Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

TIPTOP Palvelumallit Mats Lindstedt 13.3.2014. Tausta Tiptopin tuotokset ovat vapaasti käytettävissä projektin jälkeen ja voidaan integroida jo olemassa.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "TIPTOP Palvelumallit Mats Lindstedt 13.3.2014. Tausta Tiptopin tuotokset ovat vapaasti käytettävissä projektin jälkeen ja voidaan integroida jo olemassa."— Esityksen transkriptio:

1 TIPTOP Palvelumallit Mats Lindstedt 13.3.2014

2 Tausta Tiptopin tuotokset ovat vapaasti käytettävissä projektin jälkeen ja voidaan integroida jo olemassa oleviin kokonaisuuksiin Tämän lisäksi tehtävänä on valmiiksi analysoida vaihtoehdot miten AHOT-palvelua voisi viedä tuotantoon yhden tai useamman korkeakoulun toimesta

3 Tunnistetut palvelumallit Konsortiomalli Pääkonttorimalli Yritysmalli Muut mallit, esim Pepistä mallia?

4 Konsortiomalli Käytössä monessa muussa palvelussa, tunnettu malli. Esim Oodi-konsortio, Joopas Osallistujat liittyvät konsortioon, joka sitten vastaa palvelun toimittamisesta kaikille. Esim ostamalla kolmannelta osapuolelta + joustava malli, helppo liittyä ja erota ilman että koko mallia pitää muuttaa + kustannukset helppo jakaa kaikkien kesken -jos monta osallistujaa, niin saattaa olla kankea malli, päätöksenteko hankalaa -vastuut epäselvät, päävastuu voi jäädä ”ei kenelläkään”

5 Pääkonttorimalli Yksittäinen korkeakoulu ottaa päävastuun palvelusta ja sen pyörittämisestä Muut osallistujat maksavat palvelun käytöstä Käytössä?? +Selkeä vastuujako, pääkonttori vastaa resursoinnista ja kehityksestä + Palvelu pysyy loppukäyttäjien käsissä -Vaikuttaminen hankalaa, muut osallistujat voivat jäädä ilman tarvitsemiaan lisätoiminnallisuuksia -Kustannusjako hankalaa, miten hinnoitellaan ylläpito, tuotehallinta jne?

6 Yritysmalli Yritys kehittää ja vastaa palvelun pyörittämisestä. Korkeakoulut ostavat palvelun yritykseltä Perinteinen kaupallinen malli + Korkeakoulu ei itse investoi tai sitoudu pitkiin sopimuksiin tai resurssivastuisiin + Vastuujako selvä, toimittaja ja ostaja (jos hyvä sopimus) -Yrityksellä ei välttämättä intressejä kehittää palvelua, ellei löydy riittävästi business potentiaalia -Riskialtis malli muutoksille, toimittaja voi lähteä, tai osa korkeakouluista. Miten sovitaan muutoksista?


Lataa ppt "TIPTOP Palvelumallit Mats Lindstedt 13.3.2014. Tausta Tiptopin tuotokset ovat vapaasti käytettävissä projektin jälkeen ja voidaan integroida jo olemassa."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google