Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Pikaruokakulttuuri Suomessa

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Pikaruokakulttuuri Suomessa"— Esityksen transkriptio:

1 Pikaruokakulttuuri Suomessa
By (MC)Mikko (ORJAT)Matias Leevi

2 Hesburger Suomen suurin pikaruokaravintolaketju on hesburger ja ensimmäisen hesburgerin perusti suomeen 1966 Heikki Salmela ja se oli pelkkä nakkikioski Naantalissa. Ensimmäinen nykyinen hesburger perustettiin turkuun kristiinakadulle. On levinnyt jo muualle maailmaan esim. Baltian maihin, turkkiin ,saksaan ja venäjä Hesburger myy hampurilaisia,ranskalaisia ja salaattia

3 McDonalds Suomen ensimmäinen McDonald’s-ravintola avattiin Tampereen Keskustorilla 14. joulukuuta 1984 Maailman toiseksi suurin pikaruokalaketju subwayn jälkeen Suomessa ketju on toiseksi suurin pikaruokaketju Hesburgerin jälkeen McDonald’silla oli maassa yli ravintolaa, joissa ruokailee päivittäin yli 64 miljoonaa ihmistä

4 Subway päätuote on täytetyt leivät asiakkaan valitsemilla täytteillä, eli subit. 8. elokuuta 1965 Bridgeport, Connecticut Perustaja:Fred DeLuca, nimi Pete's Super Submarines. Maailman suurin pikaruokaketju Suomeen Subway tuli heinäkuussa 2000, kun Helsingin Annankadun ravintola avautui. Subway valittiin vuonna 2010 Suomen parhaaksi pikaruokaketjuksi kolmatta kertaa peräkkäin.

5 Sibylla, Rolls ja Scan Burger
Sibylla on ruotsalainen hampurilaisketju joka rantautui suomeen 1997 ja vuoteen 2013 mennessä niitä oli jo 280 Rolls on suomalainen hampurilaisketju joka perustettiin 1988 seinäjoelle Rollsin toiminta painottuu länsi-Suomeen mutta on tullut jo pääkaupunkiseudullekkin ScanBurger on suomalainen pikaruokaketju, joka aloitti toimintansa vuonna 1996 Pohjois-Suomesta. ScanBurger laajenee kohti etelää ja nykyään ScanBurger-hampurilaisravintoloita on noin 100 ympäri Suomea, eteläisin ravintola on Helsingissä ja pohjoisin Nuorgamissa.

6 KotiPizza Kotipizza on suomalainen pizzapaikka joka on pohjoismaiden suurin pizzaravintolaketju Kotipizzan perusti 1987 Rabbe Grönblom. Vuoden 2010 lopussa Kotipizza-ketjuun kuului Suomessa 281 toimipistettä yli 130 paikkakunnalla. Yli 95 prosenttia Suomen Kotipizzoista on franchising-periaatteella toimivia itsenäisten yrittäjien johtamia myymälöitä. Vaasassa sijaitsee myös erityinen Kotipizza-opisto. Suomen lisäksi Kotipizzoja on Pietarissa, Virossa sekä Kiinan Sutzhoussa, Shanghain lähellä. Kotipizzan tunnuslause oli ”Pizza, Love & Understanding” (suom. Pizzaa, rakkautta & ymmärrystä), kunnes se muuttui keväällä 2014 – ”Parempaa pizzaa saa hakea”.


Lataa ppt "Pikaruokakulttuuri Suomessa"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google