Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

The Grand Canal of China on maailman vanhin ja pisin (1795 km) kanava

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "The Grand Canal of China on maailman vanhin ja pisin (1795 km) kanava"— Esityksen transkriptio:

1 The Grand Canal of China on maailman vanhin ja pisin (1795 km) kanava
The Grand Canal of China on maailman vanhin ja pisin (1795 km) kanava. Kanavan rakentaminen aloitettiin vuonna 486 EKr. Tämän jälkeen sitä on pidennetty Qi-dynastian aikana ja vuosina (Keisarinkanava). Kanava rakennettiin helpottamaan tavaran kuljetusta eteläkiinasta pohjoisosiin. Kanava on käytössä vielä tänäkin päivänä ja se sisältää 24 sulkua ja n. 60 siltaa.

2 300 Ekr. Shin Huang yhdisti Kiinan alueen yhdeksi valtioksi (häntä nimitetään ensimmäiseksi keisariksi). Hän yhdisti jo aiemmin rakennettuja vartiolinnoituksia ketjuksi pohjoista vastaan ja siitä sai alkunsa Kiinan muurin rakentaminen. Valtavan muurin rakennustyöt jatkuivat 1400-luvulle saakka. Muurin varhaiset osat tehtiin maata kasaamalla Tiivis maavalli peitettiin kivillä ja tiilillä. Myöhemmin rakennettiin nykyinen 8 m korkea muuri, joka on päältä noin 6 m leveä. Ohje oli, että viiden hevosen tulee voida kulkea rinnakkain muurilla. Muuri olikin erinomainen väylä sotajoukkojen siirtoon, mutta myös merkittävä kauppaväylä. Kiinan muurin sanotaan olevan ainoa ihmisen rakennelma, joka näkyy avaruuteen saakka

3 Eteläkiina

4 Tiibetin ylänkö

5 Jangtse

6 Yellow river

7 Keltainen meri on Itäkiinanmeren pohjoinen osa – joka taas on osa Tyyntä valtamerta

8 Shanghai

9 Sichuan

10 Isopanda

11 Jakki

12 Gobin aavikko on osaksi Kiinan pohjoisosassa ja osaksi Mongoliassa
Gobin aavikko on osaksi Kiinan pohjoisosassa ja osaksi Mongoliassa. Gobi tarkoittaa aavikkoa Mongolian kielellä. Gobin aavikolla lämpötilojen vaihtelu on erittäin suurta. Talvella lämpötila laskee -40 asteeseen ja kesällä ylimmät lämpötilat ovat 45 asteen tienoilla.

13 Aikojen kuluessa kaksi mahtavaa sivilisaatiota - Kiina ja Rooma - joutuivat kosketuksiin toistensa kanssa. Tämä johti vilkkaaseen kaupankäyntiin. Kamelikaravaanit kuljettivat kallisarvoista kauppatavaraa – silkkiä yli kilometriä pitkää "Silkkitietä" pitkin etelään ja länteen. Joskus karavaanissa oli viisikymmentä kamelia, joskus taas kahdesta kolmeen sataan. Yksi matka kesti kuudesta kahdeksaan vuotta ja oli hyvin vaarallinen; rosvojoukot vaanivat alinomaan Silkkitien kulkijoita. Silkkitietä pitkin. Hänen kertomiaan tarinoita kaukaisesta korkean kulttuurin maasta ei kukaan uskonut. Myöhempinä aikoina useimmat niistä on kuitenkin pystytty todistamaan oikeiksi.    Silkkitie oli muinaisen maailman pisin maatie. Se ulottui Kiinasta Syyrian satamiin, joista silkki kuljetettiin laivoilla Kreikkaan ja Rooman valtakuntaan, missä kilo silkkiä vaihdettiin kiloon kultaa!

14 Maisemia Kiinasta

15 Kielletty kaupunki Keskellä Pekingiä sijaitsee kielletty kaupunki nimeltään Gugong. Kaupungissa asuivat keisarit ja heidän sukulaisensa yli 500 vuoden ajan ja muilla oli ankara kielto astua kaupunkiin. Ympärillä olevat muurit ovat erityisen lujat ja niiden tekoon on käytetty mm. riisiä ja kananmunan valkuaista. Pääpihan ympäri virtaa ”Kultaisen veden virta”, jonka yli kulkee 5 siltaa.

16 Huang Shan – Yellow Mountain on kiinan kauneimpia nähtävyyksiä
Huang Shan – Yellow Mountain on kiinan kauneimpia nähtävyyksiä. Vuoristossa on kaikkiaan 72 huippua.

17 Patsas-armeijat rakennettiin suojelemaan Keisarin hautaa.
Kiinan ensimmäisen keisarin Qin Shihuangin miehen terrakotta-armeija löydettiin vuonna Tämän jälkeen löydettiin viidennen keisarin Jing Di:n armeija ja viimeisin (kolmas) löytyi Weishanista. Patsas-armeijat rakennettiin suojelemaan Keisarin hautaa.

18 Himalaja Mount Everest

19 Jiuzhaigou:n laaksoa nimitetään satumaaksi
Jiuzhaigou:n laaksoa nimitetään satumaaksi. Se on ainutlaatuinen luonnonalue, missä vihreät järvet, kristallin kirkkaat vesiputoukset, metsät ja lumiset vuoret kohtaavat. Sanotaan, että mikään vuori ei ole näkemisen arvoinen sen jälkeen kun olet nähnyt Mount Huangshanin.

20 Kuuluisa ”yhdeksän lohikäärmeen seinä” Beihai parkissa.
Beihai park on yksi keisareiden palatseista.

21 Potala –palatsi nykyisen Tiibetin alueella – Lhasan laakson yllä.

22 Shaolin temppeli on Kung Fu:n ja monien muiden taistelulajien syntysija. Temppelin munkit opettivat toisiaan. Munkkeja käytettiin sotilaina sotaisina aikoina - rauhan aikana he toimivat munkkeina.

23 Kivimetsä

24 Aasian suurkaupunkeja

25 Singapore

26 Singapore

27 Hong kong

28 Shanghai. Oriental Pearl Tower on Aasian korkein TV-torni.
Tornissa on kaksikerroksinen hissi, joka kuljettaa jopa 50 ihmistä samalla kertaa.

29 Bangkok – Grand palace, Thaimaa


Lataa ppt "The Grand Canal of China on maailman vanhin ja pisin (1795 km) kanava"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google