Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

RUOAN JAKELU Tarjoilulinjasto. RUOAN JAKELU Tarjoilulinjasto.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "RUOAN JAKELU Tarjoilulinjasto. RUOAN JAKELU Tarjoilulinjasto."— Esityksen transkriptio:

1

2 RUOAN JAKELU Tarjoilulinjasto

3 Asiakkaan aktivointi opasta ohjaa neuvo kannusta rohkaise kiitä

4 X Lämpöhauteiden käyttö
Lämpöhauteet kuluttavat jakelulaitteista eniten energiaa, noin kymmenkertaisesti samankokoiseen kylmäaltaaseen verrattuna. Lämpöhauteiden altaat kannattaa ajan ja energian säästämiseksi täyttää lämpimällä vedellä. Sopivalla määrällä lämmintä vettä (noin 4 cm) täytettyjen lämpöhauteiden esilämmitysajaksi riittää puoli tuntia. Hauteiden ollessa päällä on altaat aina peitettävä kansilla tai GN-astioilla, ja käytettävä välijakajia, jotta estetään lämmön karkaaminen. Lähde: .pdf Jos lämpöhauteet hankitaan kiinteään linjastoon, niin ne kannattaa hankkia automaattisilla vedenotoilla. Tiesitkö, että kylmällä vedellä täytetty allas kestää lämmetä noin 50 min (1 kWh) lämpimällä vedellä täytetty allas kestää lämmetä noin 30 min (0,6 kWh)

5 ? Tarvitaanko lautaslämmittimiä?
Lautaslämmittimet kuluttavat paljon energiaa ja niiden esilämmitys kestää noin 1,5 tuntia. Lautaslämmittimen turhasta käytöstä onkin syytä luopua ja niitä käytettäessä lämmittimien päällä olo on ajoitettava tarkkaan. Tarpeellinen vain kun halutaan varmistaa annosten kuumana pysyminen. Tarpeeton, jos samalle lautaselle annostellaan aterian eri osat. Lautaslämmittimet voi sammuttaa jo tuntia ennen jakelun päättymistä. Lautaslämmittimen lämpö säädetään korkeintaan +70 ⁰C:n. ? Lähde: .pdf

6 Lasikot ja kylmäjakelukalusteet
Energiatehokkuutta parantavat energia- / yöverhot tai luukut. Kylmäjakelukalusteen sähkönkulutus voi olla vuorokaudessa jopa 17 kWh: Energia- / yöverho säästää noin 30 %. Lasikko kannattaa tyhjentää yöajaksi  kylmenee uudestaan noin 15 minuutissa. Lähde: .pdf

7 Ruokalajien järjestys itsepalvelulinjastossa
Jos salaatit sijoitetaan itsepalvelulinjastoon houkuttelevasti ensimmäiseksi, niin asiakas voi annostella kasviksia lautasmallin mukaisesti. Näin lautaselle jää vähemmän tilaa varsinaiselle pääruoalle. Samalla edistetään kasvispainotteisemman ruoan menekkiä.

8 Salaattilautaset pois
Salaatti annostellaan pääruokalautaselle, jolloin pääruoan kulutus automaattisesti vähenee ja biojätteen määrä vähenee. Astianpesussa yksi lautanen vähemmän.

9 Oikean kokoiset ruokailuastiat ja ottimet linjastoon
Pienemmät lautaset ja ottimet ruokalinjastossa vähentävät yliannostelua ja siten myös biojätteen määrää. Asiakas voi hakea uudelleen ruokaa lisää, jos pienempi määrä ei tyydytä nälkää.

10 Ruokalajien ainesosatiedot näkyville
Ilmoita selkeästi ruokalajien ainesosatiedot ruokailulinjastossa, jotta ruokailija välttyy vääriltä valinnoilta. Samalla vähenee hävikki ja biojätteen määrä. Asiakas on kiinnostunut: ruoan energiasisällöstä, rasvojen laadusta, sokerin, suolan ja kuidun määrästä, käytetyistä raaka-aineista sekä ruoan soveltuvuudesta erityisruokavalioihin.

11 Valmiit annokset Ehkäise biojätteen syntyä:
Laittamalla esille erikokoisia annoksia tai annostele asiakkaan toiveiden mukaan  auttaa ottamaan ruokaa juuri omaan nälkään sopivan määrän. Tuotteet voidaan myös hinnoitella painon mukaan. Pienennä valmisannosten kokoa, jos ruokaa jää jatkuvasti lautaselle tähteeksi.

12 Vitriinituotteet X Vitriinituotteet lasikossa voi jättää kelmuttamatta / pakkaamatta ja näin ehkäistään kertakäyttöisen pakkausjätteen syntyä. Take Away -tuotteille parhaiten soveltuva pakkausmateriaali on poistettava paperipussi.

13 Lähteet:


Lataa ppt "RUOAN JAKELU Tarjoilulinjasto. RUOAN JAKELU Tarjoilulinjasto."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google