkolan yliopistokeskus Chydenius On yksi Suomen kuudesta yliopistokeskuksesta. Kokkolan yliopistokeskuksessa yhteistyötä tekevät Jyväskylän, Oulun ja.
KAKKOSTEN VANHEMPAINILTA KEVÄT 2016 Teija Rosenqvist.
KIELTEN LAITOS Kielten laitos PÄÄAINEET … joita kaikkia voi opiskella myös sivuaineena: englannin kieli latinan kieli romaaninen filologia (ranska) ruotsin.
Kuopion uusi hammas –seminaari Itä-Suomen yliopisto - tulevaisuuden yliopisto ajassa Joensuun ja Kuopion yliopistot yhdistyvät.
OIKEUSTIETEIDEN LAITOS. Oikeustieteiden laitos n. 900 tutkinto-opiskelijaa jatko-opiskelijoita n. 50 henkilökuntaa n. 50.
Miten tästä eteenpäin? Teemme yhdessä Pohjois-Karjalan tulevaisuutta POKETTI-hankkeen loppuseminaari, Joensuu Jarno Turunen Pohjois-Karjalan.
MILLE ALALLE LÄHTISIN?. YLIOPISTOLLINEN JA AMMATTIKORKEAKOULUTUS Humanistinen ala: kielen, kulttuurin, taiteen ja historian tutkimus (esim. historia,
KORKEA-ASTEEN VALINTAPERUSTEISTA Muutama esimerkki.
OIKEUSTIETEIDEN LAITOS. Oikeustieteiden laitos 2  n tutkinto-opiskelijaa  jatko-opiskelijoita n. 70  henkilökuntaa n. 50  yli 1000 avoimen yliopiston.
OPISKELIJAKSI KASVATUSTIETEIDEN TIEDEKUNTAAN. Opiskelu Kasvatustieteen kandidaatti –3 vuotta –180 op Kasvatustieteen maisteri –2 vuotta –120 op.
Oikeustieteet Oikeustieteiden laitos  Sijoittuu yhteiskuntatieteiden ja kauppatieteiden tiedekuntaan  n. 600 tutkinto-opiskelijaa, yli 1000.
OIKEUSTIETEIDEN LAITOS. Oikeustieteiden laitos 2  n. 900 tutkinto-opiskelijaa  jatko-opiskelijoita n. 50  henkilökuntaa n. 50  yli 1000 avoimen yliopiston.
Yhteiskunta- ja kulttuuritieteiden yksikkö Orientoivat opinnot, syksy 2016 Sosiaalityön orientoivat opinnot Yhteiskunta- ja kulttuuritieteiden yksikkö.
Tervetuloa Joensuuhun!. Itä-Suomen yliopiston yleisesittely Kampukset –Joensuu –Kuopio –Savonlinna Perustutkinto-opiskelijoita yhteensä n Yliopiston.
Itä-Suomen yliopisto - Opiskelijan yliopisto University of Eastern Finland – A Student’s University UEF Tervetuloa! Wellcome to join us!
LIIKUNTATIETEIDEN TUTKIMUSETIIKKA Kalervo Ilmanen yliassistentti, dosentti Jyväskylän yliopisto.
Uusimman tiedon ja osaamisen tuottaminen ja hyödyntäminen.
Avoin tulevaisuus? Kaikille avoimia korkeakouluopintoja
MILLE ALALLE LÄHTISIN?.
Löydänkö näistä unelmani?
Tervetuloa luomaan kuvaa Lapin yliopistosta!.
Löydänkö näistä unelmani?
Päivi Tynjälä ja Päivikki Jääskelä
Kokkolan yliopistokeskus Chydenius
SEMINAARISTA YLIOPISTOKSI
Lukion tuntijakotaulukko 2016
MILLE ALALLE LÄHTISIN?.
JATKO-OPINTOTAVOITTEINEN LINJAJAKO TULEVAISUUDEN LUKIOSSA
Lukion ainevalinnat ja opiskelijarekrytointi, hyvien arvosanojen (L, E, M tai C) määrä aloittain AVAIN Monitieteistä tutkimusyhteistyötä Oulun yliopistossa:
Toisen asteen koulutus
Vanhempainilta Oulun normaalikoulun lukio
Itä-Suomen yliopisto Terveystieteiden tiedekunta Lääketieteen laitos Lääketiede ja hammaslääketiede
Itä-Suomen yliopisto – monialainen, kansainvälinen tiedeyliopisto
Tiedekuntajako Ehdotus
Metsätieteiden laitos
Esittely Tutkimus Opetus Yhteistyö Oulun yliopisto
Esittely Tutkimus Opetus Yhteistyö Oulun yliopisto
Tilastoja kevään 2016 yhteishausta
Kauppatieteet Tampereen yliopisto
Elektroniikan ja tietoliikennetekniikan tutkinto-ohjelma
Ope osaa -hanke opettajan pedagogisten opintojen kehittäjänä Kasvatustieteellinen tiedekunta Helsingin yliopisto Inkeri Ruokonen.
Esityksen transkriptio:

