Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Tietoturva.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Tietoturva."— Esityksen transkriptio:

1 Tietoturva

2 Tietoturva internetissä
Tietoturva on noussut keskeiseksi kysymykseksi Internetissä. Verkkoympäristössä on mahdollista mm. muunnella WWW-sivustojen tietoja luvatta, ohjata internet-hakuja vääriin osoitteisiin, lähettää sähköpostia tekaistuilla nimillä ja kaivaa esiin toisten käyttäjien käyttäjätunnuksia, salasanoja sekä luottokorttien numeroita. Huonosti toteutetusta tietoturvasta mahdollisia seurauksia ovat mm. virusten tai ulkopuolisten henkilöiden tunkeutumiset tietojärjestelmiin ja niiden sisältämien tietojen väärinkäytökset tai ilkivaltaiset tuhoamiset

3 Yleistä Tietoturva tarkoittaa tietojen, palvelujen ja tietoliikenteen suojaamista. Tietoturvauhkia on tiedon luvaton käyttö, salaisen tiedon julkaiseminen, tiedon muuntuminen, salaisen tiedon tutkituksi tuleminen, tiedon hävittäminen ja tiedon kopioiminen.

4 Tietoturvan suojausmenetelmät
Suojausmenetelmät voidaan jakaa kolmeen eri ryhmään: fyysiseen, tekniseen ja hallinnolliseen.

5 Tietoturvan osa-alueet
Tietoturvan osa-alueita ovat työasemien-, palvelinten- ja tietokoneverkon tietoturva, sekä ympäristön- ja sovellusten turvallisuus.

6 Kyberturvallisuus Kiristyshaittaohjelma TeslaCrypt on tarttunut useisiin tietokoneisiin . Joulukuun aikana TeslaCrypt-tartunnat ovat lisääntyneet huomattavasti. Kyseessä on tietokoneen tiedostot salaava kiristyshaittaohjelma. Kaikkia Windows-tietokoneiden käyttäjiä kehotetaan varovaisuuteen ja tarkkaavaisuuteen sähköpostin liitetiedostojen ja webbi linkkien käsittelyssä. Omat tiedostot kannattaa varmuus kopioida ja huolehtia, että haittaohjelmien torjuntaohjelma on kunnossa.

7 Fyysinen tietoturva Yrityksen toimitilojen ja niissä sijaitsevien laitteiden suojaamista kutsutaan nimellä fyysinen turvallisuus. Esim. tärkeitä tietoja sisältävän palvelimen eheyttä, luottamuksellisuutta ja saatavuutta ei voida varmistaa , jos se ei ole fyysisesti turvattu. Fyysinen uhka, kuten tulipalo, se saattaa tuhota tietokoneita . Vesi-, palo- tai sähkövahingoilta suojautuminen on tärkeää kokonaisvaltaisessa tietoturvan hallinnassa.

8 Tekninen tietoturva Teknisellä tietoturvalla haetaan siihen, että käytetyissä laitteissa ja ohjelmistoissa ei ole tietoturvasta puutetilaa -ja koska sitä kuitenkin on jatkuvasti, tietojen salaaminen on tehokas suojauskeino

9 Hallinnollinen tietoturva
Hallinnollisen tietoturvallisuuden toteuttaminen edellyttää tietoturvallisuustyön huolellista organisoimista tietoturvallisuuteen liittyvien asioiden määrittämistä, tarvittavien politiikkojen ja ohjeistusten luomista ja tämän kaiken osaksi, jokapäiväistä toimintaa.

10 Siiri Pikkarainen Myelpt14b
Lähteet: velut/hallinnollinen-tietoturva/Sivut/default.aspx


Lataa ppt "Tietoturva."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google