Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

H5 TIETOTURVA NETISSÄ JANI BJÖRKBACKA MYHOKO15A. YLEISTÄ TIETOTURVASTA Tietoturva tarkoittaa tietojen, palvelujen, järjestelmien ja tietoliikenteen suojaamista.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "H5 TIETOTURVA NETISSÄ JANI BJÖRKBACKA MYHOKO15A. YLEISTÄ TIETOTURVASTA Tietoturva tarkoittaa tietojen, palvelujen, järjestelmien ja tietoliikenteen suojaamista."— Esityksen transkriptio:

1 H5 TIETOTURVA NETISSÄ JANI BJÖRKBACKA MYHOKO15A

2 YLEISTÄ TIETOTURVASTA Tietoturva tarkoittaa tietojen, palvelujen, järjestelmien ja tietoliikenteen suojaamista Tietoturvalla pyritään suojaamaan yritykselle tärkeät tiedot ulkopuolisilta. Tietoturvallisuuden tavoitteena on tietojen luottamuksellisuuden, eheyden ja käytettävyyden turvaaminen laitteisto- ja ohjelmistovikojen, luonnontapahtumien sekä tahallisten, tuottamuksellisten tai tapaturmaisten tekojen aiheuttamilta uhilta ja vahingoilta.

3 UHAT Netissä on paljon ihmisiä jotka saa ohjelmien kautta varastettu ihmisten salasanat. Netissä on myös sivustoja joilta saa viruksia koneelle. Ja virusten ansiosta oma koneesi voi kaatua. Varkailla on myös ohjelmia joilla saa toisen salasanat tallennettua omalle koneelle jos olette kirjoittanut sen varkaan koneella. Netistä saa myös ladattua ohjelmia jotka pystyvät kaappaamaan ihmisten salasanoja.

4 Sosiaalinen manipulointi Käyttäjän manipulointi eli sosiaalinen manipulointi on toimintaa, jonka tarkoituksena on saada käyttäjä paljastamaan tai antamaan pääsy salattuihin tietoihin. Sosiaalinen manipulointi voi olla huijaus tai yritys saada uhri luottamaan hyökkääjään tarpeeksi. Luottamusta voidaan kerätä esiintymällä jonain luotettava tahona, kuten valtiollisena palveluna, pankkina tai yrityksen teknisenä tukena

5 UHILTA SUOJAUTUMINEN netin varkailta voit suojautu palomuureilla ja viruksentorjuntaohjelmilla, mutta eivät nekään aina kaikkia estä, koska jotkut varkaat ovat niin hyviä etteivät ne estä varkaita pääsemästä toisen koneelle. älä mene mihinkään semmoisille sivustoille joista et ole varma mitä se sisältää ja se että koneessasi on palomuuri ja viruksentorjunta ohjelma jotka ainakin toivon mukaan riittävät pitämään asiat yksityisinä. Salasanat kannattaa pitää vain omana tietona, koska jos joku saa tietää salasanasi voi se tehdä tunnuksellasi mitä haluaa.

6 FYYSINEN TIETOTURVA Fyysisellä tietoturvalla tarkoitetaan esimerkiksi suljetussa huoneessa sijaitsevia tietokoneita. Lukitulla tilalla pyritään varmistamaan, ettei kukaan pääse käsiksi koneisiin, kovalevyihin tai muuhun tiedontallennusmediaan

7 TEKNINEN TIETOTURVA Teknisellä tietoturvalla pyritään siihen, että käytetyissä laitteistoissa ja ohjelmistoissa ei ole tietoturvapuutteita. Tietoturvaa on siis mietittävä jo laitteistojen ja ohjelmien hankintavaiheessa. Tietojärjestelmiin pääsyä ja niissä olevien tietojen säilymistä luottamuksellisina valvotaan salasanojen ja käyttäjätunnuksien avulla. Käyttäjätunnusten kautta määritellään, mihin tietoihin kenelläkin on oikeus päästä käsiksi.

8 HALLINNOLLINEN TIETOTURVA Hallinnollisella tietoturvalla tarkoitetaan työntekijöiden ja organisaation jäsenten riittävää tietoturvaosaamista. Työyhteisön jäsenten täytyy ymmärtää, että salasanoja pitää käsitellä erittäin huolellisesti. Niitä ei saa kirjoittaa lapulle tai säilyttää asiattomien henkilöiden ulottuvilla. Salasanojen huolellisen käytön tarkoituksena on pienentää ulkopuolisten mahdollisuutta läpäistä organisaatioiden tietoturvajärjestelmiä ja vähentää tietoturvavuotoja.

9 PALVELUIDEN TURVALLINEN KÄYTTÖ Sähköisen viestinnän luottamuksellisuus tarkoittaa sitä, ettei kukaan saa ilman laissa säädettyä oikeutta tai viestinnän osapuolen suostumusta käsitellä toisen henkilön viestejä tai viestintään liittyviä välitystietoja. Suomalaisten viestintäpalvelujen, kuten sähköpostipalvelujen tarjoajien, on huolehdittava palvelujensa tietoturvasta ja viestinnän luottamuksellisuudesta. Suomen lainsäädäntö suojaa suomalaisten teleyritysten tarjoamien viestintäpalvelujen luottamuksellisuuden, mutta se ei voi taata viestinnän luottamuksellisuuden säilymistä Suomen rajojen ulkopuolella. Joissakin maissa lainsäädäntö ei takaa viestinnän luottamuksellisuudelle yhtä ehdotonta suojaa kuin Suomessa. Vaikka palvelun käyttökieli on suomi, se ei takaa, että palvelu on toteutettu Suomessa tai että tietojen käsittelyssä noudatettaisiin Suomen lainsäädäntöä. Kannattaa myös muistaa, että tietokoneessa mahdollisesti olevalla haittaohjelmalla on pääsy kaikkiin koneella oleviin tietoihin sekä tietoliikenteen sisältöön. Koneen tietoturvallisuudesta pitää aina pitää huolta haittaohjelmien ehkäisemiseksi.

10 LÄHTEET https://fi.wikipedia.org/wiki/Tietoturva http://www.internetopas.com/yleistietoa/tietoturva/ http://www.nettinappi.fi/tietoalue/nettielama/turvallinen- netinkaytto/ http://www.nettinappi.fi/tietoalue/nettielama/turvallinen- netinkaytto/ https://www.mindmeister.com/95395208/tietoturva-netiss http://www.internetopas.com/yleistietoa/tietoturva/suojausmenetel mat/ http://www.internetopas.com/yleistietoa/tietoturva/suojausmenetel mat/ https://www.viestintavirasto.fi/kyberturvallisuus/palveluidenturvallin enkaytto.html


Lataa ppt "H5 TIETOTURVA NETISSÄ JANI BJÖRKBACKA MYHOKO15A. YLEISTÄ TIETOTURVASTA Tietoturva tarkoittaa tietojen, palvelujen, järjestelmien ja tietoliikenteen suojaamista."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google