Kuopion uusi hammas -seminaari Matti Uusitupa

Itä-Suomen yliopisto - tulevaisuuden yliopisto ajassa Joensuun ja Kuopion yliopistot yhdistyvät Itä-Suomen yliopistoksi Itä-Suomen yliopisto on kansainvälinen, monialainen ja yksi johtavista suurista koulutus- ja tiedeyliopistoista maassamme Pääkampukset ovat Joensuussa ja Kuopiossa. Lisäksi on kampus Savonlinnassa. UEF/Viestintä

Hallinto ja palvelut Yhteisen toimintamallin rakentaminen Läheisyysperiaate ja palveluiden samankaltaisuus kampuksilla Erikoistuminen ja työnjaon tasapaino kampusten välillä UEF/Viestintä 3

Tunnuslukuja Itä-Suomen yliopisto Valtakunnallinen osuus % Opiskelijat Tutkinnot Julkaisut Henkilötyövuodet Budjettirahoitus 2 (1 000 euroa) Täydentävä rahoitus (1 000 euroa) UEF/Viestintä 4 1 Joista tohtorikouluja Mukaan lukien harjoittelukoulut.

Vahvuusalat Joensuun yliopistoKuopion yliopisto Kasvatus, kehitys ja koulutus Metsä ja ympäristö Optiikka, uudet materiaalit ja informaatioteknologia Raja ja Venäjä Molekyylilääketiede, lääketutkimus ja biotekniikka Ympäristöterveys ja ympäristön muutoksen tutkimus Lääketieteellinen ja hyvinvointiteknologia Hyvinvointipalvelututkimus UEF/Viestintä 5

Koulutusalat Yliopisto kouluttaa asiantuntijoita seuraavilla aloilla Kasvatustieteet ja psykologia Lääketiede, hammaslääketiede, terveystieteet ja farmasia Metsä- ja ympäristötieteet Luonnontieteet Humanistiset tieteet ja kulttuuritieteet Teologia Kauppa-, oikeus- ja yhteiskuntatieteet UEF/Viestintä

Itä-Suomen yliopisto Neljä tiedekuntaa: Filosofinen tiedekunta (Joensuu) Yhteiskuntatieteiden ja kauppatieteiden tiedekunta (Joensuu ja Kuopio) Luonnontieteiden ja metsätieteiden tiedekunta (Joensuu ja Kuopio) Terveystieteiden tiedekunta (Kuopio) Erillis- ja palvelulaitokset Yhteinen keskushallinto UEF/Viestintä

