Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

PÄTEVIEN TOIMIJOIDEN REKISTERI FISE toteaa lakiin ja täydentäviin rakentamismääräyksiin perustuvia suunnittelijoiden ja työnjohdon pätevyyksiä. Lisäksi.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "PÄTEVIEN TOIMIJOIDEN REKISTERI FISE toteaa lakiin ja täydentäviin rakentamismääräyksiin perustuvia suunnittelijoiden ja työnjohdon pätevyyksiä. Lisäksi."— Esityksen transkriptio:

1 PÄTEVIEN TOIMIJOIDEN REKISTERI FISE toteaa lakiin ja täydentäviin rakentamismääräyksiin perustuvia suunnittelijoiden ja työnjohdon pätevyyksiä. Lisäksi järjestelmään on otettu mukaan myös markkinalähtöistä, vapaaehtoista, rakennus- ja kiinteistöalan asiantuntijapätevyyksien toteamista. FISE:n pätevyyslautakunnissa tekee suurimmaksi osaksi pyyteetöntä työtäyli 200 maamme parasta asiantuntijaa.

2 RAKENNUSVIRHEPANKKI FISE ylläpitää myös Rakennusvirhepankkia. Rakennusvirhepankki varmistaa tiedon levittämistä hyvästä ja turvallisesta rakentamisesta, edistää rakentamisen kehittämistä sekä ehkäisee virheitä ja ympäristöhaittoja. Rakentaminen paremmaksi!

3 Kolmiportainen sanktiojärjestelmä Pätevyysrekisteri FISE:n pätevyyden toteamisjärjestelmä FISE -hallitus -toimisto Hakija Hakemus Pätevyyslautakunta Lisäselvityspyyntö Oikaisulautakunta Ilmoitus päätöksestä Sihteerijärjestö

4 FISE:n eettiset ohjeet FISE:n päteväksi toteama henkilö sitoutuu työssään noudattamaan alla olevia FISE:n eettisiä ohjeita. Henkilölle, jonka voidaan perustellusti epäillä toimineen vastoin näitä ohjeita, voidaan lähettää asiasta selvityspyyntö. Jos saatujen selvitysten perusteella hänen todetaan toimineen vastoin eettisiä ohjeita, voidaan hänelle antaa huomautus tai erityisen painavista syistä voidaan hänelle todettu pätevyys peruuttaa määräajaksi tai kokonaan. Päätös voidaan räikeissä ohjerikkomuksissa myös julkistaa.

5 Sihteerijärjestöt Sihteerijärjestö vastaa yhdestä tai useammasta tiettyyn pätevyyteen liittyvästä pätevyyslautakunnan toimistotehtävistä ja sen sihteeristä. Kokouksia vähintään 2 kertaa vuodessa. Sihteerijärjestöjä on 9 kappaletta ja niiden hoidossa on yhteensä 24 pätevyyslautakuntaa.

6 Pätevyysrekisteristä www.fise.fi löytyvät: Kaavan laatijat Pääsuunnittelijat Rakennussuunnittelijat (ARK) Rakenteiden tarkastajat Kantavien rakenteiden suunnittelijat Rakennusfysiikan suunnittelijat ja Akustiset suunnittelijat IV-suunnittelijat ja KVV-suunnittelijat Haja-asutuksen vesihuollon suunnittelijat Erillisen energiatodistuksen antajat Paloturvallisuussuunnittelijat Pohja- ja kalliorakennesuunnittelijat Betonirakenteiden korjaussuunnittelijat Kosteustekniset kuntotutkijat ja korjaussuunnittelijat n. 100 pätevyysnimikettä

7 Muurattujen ja rapattujen rakenteiden kuntotutkijat ja korjaussuunnittelijat Vastaavat työnjohtajat Kantavien rakenteiden työnjohtajat IV-työnjohtajat ja KVV-työnjohtajat Pohjarakennustöiden työnjohtajat Betonirakentamisen muut työnjohtajat Betonilaborantit Projekti- ja Työpäälliköt sekä työmaainsinöörit Betonirakenteiden kuntotutkijat Betonirakenteiden korjaustyönjohtajat Talonrakennustyön sekä maa- ja pohjarakennustyön valvojat Talotekniikan valvojat Rakennuttajat Rak.valvonta hyväksyy FISE-pätevyydet

8

9 Suomen Rakennusinsinöörien Liitto RIL ry* Teräsrakenneyhdistys ry (TRY)* Metsäteollisuus ry (Metsäteollisuus) Uusi Insinööriliitto UIL ry (UIL) Julkisivuyhdistys ry (JSY) Suunnittelu- ja konsulttitoimistojen liitto SKOL ry* Maanalaisten tilojen rakentamisyhdistys ry (MTR) VVS Föreningen i Finland rf (VSF) Suomen Arkkitehtiliitto ry SAFA* Kiinteistöalan Koulutussäätiö (KIINKO)* Rakennustietosäätiö RTS yhteensä 18 osakasta

10 Rekisteröidyt pätevyydet 2003…2011

11 Kokemuksia HI-palkkiongelmat 2003- NL-ristikot Kattosortumat talvi 2010: 100 kpl, (2011: 100 kpl ?) 1.Keilahallin katon romahtaminen Kuopiossa 29.3.2010 2.Ratsastusmaneesin sortuminen Liedossa 6.3.2010 3.Tuotantotilan katon sortuminen Teuvalla 11.3.2010 4.Jäähallin katon paikallinen vaurioituminen Espoossa 4.2.2010 5.Salibandyhallin katon paikallinen vaurioituminen Helsingissä.3.2010 6.Suurmyymälän lasisen väliseinän vaurioituminen Helsingissä 27.2.2010 7.Kauppakeskuksen väliseinän rakenteen taipuminen Vantaalla 3.3.2010 8.Kaupan liimapuupalkin vaurioituminen Raaseporissa 8.3.2010 9.Päiväkodin kattorakenteen vaurioituminen Espoossa 3.3.2010

12 Ehdotuksia Rakennusvalvonta arkistoi vastaavien erityissuunnittelijoiden henkilötiedot (mielellään myös suunnitelmat). Tuoteosien ja CE-merkittyjen tuotteiden ominaisuudet on pyynnöstä ilmoitettava pääsuunnittelijalle tai vastaaville erityissuunnittelijoille. Vastaavan rakennesuunnittelijan on ilmoitettava mahdollisille muille suunnittelijoille rakenteen kuormat. Niitä ei saa muuttaa ilman hänen lupaansa.

13 Pääsuunnittelija Rakenteiden ulkopuoliset tarkastajat


Lataa ppt "PÄTEVIEN TOIMIJOIDEN REKISTERI FISE toteaa lakiin ja täydentäviin rakentamismääräyksiin perustuvia suunnittelijoiden ja työnjohdon pätevyyksiä. Lisäksi."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google