Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Student exchange Seoul , South-korea 2010.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Student exchange Seoul , South-korea 2010."— Esityksen transkriptio:

1 Student exchange Seoul , South-korea 2010

2 Hakeminen ja meneminen
Kaikki alkoi ideasta vaihtoon Joka jatkui kv-toimistossa Jonka jälkeen valittiin kohde Johon tuutustuttiin Josta otettiin selvää Jonne hakupaperit lähetettiin Jotka vastasivat meille myötävästi Johon puolestamme itsekkin vastasimme hyvinkin myöntäväsi Josta olimme hyvin innoissamme Tuolla kaukana minne tarvitsisi valmistautua Ensinnäkin sinne täytyi lentää joten hankimme asianmukaiset piljetit hintaa kertyi n.650e menopaluulta Voisi olla että maahan meno olisi ilman viisumia ollut vaikeampaa kuin viisumin kanssa. Kenties maahan kannattaisi tutustua himan ennen sinne menoa. Hommat kotona täytyi valmistella sille mallille että kukkia ei tulla kastelemaan 4kk:teen. Tukka taakse , kello näkyviin ja oulunsalon kentälle

3 SPONSORIT

4 Etelä-Korea Väkiluku: 48 636 068 (2010)
Pääkaupunki: Seoul jossa Tiheys as./km² Pinta ala: (n. 1/3 suomesta) Valuutta: KRW korean Won Kieli: korean kieli (hanguko) Aikavyöhyke: GMT + 9 (Suomi +2)

5 DMZ , maailman tarkimmin vartioitu rajavyöhyke

6 KRW korean won kurssi tällä hetkellä: 1 511.1

7 Seoul Seoul 서울 Väkiluku : ASukastiheys : as./km²

8 University of Seoul (Seoul siripde hakjo)
Vaihtareita 13 maasta Suuri campus jossa muunmuassa kolme ravintolaa , pankki , kolme kauppaa , kirjasto asuntola sekä monta koulurakennusta n opiskelijaa , 350 täyspäiväistä ja 640 osa aikaista opettajaa Valtion tukema yliopisto Mahtava paikka!

9 Asuntola ja sen majoitus
Majoittuminen kampuksella oli aikalailla tiivistä.Asuimme aikalailla pienissä huoneissa huonetoverin kanssa.Kaikkien vaihto- opiskelijoiden huonekaverit olivat korealaisia. He olivat saaneet toivoa minkä maalaisen huonetoverin he saisivat.Huoneissä oli sängyn ja koulupöydän lisäksi ilmastointilaite ja ikkuna.Vessat ja suihkut oli sijoitettu joka kerroksessa käytävän päähän ja keskelle. Miehiltä oli pääsy kielletty naisten puolelle ja toisin päin. Tulo asuntolaan tapahtui aina portin kautta johon täytyi näyttää omaa kulku korttia. Asuntola oli läpi vuorokauden auki. Paikalla oli koko ajan talonmies. Kaikki palvelut kuten pyykkitupa sali ja tietokonesali olivat myös auki ympäri vuorokauden. Hissi ei toiminut kuin kello yhteen yöllä energian säästösyistä? Mutta yleensä saavuimme vasta aikaisin aamulla jolloin hissi oli jälleen toiminnassa. Posti asuntolaan toimi todella hienosti. Paketit suomesta tulviat alle viikossa ja suoraan asuntolan ovelle josta talonmies jakoi ne. Kuvassa oikealla Janin komeat petikamppeet <3

10 Ruoka Korealainen ruoka on todella maittavaa ja tulista jos niin vaatii. Myös miedosti maustettuja ruokia löytää helposti ettei tarvitse aina otsa hiessä syödä. Pääruuan lisäksi pöytään tuodaan aina paljon lisukkeita, kuten kimchiä jota on joka aterian yhteydessä. Koreassa syödään riisiä kuten täällä perunaa eli joka aterian yhteydessä. Liha on todella hyvää ja kannattaa mennä paikkaan jossa saa itse grillata lihansa(Korean barbecue) pöydän ääressä ja nautiskella olostaan. Jos oikein haluaa lihaa syödä niin Koreasta löytyy paikkoja joissa on lihabuffet eli saa syödä lihaa niin paljon kuin napa vetää. Nämä paikat maksavat noin – 15000wonia (n.8-10e)

11 Liikkuminen Liikkuminen Seoulissa on helppoa. Ensitöikseen kannattaa ostaa läheisestä kaupasta citypass johon ladataan rahaa. Lataaminen onnistuu suurimmassa osassa kaupoista ja myös metroasemilla. Kortilla voit matkustaa helposti metrolla sekä bussilla. Joissakin takseissa voi myös maksaa tällä samalla kortilla.

12 Vaikkakin metrokartta näyttää ensisilmäykseltä aika sekasotkulta, on se helppo oppia käyttämään. Metroissa on aina hyvät opasteet ja englanninkielisiä asemien nimiä on helppo seurata.

13 Koreassa taksin saa kadulta heilauttamalla kättä
Koreassa taksin saa kadulta heilauttamalla kättä. Se on halpa ja hyvä vaihtoehto, vaikkakin joskus taksit ajoivat pitempää reittiä saadakseen enemmän rahaa. Seoulin bilekadulta asuntolaan matka maksoi noin 10euroa ja matka kuitenkin kesti yli puoli tuntia.

14 Shoppailu Seoulissa on shoppailu mahdollisuuksia kaikille. Elektroniikalle, vaatteille, desing tuotteille, kaikille on omat kaupungin osansa missä näitä tuotteita myydään. Kannattaa kysyä kavereilta että minne kannattaa mennä mitäkin ostamaan. Seoulista löytyy halpoja piraattituotteita, mutta myös laadukkaita desing-tuotteitakin.

15 Seoraksan Kansallispuisto parin tunnin päässä Seoulista

16 Ilmasto Sademäärät ovat suurimmillaan kesällä. Suomen kesän aikaa myös Koreassa on kesä ja kärpäset. Kesällä on tukala ja kuuma. Talvet voivat olla ”kylmiä”. Seoulissa keskimääräinen tammikuun lämpötila on -7 °C:sta 1 °C:een, ja heinäkuun keskilämpötila vaihtelee 22 °C–29 °C:een välillä. Joulukuussa kerkesimme jo kokea jopa -13 asteen pakkasen. Talvilämpötilat ovat korkeampia etelärannikolla ja huomattavasti alhaisempia vuoristoisessa sisämaassa. Myöhäiskesällä taifuunit tuovat etelärannikolle kovia tuulia ja sateita.

17 Blogi Blogissa kokemuksia ja elämää ja se löytyy osoitteesta


Lataa ppt "Student exchange Seoul , South-korea 2010."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google