UEF/Viestintä 8 Itä-Suomen yliopiston organisaatio HallitusYliopistokollegio Johtava rehtori, rehtori Keskushallinto Hallinto- ja talousyksikköKehittämisyksikkö Filosofinen tiedekunta Luonnontieteiden ja metsätieteiden tiedekunta Terveystieteiden tiedekunta Yhteiskuntatieteiden ja kauppatieteiden tiedekunta Humanistinen osasto Ympäristötieteen laitos Metsätieteiden osasto Kemian laitos Fysiikan ja matematiikan laitos Kasvatustieteiden ja psykologian osasto Soveltavan kasvatustieteen ja opettajankoulutuksen osasto Teologian osasto Biotieteiden laitos Harjoittelukoulut Joensuussa ja Savonlinnassa Biologian laitos Lääketieteen laitos Hoitotieteen laitos Farmasian laitos A.I.Virtanen -instituutti Yhteiskuntatieteiden laitos Sosiaali- ja terveysjohtamisen laitos Oikeustieteiden laitos Kauppatieteiden laitos Historia- ja maantieteiden laitos  Suomen kieli ja kulttuuritieteet  Vieraat kielet ja käännöstiede  Kasvatustiede, aikuiskasvatus ja ohjaus  Psykologia  Savonlinna  Erityispedagogiikka  Joensuu  Ortodoksinen teologia  Läntinen teologia  Ekologian tutkimusinstituutti  Kasvitieteellinen puutarha Botania  HIS  Bioteknologia ja molekulaarinen lääketiede  Neurobiologia  Biolääketiede  Kansanterveystiede ja kliininen ravitsemustiede  Kliininen lääketiede Tietojenkäsittelytieteen laitos Mekrijärven tutkimusasema Valtakunnallinen koe-eläinkeskus Matkailualan opetus- ja tutkimuslaitos Karjalan tutkimuslaitos BioMater 1 InFotonics Center 1 SMARC 1 1 BioMateri, InFotonics Centerin ja Smarcin sijottumisesta ei päätetä tässä yhteydessä. Tiedekuntaan perustetaan yhteinen koordinaatio- elin kartoittamaan yhteisen infrastruktuuriyksikön perustamista. Apteekki Koulutus- ja kehittämispalvelu Aducate KielikeskusTietotekniikkakeskusKirjastoOppimiskeskus Hallintopalvelukeskus

Kansallinen innovaatiostrategia sitoutuu aluekehitykseen Muodostetaan Suomeen uudistumiskykyisiä sisällöllisiä ja alueellisia osaamisen keskittymiä Luodaan kansallisten sisältövalintojen ja alueiden strategisten vahvuuksien pohjalta valikoitu joukko vahvoja alueellisia innovaatiokeskittymiä, joiden toimintaympäristöt ovat maailmanluokkaa Sovitetaan yhteen erilaiset innovaatiotoiminnan keskittymille tarkoitetut rahoitusohjelmat Kehitetään tutkimus- ja korkeakoulu-järjestelmästämme kansainvälisesti kilpailukykyinen osaamisen ja innovaatioiden kehitysympäristö

Suomeen tukee rakentaa 5-6 maailmanluokan innovaatiokeskittymää. Näiden ”peitto” kattaisi vuonna % väestöstä eli noin 4 miljoonaa

Itä-Suomen yliopiston vahvuusalat Luonnontieteet ja uudet teknologiat Opettajankoulutus, kasvatus ja kulttuuri Rajat, Euroopan reuna-alueet ja Venäjä Terveystieteet, molekyylilääketiede ja hyvinvointitutkimus Ympäristötutkimus ja uusiutuvat luonnonvarat UEF Strategia 11

Suu- ja hammassairauksien tutkimus ja opetus Itä-Suomen yliopistossa Tulevaisuuteen suuntautuvaa Haasteellista Moniammatillista Laadukasta Omaleimaista Palvelujärjestelmän uudistumisen huomioivaa Painottaa ennaltaehkäisyä Perusterveydenhuoltoa Hajautettua Tutkimus nojautuu yliopiston olemassa oleviin vahvuuksiin Suu- ja hammassairauksien osaamiskeskus

13 Osaaminen työllistää  Kuopion seudulla on yhteensä yli työpaikkaa.  Savilahden ympäristössä on työpaikkoja seuraavasti:  KYS: 4200  Technopolisin yritysryväs 2300  Kuopion yliopisto 1700  Sektoritutkimuslaitokset ja muut 500  YHTEENSÄ 8700