Yhteishaku vanhempainilta Aikataulu: klo. 18.00-18.30 Yhteishaku klo. 18.30-19.00 Omnian ammattiopisto klo. 19.00-19.30 Espoonlahden lukio.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
YHTEISHAUN INFO VEIKKOLAN KOULU
Advertisements

TERVETULOA!.
YHTEISHAKU Sähköisen yhteishaun ohjeistus.
Yhteishaku 2013.
Opintopolku.fi palvelu
Sähköisen yhteishaun ohjeistus
Yhteishakuinfo
TERVETULOA YHTEISHAKU VANHEMPAINILTAAN!
Yhteishaku keväällä 2015.
Yhteishaku 2014.
YHTEISHAUN AIKATAULU 2012 HAKUAIKA OPINTOIHIN PÄÄSY-, SOVELTUVUUS- JA KIELIKOKEET
Lukiokoulutus: Mihin lukioon?
Yhteishaku Sähköisen yhteishaun ohjeistus.
Yhteishaku 2015.
Yhteishakuinfo
TERVETULOA!.
Jatko-opintoilta Mitä ysin jälkeen? Lukio -> lukuaineiden keskiarvon perusteella Ammatillinen perustutkinto -> ammatillisten pisteiden perusteella.
Yhteishaku keväällä 2012 TAO Hepolamminkatu
Sähköisen yhteishaun ohjeistus. Sähköinen yhteishaku Yhteinen hakuaika kaikille , mutta haku meidän koulussamme toteutetaan välisenä.
Ammatillinen koulutus/ kaksoistutkinto vaihtoehtona:  Selvitä: mitkä ammatit voi opiskella toisella asteella? ◦ mitä työtehtäviä kuhunkin ammattiin kuuluu?
Kevään yhteishaku ja aikataulut vuonna 2011 Kevään yhteishaku Pääsy-, soveltuvuus- ja kielikokeet: Jos hakutoiveissa.
Peruskoulun päättöluokka, jatko-opinnot ja yhteishaku
Yhteishaku 2015.
 Rehtorin puheenvuoro Timo Kettunen  Yhteishaun aikataulu, käytännöt ja opiskelijavalinta  Opinto-ohjaaja Tuula Petäjäjärvi  Oulun Seudun Ammattiopisto.
YHTEISHAKUILTA 9.-luokkalaisten huoltajille keskiviikkona Yhteishaku - huoltajan vastuu ja osallistuminen sekä huoltajan kuuleminen Noora Lybeck,
MISTÄ TIETOA KOULUTUKSISTA? ► Salpauksen opotunnit ja avoimet ovet (marraskuu) ► Lukioiden opotunnit ja avoimet ovet (tammikuu) ► Dilan avoimet ovet ►
Jatko-opintoilta Päivi Palviainen Opinto-ohjaaja.
H AKUINFO KEVÄT K IINTIÖT Korkeakouluilla käytössä kiintiöt ensimmäistä korkeakoulupaikkaa hakeville Oulun ammattikorkeakoulussa vähintään 75% aloituspaikoista.
Ammatillisen koulutuksen ja lukiokoulutuksen yhteishaku, erityisopetuksena järjestettävän ammatillisen koulutuksen haku ja perusopetuksen jälkeisiin valmistaviin.
Y HTEISHAKU yhteishaussa on mukana nuorille tarkoitettu ammatillinen peruskoulutus ja lukiokoulutus.
 Yhteishaun aikataulu, käytännöt ja opiskelijavalinta – Jokirannan koulun opot  Toisen asteen oppilaitokset esittäytyvät  Kiimingin lukio  Oulun seudun.
YHTEISHAKU KEVÄÄLLÄ SUOMEN KOULUTUSJÄRJESTELMÄ Aikuisten amm. koul.
VANHEMPAINILTA 9.LK HUOLTAJILLE Lielahden koulu.
Vanhempainilta KORKEA-ASTEELLE HAKEUTUMINEN UUDISTUU.
Hakuinfo. KORKEAKOULUJEN YHTEISHAKU - Yhteinen hakulomake: 6 hakukohdetta ensisijaisuusjärjestykseen - Haut tehdään osoitteessa
O PPILAIDEN JA KOTIVÄEN ILTA K LO KAHVI K LO YHTEINEN ALOITUS -T UTUSTUMISTA KOULUTUKSIIN -L UOKANVALVOJIEN OSUUS TERVETULOA!
Opinto-ohjaajien ja ohjaustoimijoiden tiedotuspäivä Korkeakoulujen yhteishaku ja valintaperusteet
YHTEISHAKUILTA Huhtasuon yhtenäiskoulu ti Essi Riihinen ja Jyri Ylönen TERVETULOA!
Yhteishaku 2017 Ammatillisen koulutuksen ja lukiokoulutuksen yhteishaku
Yhteishaku
Vanhempainillan ohjelma
TERVETULOA Keskustelkaa pöydissä kahvin lomassa, mistä ammatista haaveilitte aikoinaan 15 – vuotiaina ollessanne peruskoulun 9. luokalla.
Opintopolku.fi Yhteishakulomakkeet 2017
Yhteishaku 2017.
9. luokkien yhteishakukotiväenilta LUOKANVALVOJAN TUOKIOT
Yhteishaku yhteishaussa on mukana nuorille tarkoitettu ammatillinen peruskoulutus ja lukiokoulutus.
Ammatillisen koulutuksen reformi ja ohjaamo-toiminta
Jatko-opintoinfo 2018.
TERVETULOA 9.-luokkalaisten huoltajien jatko-opintoiltaan
Yhteishaku 2018.
9. luokan oppilaanohjaus
Lentokonealan jatko-opinnot
Jatko-opinnot Jussi Lounassalo.
Lukiot ja ammatilliset oppilaitokset
Ammatinen koulutus uudistuu
VANHEMPAINILTA 9.LK HUOLTAJILLE
PERUSKOULUN TUKI AMMATINVALINNASSA
Viitaniemen koulu ti TERVETULOA!
Opetushallitus / Jaana Saha
YHTEISHAKUILTA TERVETULOA! Huhtasuon yhtenäiskoulu ti
TERVETULOA INFOON YHTEISHAKU 2019
Sähköisen yhteishaun ohjeistus
Yhteishaku 2019.
Yhteishakuilta Hiidenkiven 9. luokan oppilaiden, huoltajien
Toiselle asteelle eli ammatillisiin oppilaitoksiin ja lukioihin
Ajankohtaista ammatillisen koulutuksen ja lukiokoulutuksen sekä muiden perusopetuksen jälkeisten koulutusten hauista Webinaari
Yhteishaku 2019 OSAOssa Raija Lehtonen.
Opintopolku-info vastuukäyttäjille
Yhteishaku  Yhteishaussa on mukana nuorille tarkoitettu ammatillinen peruskoulutus ja lukiokoulutus.  Opiskelijaksi ottamisessa käytetään.
Yhteishaku 2019 ja toiselle asteelle siirtyminen
Esityksen transkriptio:

