Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Lukuvuosi-ilmoittautumispalvelu. Mistä tässä on kyse? Jatkossa korkeakoulut (opintohallinnon perustietojärjestelmät, käyttäjähallinto) saavat luotettavasti.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Lukuvuosi-ilmoittautumispalvelu. Mistä tässä on kyse? Jatkossa korkeakoulut (opintohallinnon perustietojärjestelmät, käyttäjähallinto) saavat luotettavasti."— Esityksen transkriptio:

1 Lukuvuosi-ilmoittautumispalvelu

2

3

4

5 Mistä tässä on kyse? Jatkossa korkeakoulut (opintohallinnon perustietojärjestelmät, käyttäjähallinto) saavat luotettavasti tiedot uusista opiskelijoista sekä todellisesti ilmoittautuneista, aloittavista ja poissaolevista opiskelijoista KSHJ:sta sähköisesti vain LVI-palvelun kautta. Uusien ja vanhojen opiskelijoiden sähköisestä lukuvuosi-ilmoittautumisesta.

6 Korkeakoulu päättää Opetus ja kulttuuriministeriö päättää

7 Mistä tässä on kyse? VIRTA kerää tiedot korkeakoulujen järjestelmistä ja tarjoaa opiskelijoiden tiedot LVI- palvelulle, jolloin myös vanhat opiskelijat voivat ilmoittautua LVI- palvelun kautta. LVI-palvelu liittyy läheisesti MAKSU-palveluun. Ilmoittautumisen yhteydessä opiskelija voi MAKSU-palvelun kautta suorittaa ylioppilas- /opiskelijakuntien jäsenmaksun tai muita maksuja (esim. avoin yo).

8 LVI-palvelu mahdollistaa… uudelle opiskelijalle korkeakoulujen sähköisessä hakujärjestelmässä (KSHJ) tapahtuvan opiskelupaikan vastaanottamisen jälkeen lukuvuosi- ilmoittautuminen ja sen jälkeen MAKSU- projektissa toteutettavaa palvelua hyödyntäen ylioppilaskunnan / opiskelijakunnan maksun maksamisen.

9 LVI-palvelu mahdollistaa… vanhalle opiskelijalle lukuvuosi-ilmoittautumisen sekä MAKSU-palvelua hyödyntäen ylioppilaskunnan / opiskelijakunnan maksun maksamisen.

10 Mitä hyötyä tästä on? Parantaa merkittävästi uusille tutkinto- opiskelijoille tarjottavia palveluita ja edesauttaa opintojen sujuvaa aloittamista –Paikan vastaanottaminen (KSHJ), lukuvuosi- ilmoittautuminen ja maksutoiminnot mahdollistetaan sähköisesti yhdessä istunnossa. Helpottaa huomattavasti vanhojen tutkinto- opiskelijoiden ilmoittautumista –Näyttää tietovarannosta kaikki korkeakouluopinto- oikeudet, joista opiskelija valitsee, mihin ilmoittautuu läsnä- tai poissaolevaksi.

11 Mitä hyötyä tästä on? Tukee korkeakoulupoliittisia linjauksia mahdollistamalla opinto-oikeuskohtaisen ilmoittautumisen. On kaikille korkeakouluille yhteinen väline, yhtenäistää käytäntöjä ja on kaikille opiskelijoille tasa-arvoinen. Vähentää inhimillisistä syistä johtuvia virheitä.

12 Kenelle tämä tehdään? Kaikille Suomen korkeakouluille –Palvelun ensisijaisia asiakkaita ovat kaikki suomalaisten korkeakoulujen opiskelijat. –Palvelun asiakkaita ovat myös ylioppilas- /opiskelijakunnat, tilastotietojen kerääjät (esim. OKM), YTHS ja mahdolliset muut palveluntarjoajat.

13 Omistajat ja maksajat Suomalaiset korkeakoulut omistavat ja maksavat projektin ja tulevan palvelun Valmis toteutus on kaikkien korkeakoulujen käytettävissä vapaasti ja veloituksetta. Palvelu toteutetaan keskitettynä palveluna

14 Aikataulu Projektissa toteutetaan tutkinto-opiskelijoiden lukukausi-ilmoittautumiseen liittyvät toiminnot rinnakkaisena projektina MAKSU- ja TIPTOP- projektien kanssa sekä synkronissa korkeakoulujen sähköisen hakujärjestelmän käyttöönoton kanssa (palvelut käytössä syksyn 2014 päävalinnoissa).

15 Tietoa LVI-palvelusta https://confluence.csc.fi/display/OPI/LVI


Lataa ppt "Lukuvuosi-ilmoittautumispalvelu. Mistä tässä on kyse? Jatkossa korkeakoulut (opintohallinnon perustietojärjestelmät, käyttäjähallinto) saavat luotettavasti."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google