Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Miten Kauppakaaren aluetta tulisi kehittää? www.enknastola.fi.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Miten Kauppakaaren aluetta tulisi kehittää? www.enknastola.fi."— Esityksen transkriptio:

1 Miten Kauppakaaren aluetta tulisi kehittää? www.enknastola.fi

2 Jälkiviisaasti voisi sanoa, että Valtatie 12 liittymä on väärässä paikassa; Senhän tulisi olla niin, että nykyinen ABC:n ja Kauppakaaren laakso muodostaisi yhtenäisen liikekeskuksen. Avoin laakso on helposti hahmotettavissa ja noudattaa tämän hetken liikerakentamisen valtavirtaa; rakennetaan palvelut pääteiden ramppien yhteyteen. Risteyksen siirtäminen lienee epärealistista, mutta ABC:n ja Kauppakaaren välille voitaisiin tehdä rampin alittava tie, joka sijoittuisi valtatie 12 reunaan. Tuloksena olisi siis nykyistä laajempi kaarros. Kauppakaaren liikenneympyrä tulisi rakentaa kiireellisesti, jotta alueen saavutettavuus helpottuisi. Tällä hetkellä alueelta poistuminen on liian hankalaa ja liian monen mutkan takana. Erikoisliikkeitä lisää Alue on tällä hetkellä Nastolan ehkä paras liikepaikka. Julkinen liikenne kulkee Vaaka- Leipätietä myöden; olisikohan joka toinen vuoro syytä palauttaa valtatielle 312.

3 Sinne tulisi saada monipuolisempaa tarjontaa, esim. rautakauppa, Kukkakauppa, apteekki. Ihanaisten asuinalueen valmistuttua alueelle tulee yhä enemmän ostovoimaa. Liikenne kuntoon, muutoin alue liian pieni kaupalliseksi keskukseksi Rakentaa se valmiiksi mahdollisimman nopeasti, Nastolassa on aina jahkailtu kaiken kaavoittamisen ja yrittämisen kanssa niin että ihmiset väsyvät odottamiseen. Kauppakaaressa olisi mahdollisuus nyt oikeaan liikekeskukseen ja "imeä" liikennevirrasta asiakkaita. Liittymäasiat pitää miettiä TODELLA tarkkaan ja tarkoittaa siis sitä, että liittymän toimivuus on "hintaa" tärkeämpi asia. Tilaa vaativia liikkeitä kuten rautakauppa, autokauppa yms. tai autokorjaamoa, pienpajaa, pienteollisuutta Nyt osittain tyhjä antaa huonon vaikutelman. Vuokralaisia tulee liikennejärjestelyjen parannuttua? Palveluiden tiivistäminen, palvelurakenteen ja tuoteryhmien kehittäminen monipuolisemmaksi. Yllätyksellisyys valtiksi.

4 Alueelle saatava sopivaa yritystoimintaa ei niinkään päivittäiskauppoja. Alue on valmistumisvaiheessa, kehittämistarpeita näkee vasta, ensi rakennus vaiheen jälkeen. Alue sopisi parhaiten laajatoimisen rautakauppa- koneyrittäjä-konseptin omaavalle yritykselle, joka palvelisi ohitien kulkijoita ja alueen monia kesämökkiläisiä. Harkinnanarvoinen paikka myös maatalouden suoramyynti-yrittäjälle. Liikennejärjestelyt kuntoon. Alue liian pieni kunnan liikekeskukseksi. Paikka on hyvä, palvelee sekä Nastolan keskustaa että Villähdettä. On tarkoin mietittävä, mitä sinne tulisi, ettei Rakokivi näivety. KUNNON Liikekeskus, jossa pieniä erikoiskauppoja, outlet- myymälöitä sisätiloissa!!. Hämeenmaa ok, jospa se vetäisi ihmiset ostoksille, eikä Karisto.

5 Pienteollisuudelle kaunis maamerkki sekä sellaista yritystoimintaa houkuttelemalla mitä meillä ei ole! Kauppakaari nappaa hyvin "ohi- ja päin" kulkijoita. Joten siellä tulisi tarjota Nastolaa kaikkinensa. Nastolassa tuotettua: maatalouden tuotteita ja antimia, leivonnaisia, ei pelkästään Texaspulla ja kahvi, taidetta Nastolasta, valokuvia, maalauksia. Voisiko johonkin tilaan tuoda Nastolaa esittelevän sopen, jossa olisi esittelyjä Nastolasta, kunnan- teollisuuden, kulttuurin aloilta? Esittelytilassa olisi erilaisten teemojen ympärille koottuja vaihtuvia info- tieto- ja viihde-esittelyjä. Ja kyllä tuolla alueella olisi rautakaupan paikka! Alueelle tilaa vaativaa kauppaa, autoja, rakennustavaraa, rautakauppaa. Liiketilat täyteen. Allekirjoittaneet aikanaan esittämä Speden Ideapark tyhjiin tiloihin, missä esiteltäisiin Speden keksintöjä, pelejä ym ym. Laaja markkinointi Etelä- Suomeen esim. MTV 3:ssa. Joku SITRA voisi rahoittaa hankkeen tai sitten Hämeenmaa.

6


Lataa ppt "Miten Kauppakaaren aluetta tulisi kehittää? www.enknastola.fi."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google