Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Vesa Artman Tammikuu 2010.  Lasten säännöt koskevat sarjoja 13 v ja alle  Normaali (kansainvälinen sääntö) koskee sarjoja 14 v ja yli  Veteraanisarjoilla.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Vesa Artman Tammikuu 2010.  Lasten säännöt koskevat sarjoja 13 v ja alle  Normaali (kansainvälinen sääntö) koskee sarjoja 14 v ja yli  Veteraanisarjoilla."— Esityksen transkriptio:

1 Vesa Artman Tammikuu 2010

2  Lasten säännöt koskevat sarjoja 13 v ja alle  Normaali (kansainvälinen sääntö) koskee sarjoja 14 v ja yli  Veteraanisarjoilla omat sääntönsä  Vammaisia koskevat säännöt ovat vielä työn alla

3 Urheilijan tulee noudattaa lähettäjän komentoja viipymättä ”Paikoillenne” – komennon jälkeen häiritsevä käyttäytyminen, ääntely, hakkaaminen, viivyttely tms on kielletty. Myös paikoillenne asennossa on oltava liikkumatta Säännön mukaan urheilijan tulee nousta viipymättä ”valmiit” asentoon ja oltava siinä liikkumatta ennen kuin lähtölaukaus ammutaan.

4 Kannattaa muistaa, että lähtemistä koskeva sääntö koskee myös pitkiä matkoja ja viestejä ! Jalkojen tulee olla kiinni telineissä jo paikoillenne- asennossa ! Myös pitkien matkojen lähdöissä urheilijan tulee olla liikkumatta lähtöasennossaan, ennen kuin lähtölaukaus ammutaan. Muista myös, että käsi ja/tai polvi ei saa koskettaa rataan.

5 Lasten säännöt eivät muutu aikaisemmasta.  Yksi henkilökohtainen vilppilähtö sallitaan, toisesta henkilökohtaisesta vilpistä suljetaan kilpailusta  Lähettäjä päättää  Tuomio näytetään korteilla ko radan kohdalla  Vihreä: ei varoitusta  Keltainen: ensimmäinen varoitus  Punainen: suljetaan kilpailusta  Voidaan varoittaa myös useaa kilpailijaa samanaikaisesti

6 Tämä perustuu IAAF sääntöön Vilpin aiheuttaja suljetaan kilpailusta ensimmäisen vilppilähdön jälkeen

7 Mukana lähdöissä on uusi tuomari Start Referee Start Referee tarkkailee lähettäjäryhmän toimintaa, ja hän voi kumota lähettäjän päätöksen jos hänen mielestään lähettäjä on toiminut sääntöjen vastaisesti Start Referee ei ole lähettäjä, eikä lähettäjäryhmän jäsen, vaan toimii itsenäisesti ja sääntöjen mukaisesti. Hän vastaa toimistaan tuomarineuvostolle

8 Henkilökohtainen varoitus: Jos urheilija häiritsee paikoillenne komennon jälkeen, viivyttelee lähettäjän komentojen noudattamisessa, keskeyttää lähdön nousemalla ylös telineistä, nostamalla käden tms, tämä voidaan tulkita henkilökohtaisen varoituksen arvoiseksi, ei siis vilppilähdöksi.

9 Henkilökohtaisen varoituksen lähdössä antaa Start Referee, näyttämällä urheilijalle keltaista korttia Tämän jälkeen näytetään vihreää korttia kaikille – kyseessä ei siis ollut vilppilähtö Varoitus on voimassa kilpailutapahtuman ajan. Toisesta henkilökohtaisesta varoituksesta seuraa kilpailusta sulkeminen. Varoituksen voi siis saada myös toisessa juoksussa ja/tai muussa lajissa.

10 Start Referee ottaa vastaan myös protestin, jos urheilija on sitä mieltä, että lähettäjän päätös ei ole ollut sääntöjen mukainen Urheilija voi protestoida heti lähtöpaikalla, jos katsoo, että ei ole syyllistynyt sääntöjen vastaiseen toimintaan – Start Referee päättää asian heti Urheilija voi protestoida juoksun jälkeen (ja vain, jos on juossut maaliin saakka) lähettäjän päätöksestä

11 Jos käytössä on vilpinpaljastuslaitteet, ja niiden toiminnassa ei ole ongelmia, Start Referee ei hyväksy protestia. Start Referee voi antaa urheilijalle luvan juosta protestin alaisena. Tällöin protesti päätetään vasta juoksun jälkeen, ja urheilijan suoritus voidaan hyväksyä tai hylätä jälkikäteen. Urheilija voi kuitenkin protestoida tästä vielä tuomarineuvostolle normaalin protestikäytännön mukaisesti.

12 Yksi vilppilähtö/erä sallitaan. Toisen vilppilähdön aiheuttaja suljetaan kilpailusta. Lähettäjä voi varoittaa ja/tai sulkea kilpailusta myös useampia urheilijoita, jos hän katsoo heidän aiheuttaneen vilppilähdön. Moniotteluksi katsotaan laji, jossa lasketaan pisteet.

13  Yksi vilppi/erä sallitaan. Toisen vilpin aiheuttaja (aiheuttajat) suljetaan kilpailusta  Moniotteluissa sallitaan yksi henkilökohtainen vilppi. Toisesta henkilökohtaisesta vilpistä suljetaan kilpailusta Poikkeus: Suomessa järjestettävät kv kilpailut (PM hallit Jyväskylä, PM kisat Lappeenranta ja MM hallit Jyväskylä) hylätään vasta toisesta henkilökohtaisesta vilpistä (kannattaa kuitenkin seurata tilannetta…)

14 SUL lähettäjäkoulutus: Vesa Artman vesa.artman@kolumbus.fi 0400 955530


Lataa ppt "Vesa Artman Tammikuu 2010.  Lasten säännöt koskevat sarjoja 13 v ja alle  Normaali (kansainvälinen sääntö) koskee sarjoja 14 v ja yli  Veteraanisarjoilla."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google