Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Alustava liiketoimintasuunnitelma

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Alustava liiketoimintasuunnitelma"— Esityksen transkriptio:

1 Alustava liiketoimintasuunnitelma

2 Haaste, tarve (Needs) Mikä on asiakkaan (business) haaste, jonka ratkaisemme tuotteellamme? Kuvaa tuska/kustannukset ilman ratkaisuamme. Lisää tietoja markkinasta ja mahdollisuuksista niin, että liiketoimintamahdollisuus ymmärretään.

3 Ratkaisu (Approach) Kuvaa ratkaisu (tuote & mahdolliset palvelut) korkealla tasolla. Älä kerro tarpeettomista yksityiskohdista. Mikä on asiakashyöty? Todista taloudellisilla tosiasioilla, jos mahdollista. Tee toinen kalvo tästä, jos se on tarpeellista. Missään tapauksessa ei enempää kuin yksi lisäkalvo.

4 Miksi ratkaisumme on parempi (Benefits)
Kuvaa innovaatio/teknologia ratkaisun taustalla. Kerro erityisesti mikä on kilpailuetumme, joka tekee ratkaisustamme ainutlaatuisen? Kerro IPR:stä, jos niitä on ja ovatko ne mahdollisesti suojattavissa.

5 Markkinat, kilpailutilanne (Competition)
Kerro kilpailuasetelmasta. Ketkä ovat kilpailijat? Miten erotut kilpailijoista? Voit käyttää myös “avainmenestystekijä–kilpailija” matriisia

6 Liiketoimintamalli Mikä on ansaintalogiikkasi eli miten aiot ansaita ratkaisullasi rahaa? Miten paljon ja milloin?

7 Markkinointi & myynti Mikä on markkinointistrategiasi? Miten aiot myydä ratkaisuasi? Kerro myyntikanavista (henkilökohtainen myyntityö, kumppanit jne.). Voit kertoa myös jakelusta ja jälkimarkkinoinnista (after sales)

8 Tiimi Kerro nykyisestä tiimistäsi. Onko heillä taidot ja resurssit toteuttaa suunnitelmasi? Kerro myös yhteystyökumppaneista, joille olet mahdollisesti ulkoistanut osan toiminnoista. Mikä on unelmatiimisi? Millaisia uusia tiimin jäseniä ja partnereita palkkaat, jos saat rahoituksen?

9 Toimintasuunnitelma & merkkipaalut
Vaihtoehtoiseti: Jos ratkaisussasi on huomattavaa kehityspotentiaalia, haluat ehkä kertoa seuraavista askeleista ja jatkokehityksestä tässä.)

10 Nykytila & aikataulutus
Kerro miten pitkällä olet suunnitelmassasi. Mitkä ovat seuraavat askeleet suunnitelman toteutuksessa? Koska tarvitset rahoitusta ja kuinka paljon? Miten aiot käyttää rahoitusta suunnitelman eri vaiheissa? Käytä grafiikkaa ja taulukoita havainnollistamaan tätä.

11 Yhteenveto Mitkä ovat 3 asiaa, jotka haluat yleisön muistavan tästä esityksestä?


Lataa ppt "Alustava liiketoimintasuunnitelma"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google