Yhteishaku vanhempainilta Aikataulu: klo Yhteishaku klo Omnian ammattiopisto klo Espoonlahden lukio

Yhteishakuun valmistautuminen Kysytään Wilma-lomakkeella yhteisesti: Huoltajan ja oppilaan lupa tiedonsiirtoon ja huoltajan kuuleminen kevään 2016 yhteishakua varten Lupalomake täytetään huoltajan wilmassa välillä Lomakkeella annetaan lupa siirtää oppilaan henkilötiedot opetushallituksen yhteishakujärjestelmään: Opintopolku Hallintolaki edellyttää huoltajan kuulemista: sähköistä hakemusta ei tarvitse täydentää allekirjoituksella, jos asiakirjassa on tiedot lähettäjästä eikä asiakirjan alkuperäisyyttä ole syytä epäillä. Lomakkeella huoltaja päättää tekeekö nuori haun koulussa vai kotona.

Minne hakisin? Ammatilliset oppilaitokset ja lukiot – opas (jaettu) Avoimet ovat oppilaitoksissa Oppilaitosten kotisivut Henkilökohtainen ohjaus/oma opo Katsokaa yhdessä matkat oppilaitokseen Huoltajan tuki nuoren pohdinnoille ja valinnoille tärkeää

Yhteishaun aikataulu Sähköinen hakulomake tai Hakulomake täytetään hakuaikana hakuaika – klo Harjoitushakua voi tehdä helmikuun puoliväliin: demo.opintopolku.fi (demohaku) Mahdolliset pääsy- soveltuvuus ja kielikokeet

Erityisopetuksena järjestettävän ammatillisen koulutuksen haku Sähköinen haku opintopolku.fi Erityisopetuksena järjestettävä ammatillinen koulutus, ammatilliseen peruskoulutukseen valmentava koulutus VALMA sekä työhön ja itsenäiseen elämään valmentava koulutus TELMA (lisätietoa) Oppilaitokset ilmoittavat valintojen tulokset aikaisintaan 16.6 ja opiskelupaikka pitää vastaanottaa

Hakemisesta Yhteishaussa voi hakea 5 eri hakutoiveeseen (myös sekä lukioon että ammatilliseen) Yhteishaussa hakutoivejärjestys on sitova. Hakuajan päättymisen jälkeen muutoksia ei toiveisiin voi tehdä. Ensimmäinen hakutoive tulee miettiä huolella. Viimeiseksi hakutoiveeksi tulee miettiä ”varma nakki”. Jos on epävarma siitä ovatko hakutoiveet realistisia kannattaa konsultoida opoa ennen hakemuksen tekemistä. Lukioiden keskiarvorajat löytyvät mm. pedanetistä ja ammatillisen pisterajat ovat opolla. Hakijat valitaan saamansa pistemäärän ja hakutoivejärjestyksen perusteella. Ylin hakutoive mihin pisteet tai keskiarvo riittää!

