Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Bird bird bird bird bird bird bird bird bird

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Bird bird bird bird bird bird bird bird bird"— Esityksen transkriptio:

1 Bird bird bird bird bird bird bird bird bird
Satakieli Bird bird bird bird bird bird bird bird bird

2 Tuntomerkit Satakielen selkäpuoli on harmaanruskea ja sen rinnassa näkyy tummaa täplitystä. Sen maha alueen värit ovat harmaasta vaaleaan. Sillä on suuret tummat silmät ja sen pyrstö on punaruskea. Sekä naaras että koiras näyttävät samanlaisille.

3 Koko Ikä Pituus ja paino
Satakieli on noin 17 senttimetriä pitkä ja sen paino on noin g. Ikä Vanhin suomessa rengastettu Satakieli on ollut jopa 7 vuotta 1kuukautta ja 1 päivää vanha.

4 Ravinto Satakielen ravintoon kuuluvat madot hyönteiset ja toukat.
satakieli pyydystää poikasilleen ruokaa 2-3 viikon ajan kuoriutumisesta lähtien.

5 Poikaset Naaras munii maassa olevaan pesään 4-6 munaa, joita naaras hautoo touko- tai kesäkuussa noin 14 vuorokautta. Kuoriutuneet poikaset lähtevät pesästä jo parin viikon ikäisinä jolloin ne ovat vielä lentokyvyttömiä. Emo kuitenkin ruokkii poikasiaan 2-3 viikkoa.

6 Talvehtiminen Talvehtimisalueena Satakielellä on trooppinen Itä-Afrikassa . Tämä kertoo että Satakieli on muuttolintu ja sen voi nähdä suomessa vain kesäisin.

7 Elinympäristö -Satakielen elinympäristöä ovat ryteikköiset, mutta kuitenkin tarpeeksi aukkoiset, nuoret lehtimetsät, myös lehdonreunukset ja puistometsiköt. Usein sen reviirin läheisyydessä on vettä.

8 Pesän Rakentaminen Pesä on maassa aluskasvillisuuden seassa. Se ei edes kunnolla näy kasvillisuuden seasta. Satakieli pareilla on tietysti oma reviiri jonne muut linnut eivät saa tulla.

9 Laulutaituri! Satakieli on tunnettu laulutaituri. Se on ns. yölaulaja, eli äänessä pääosin hämärissä. Koiraat saapuvat Suomeen noin toukokuun puolivälistä lähtien ja aloittavat kuuluvan laulunsa heti sopivan pesimäpaikan löydettyään. Laulua voi kestää vain muutamia tunteja, sillä parin saatuaan koiraan lauluhalut katoavat.


Lataa ppt "Bird bird bird bird bird bird bird bird bird"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google