Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Pohjois-Pohjanmaan Hyvinvointifoorumi 2010 Maakunnan tila Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointiohjelma Eeva Kiuru Vt. toiminnanjohtaja Oulu Wellness Institute.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Pohjois-Pohjanmaan Hyvinvointifoorumi 2010 Maakunnan tila Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointiohjelma Eeva Kiuru Vt. toiminnanjohtaja Oulu Wellness Institute."— Esityksen transkriptio:

1 Pohjois-Pohjanmaan Hyvinvointifoorumi 2010 Maakunnan tila Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointiohjelma Eeva Kiuru Vt. toiminnanjohtaja Oulu Wellness Institute

2 Strategiset päämäärät 3 = Alueella on asiakaslähtöiset ja monien toimijoiden yhteistyöverkostoja hyödyntävät palveluratkaisut. Palvelut ovat oikein kohdennetut ja niiden saatavuus on turvattu. 4= Hyvinvointialalla on toimivat markkinat ja innovatiivinen kehitysympäristö, joilla syntyy uusia tuotteita 5= Alueella on huippuluokan osaamista ja ammattiosaajien saatavuus on turvattu

3 ”Alueella on asiakaslähtöiset ja monien toimijoiden yhteistyöverkostoja hyödyntävät palveluratkaisut. Palvelut ovat oikein kohdennetut ja niiden saatavuus on turvattu.” 1.Tunnetuin ja ajankohtaisin uusi palveluratkaisu on palveluseteli. 2.Aito palvelusetelimarkkina on vasta syntymässä. 3.Palveluseteleiden käyttö 3 kunnassa lähinnä koti- ja omaishoidon palveluihin. Omahoitopalveluiden käyttöaste vielä alhainen (osuus käyttäjistä). 4.Tarvitaan enemmän vuoropuhelua markkinan toimijoiden kesken (asiakas, yritykset, palveluiden järjestäjät), mahdollisuus innovaatioihin. 5.Suomalainen palvelujärjestelmä alustana kansainvälisille innovaatioille. TestBed-ajattelu. kansainväliset yhteistyöverkostot, Kaakkuri Tuotetestaus

4 ”Alalla on toimivat markkinat ja innovatiivinen kehitysympäristö, syntyy uusia tuotteita ja palveluita; alan tuottavuus paranee ja yritystoiminta on kansainvälisesti kilpailukykyistä.” 1.Health Tech maailmalla voimakkaasti kehittyvä markkina, joka kiinnostaa globaaleja toimijoita. Suomalaisilla yrityksillä tarve tuntea paremmin kansainväliset markkinat ja toimijat. 2.Ikääntymisen myötä alan liiketoimintamahdollisuudet houkuttelevat myös globaaleja yrityksiä (Microsoft, Google, Intel, BOSCH, Siemens). 3.Meillä painopiste pienissä, alkavissa yrityksissä, puutetta pk- yrityksistä ja toimialan veturiyrityksistä. 4.Tärkeimpiä osaamisaloja omahoitokonseptit, point-of-care mittalaitteet, liikuntapalvelukonseptit. 5.Innovatiivisuutta eniten toimialojen törmäyskohdissa. OWI arvioi vuosittain n. 50 yritysideaa kansainvälisen viitekehyksen läpi. 6.Painopiste usein liian paikallinen ja keskittyy paikallisten erityspiirteiden ratkaisemiseen. Kansainvälinen näkökulma kaipaa laajasti vahvistamista.

5 ”Alueella on huippuluokan osaamista ja ammattiosaajien saatavuus on turvattu; koulutus, tutkimus ja kehittämistoiminta on verkostoituvaa, ennakoivaa ja dynaamista” •Teknologiaosaaminen tarvii rinnalleen palveluosaamista. •Asennemuutos vielä edessä: palvelut rakennettava kuluttajan tarpeista lähtien. •Palvelutuotteistamisosaamista tarvitaan lisää. •Painopiste usein liian paikallinen ja keskittyy paikallisten erityspiirteiden ratkaisemiseen. Kansainvälinen näkökulma kaipaa laajasti vahvistamista. •Koulutus, tutkimus ja kehittämistoiminnan tulee tehdä uusia avauksia.

6 Yhteenveto: Kriittiset menestystekijät •Mahdollisimman varhainen asiakkuussuhteen synnyttäminen •Asiakkaan kanssa yhdessä tekeminen •Asiakkaan varhaisen palautteen saaminen •Käyttäjä- ja kysyntälähtöinen tapa aloittaa tuotekehitys •Tutkija- ja insinöörivetoisuudesta johtuvan teknologiapainotteisuuden kääntäminen varhaisessa vaiheessa asiakas/markkinalähtöisyydeksi. •Poikkitoimialaisuus, terveys- ja hyvinvointitoimialan substanssiosaamisen ja teknologiaosaamisen yhdistäminen.


Lataa ppt "Pohjois-Pohjanmaan Hyvinvointifoorumi 2010 Maakunnan tila Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointiohjelma Eeva Kiuru Vt. toiminnanjohtaja Oulu Wellness Institute."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google