Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esitys aluetoimikuntamalliksi Vapaa-ajan asukaspalveluiden lautakunta 12.3.2012 §65.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Esitys aluetoimikuntamalliksi Vapaa-ajan asukaspalveluiden lautakunta 12.3.2012 §65."— Esityksen transkriptio:

1 Esitys aluetoimikuntamalliksi Vapaa-ajan asukaspalveluiden lautakunta 12.3.2012 §65

2 12.3.2012Vantaan kaupunki/VAPAS/aluepalvelut2 Aluetoimikuntien voimassa oleva johtosääntö: "1 § TEHTÄVÄALUE Aluetoimikunta edistää alueensa asukkaiden hyvinvointia ja alueensa kestävää kehitystä tavoitteenaan viihtyisä ja turvallinen elinympäristö sekä monipuoliset ja omaleimaiset yhdyskunnat. Aluetoimikunta toimii vuorovaikutuksessa asukkaiden ja yhteisöjen kanssa sekä pyrkii edistämään asukkaiden osallistumismahdollisuuksia alueensa yhdyskuntarakenteen, väestön elinolojen ja palvelujen kehittämiseen. Aluetoimikunta tekee tavoitteidensa toteuttamiseksi yhteistyötä erilaisten toimijoiden ja hankkeiden kanssa. Aluetoimikunnan työskentelyä ohjaa ja koordinoi vapaa-ajan ja asukaspalveluiden lautakunta. Aluetoimikunnan ja kaupungin muiden toimielinten tulee olla riittävässä vuorovaikutuksessa keskenään. Aluetoimikuntaan sovelletaan kuntalain johtokuntaa koskevia säännöksiä."

3 12.3.2012Vantaan kaupunki/VAPAS/aluepalvelut3 Johtosäännössä määrätyt tehtävät 3§ Aluetoimikunnan tehtävänä on: 1) seurata ja arvioida alueensa yhdyskuntarakenteen, väestön elinoloja sekä palveluiden tilaa ja kehittymistä 2) edistää alueensa asukkaiden ja yhdistysten osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksia Vantaan kaupungin tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelman hengessä 3) huolehtia osaltaan siitä, että alueen asukkaat saavat riittävästi tietoa alueesta ja sen olosuhteista, 4) antaa tarvittaessa lausuntonsa maankäyttö- ja rakennuslain mukaisen osallistumis- ja arviointisuunnitelman riittävyydestä alueella, 5) tehdä aloitteita ja antaa lausuntoja eri viranomaisille tai muille tahoille tärkeiksi katsomissaan aluetta koskevissa asioissa, ja 6) pitää kerran vuodessa alueen luottamushenkilöiden kanssa kokous, jossa käsitellään seuraavan vuoden taloussuunnitelman lähtökohtia alueen kannalta.

4 12.3.2012Vantaan kaupunki/VAPAS/aluepalvelut4 Ratkaisuvalta nyt 4 § RATKAISUVALTA Aluetoimikunta päättää käyttöönsä myönnetyn aluerahan käytöstä vapaa-ajan ja asukaspalveluiden lautakunnan hyväksymien perusteiden mukaisesti

5 12.3.2012Vantaan kaupunki/VAPAS/aluepalvelut5 Uuden mallin valmistelu - Demokratiailta Heurekassa 27.9.2011 - Kysely aluetoimikuntien ja Svenska kommitténin puheenjohtajille - Aluetoiminnan työryhmä syksy 2011 - Vapaa-ajan ja asukaspalveluiden lautakunta 23.1.2012 §23 - Suunnitteluryhmä helmikuu 2012 - Vapaa-ajan ja asukaspalveluiden lautakunta 12.3.2012 §65 - KH:n iltakoulu - Lausunnot - Malli lautakunnasta KH:lle

6 12.3.2012Vantaan kaupunki/VAPAS/aluepalvelut6 Kysymyksiä, joihin on haettu ratkaisua Mikä on aluetoimikunnan tehtävä ja tarkoitus? Keitä kuuluu aluetoimikuntaan? Kuinka usein toimikunnan tulee kokoontua? Jatketaanko aluerahan jakamista ja miten se toteutetaan? Ovatko aluetoimikuntien kokoukset avoimia kaikille? Valitaanko kaikki jäsenet suoralla vaalilla? Valitseeko valtuusto aluetoimikunnan jäsenet tai osan heistä? Asukasvaali/suora vaali vai nykyinen valintatapa? Jotain näiden kahden väliltä?

7 12.3.2012Vantaan kaupunki/VAPAS/aluepalvelut7 Esitys: Aluetoimikunta 2012 (1/2) Aluetoimikuntaan kuuluvat - valtuuston nimeämät poliittisten puolueiden edustajat (6-9), jotka ovat alueen valtuutettuja tai alueella asuvia muuten aktiivisia henkilöitä - alueen yhdistysten edustajat - alueen yrittäjien edustajat - seurakunnan nimeämä edustaja - poliisin nimeämä edustaja - vammais-, vanhus- ja monikulttuurisuusasioiden neuvottelukuntien sekä nuorisovaltuuston edustajat

8 12.3.2012Vantaan kaupunki/VAPAS/aluepalvelut8 Aluetoimikunta 2012 (2/2) - Aluetoimikunnan kokoukset ovat avoimia asukkaille. - Aluetoimikunnalle nimetään tarvittava määrä asiantuntijoita, jotka huolehtivat aktiivisesta vuorovaikutuksesta toimialojen kanssa yhdessä aluekoordinaattorin kanssa - Aluetoimikuntien määrä ratkaistaan myöhemmin - Jokaisella aluetoimikunnalla on oma nimikkokoordinaattorinsa. - Kokouksia vähintään 6 vuodessa.

9 12.3.2012Vantaan kaupunki/VAPAS/aluepalvelut9 Svenska kommittén - Svenska kommitténista tehdään erillinen päätös

10 12.3.2012Vantaan kaupunki/VAPAS/aluepalvelut10 Alueraha jatkossa -Aluetoimikunta päättää aluerahan alueelliset painotukset ja linjaukset kuten nykyisinkin - Aluetoimikunta voi tuottaa alueellisia tapahtumia käyttäen itse aluerahaa. - Alueraha haetaan kohdeavustuksena kolme kertaa vuodessa. Alle 500e:n avustuksen voi myöntää myös aluepalvelupäällikkö. - Aluekoordinaattori valmistelee aluerahaa koskevat päätökset. - Vaihtoehtoisesti, jos alueraha halutaan päättää alueella, aluetoimikunnan työvaliokunta voi toimia kuntalain tarkoittamana toimielimenä ja tehdä päätökset valmistelusta.


Lataa ppt "Esitys aluetoimikuntamalliksi Vapaa-ajan asukaspalveluiden lautakunta 12.3.2012 §65."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google