Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Rapu. Ravun rakenne Ravun ruumis koostuu päästä ja keskiruumiista, jotka ovat käytännössä yhteensulautuneet, sekä takaruumiista eli pyrstöstä. Kymmenjalkaisille.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Rapu. Ravun rakenne Ravun ruumis koostuu päästä ja keskiruumiista, jotka ovat käytännössä yhteensulautuneet, sekä takaruumiista eli pyrstöstä. Kymmenjalkaisille."— Esityksen transkriptio:

1 Rapu

2 Ravun rakenne Ravun ruumis koostuu päästä ja keskiruumiista, jotka ovat käytännössä yhteensulautuneet, sekä takaruumiista eli pyrstöstä. Kymmenjalkaisille tyypillisistä viidestä jalkaparista neljä takimmaista ovat kävelyraajoja ja etummaisesta on muodostunut monikäyttöiset sakset. Laajemmassa mielessä ravuilla on 19 raajaparia. Kävelyraajojen ja saksien lisäksi näihin kuuluu mm. kaksi paria tuntosarvia sekä ruoka kaluston muodostavat kuusi paria leukaraajoja. Kuusijakoinen takaruumis on taipuisa, sen alla on neljä paria lyhyitä uimaraajoja ja perässä on pyrstöviuhka.

3 Rapu

4 Toinen rapu

5 Kolmas rapu

6 Neljäs rapu

7 Tuntomerkit Ravun tunnistaa sen saksista ja perässä olevasta pyrstöstä ja tuntosarvista ja pituudesta

8 Ravun ravinto Ravun mahoista on löydetty pääosin kasviainestam tuoreita vesikasvinlehtiä juuria ja varren osia sekä veteen varisseita lehtiä ja lisäksi paljon pohja eläimiä kuten simpukoita ja sen emmosta

9 Ravun lisääntuminen Koirasrapu on yleensä sukukypsä 3 viikon ikäisenä ja naaras vuotta myöhemmin Koiras levittää sukuaukostaan tulevan madin naaraan takimmaiseen


Lataa ppt "Rapu. Ravun rakenne Ravun ruumis koostuu päästä ja keskiruumiista, jotka ovat käytännössä yhteensulautuneet, sekä takaruumiista eli pyrstöstä. Kymmenjalkaisille."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google