Opiskelijaksi ottaminen ammatillisiin perustutkintoihin Opiskelijaksi ottamisessa käytetään perusopetuksen päättötodistusta Espoonlahden koulun peda.net sivuilla on koulumme opetussuunnitelma Ammatilliseen koulutuksessa puhutaan pistemääristä Pisteitä saa (tarkemmin Opintopolku.fi): opiskelupaikkaa vailla oleva, päättötodistuksesta, ensimmäisestä hakutoiveesta, yleinen koulumenestys, painotetut taito- ja taideaineet, mahdollisesti sukupuolesta, mahdollisesti pääsykokeista ym. Mahdollisista pääsykokeista: (Omnialla ei ole) Jos järjestetään, niin kokeisiin kutsutaan kaikki hakukelpoiset hakijat.

Harkinnanvarainen haku Ammatilliseen koulutukseen voi hakea harkinnanvaraisessa haussa Koulutuksen järjestäjä voi erityisen syyn perusteella valita enintään 30 % hakijoista valintayksikköön valintapistemääristä riippumatta Oltava erityinen syy: Voit hakea harkintaan perustuvassa valinnassa jos sinulla on perusteltuja syitä (oppimisvaikeudet, sosiaaliset syyt, koulutodistusten vertailuvaikeudet tai koulutodistusten puuttuminen), jotka voit osoittaa oppilaitokseen toimitettavilla liitteillä. Myös lukioon voi hakea joustavasti, mutta perusteina ainoastaan ulkomainen tutkintotodistus tai perusopetuksen päättötodistuksen puuttuminen.

Opiskelijaksi ottaminen lukioon Opiskelijaksi ottamisessa käytetään perusopetuksen päättötodistusta, joka arvioidaan päättöarvioinnin kriteerein Hakijat valitaan lukuaineiden keskiarvon ja hakutoivejärjestyksen perusteella. Erityistehtävän saaneet lukiot/erillisillä lukiolinjoilla voidaan painottaa jotain ainetta, käyttää pääsy- ja soveltuvuuskokeita, huomioida muita näyttöjä. Espoo – Kauniainen - Kirkkonummi keskiarvoraja: 7,0 Tasapistetilanteessa katsotaan ensin hakutoivejärjestys ja sitten lasketaan keskiarvo.

Hakutoiveiden muuttaminen Yhdellä henkilötunnuksella voi tehdä vain yhden hakemuksen. Opo/huoltaja eivät voi muuttaa lähetettyä sähköistä hakulomaketta hakutoiveiden osalta. Hakutoiveita voi muuttaa oppilaan omasta hakemukseen merkitystä sähköpostiosoitteesta hakuaikana. Oppilaan sähköpostiin tulee vahvistusviesti hakemuksesta ja viesti sisältää myös muokkauslinkin, jonka kautta pääset vielä hakuaikana lisäämään ja poistamaan hakutoiveita tai vaihtamaan hakutoiveidesi järjestystä. Säilytä saamasi vahvistusviesti muokkausta varten! Opintopolun hakuneuvonta: Puhelin: (ark 9- 13) Sähköposti:

Huomioita! Ensimmäisestä hakutoiveesta saa (2p.) ammatilliseen koulutukseen. Ammatilliseen valintakokeita enää harvalle alalle ja kokeisiin kutsutaan kaikki. Peruskoulun päättäneet hakevat ammatilliseen koulutukseen hakiessa pk-pohjaisiin koulutuksiin. (ei yo) Terveydelliset esteet huomioita ammatilliseen Alustavat Espoon lukioiden ainevalinnat tehdään ainevalintakorttiin yhteishaun aikana Erikoislukioihin hakijoiden tulee itse huolehtia valmentajien lausuntojen ym. palauttamisesta hakuajan puitteissa

Huomioita opintopolku.fi täytöstä Huolehtikaa, että oppilaan sähköpostiosoite on oikein. Siihen tulee tieto, että hakemus mennyt perille. Jos kotipaikka/osoitemuutoksia tulee ennen kesää niin tieto asiasta opolle – päivittää tiedon järjestelmään. Urheilulinjalle hakevat tarvitsevat valmentajan tietoja jo hakulomakkeen täytön aikana.

Yhteishaun tulokset Tieto valituille ja ei-valituille postitetaan Opoille järjestelmä avautuu Opiskelupaikan varmistaminen viimeistään henkilökohtaisesti. Suosittelen käymään koululla heti tulosten tultua varasijajärjestelmän toimivuuden takia. Varasijat voimassa asti Opo koululla ja ottaa yhteyttä opiskelijoihin, joilla ei koulupaikkaa. Myös jälkiohjauskirjeet tulevat heille. Lisähakuja vapaiksi jääneisiin opiskelupaikkoihin ja valmistaviin koulutuksiin, kuten kymppiluokille InfoOmnia palvelee kaikkia hakijoita (omnia, lukio) läpi kesän,