Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Carita, Kati ja Juuso OSAO Myllytulli ja Mytlpt09E 2010

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Carita, Kati ja Juuso OSAO Myllytulli ja Mytlpt09E 2010"— Esityksen transkriptio:

1 Carita, Kati ja Juuso OSAO Myllytulli ja Mytlpt09E 2010
Tietoturva Carita, Kati ja Juuso OSAO Myllytulli ja Mytlpt09E 2010

2 Mitä on tietoturva? Tietoturva
Tarkoittaa tietojen suojausta. Tekninen, fyysinen ja hallinnollinen tietoturva Tietovuodot,

3 Suojausmenetelmät Tekninen tietoturva
Palomuuri, salasanat, virustorjunta, VPN, SSL, SSH, PGP Fyysisellä tietoturvalla tarkoitetaan esim. suljetussa huoneessa sijaitsevia tietokoneita. Hallinnollisella tietoturvalla tarkoitetaan työntekijöiden ja organisaation jäsenten riittävää tietoturvaosaamista.

4 Tekninen suojaus VPN On tekniikka jonka avulla luodaan luotettava salattu yhteys kahden verkon tai asiakaskoneen ja verkon välille. SSH Suomalaista alkuperää oleva SSH turvaa tiedonsiirron unix-koneiden sekä unix-palvelimen välillä. SSL On salaus protokolla, jolla voidaan salata tunnistus käyttäjän ja palvelimen välillä, tunnistaa palvelin ja neuvotella liikenteessä käytettävästä salauksesta. PGP On yleisin sähköpostin salaamiseen käytetty menetelmä ja monet sähköposti ohjelmat tukevat sen käyttöä. Palomuuri Sen tarkoitus on estää asiattoman liikenteen pääsy julkisesta verkosta yksityiseen verkkoon ja päinvastoin.

5 Kryptaus ja avaimet Salaaminen
Salaamiseen käytetään salakirjoitusta, joka on matemaattinen menetelmä salainen avain Käytettäessä salaisen avaimen menetelmää viestin salaaminen tapahtuu siten, että viesti salataan ja avataan samalla avaimella Vahva salaus Termi vahva salaus tarkoittaa, että salausta ei ole onnistuttu varmuudella purkamaan ulkopuolisen toimesta Julkinen avain Julkisen avaimen menetelmä toimii seuraavalla tavalla: molemmilla osapuolilla on kaksi avainta, salainen ja julkinen. Viesti salataan vastaanottajan julkisella avaimella ja viestin purkaminen tapahtuu vastaanottajan salaisella avaimella

6 Lähteet:

7 Itsearviointi Hyvin onnistu Ei mikkään Kaikessa Tietosuojaus asioita.


Lataa ppt "Carita, Kati ja Juuso OSAO Myllytulli ja Mytlpt09E 2010"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google