Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Kultapanda.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Kultapanda."— Esityksen transkriptio:

1 kultapanda

2 Kultapanda Kultapanda on pandalaji ja se kuuluu petoeläimiin. Ne elävät Himalajan vuoristoalueella Nepalissa, Etelä Tiibetissä, Myanmarissa ja Koilis-Intiassa. Kultapanda on noin puolenmetrin pituinen, hännän kanssa noin metrin. Kultapanda on vaarantunut eläinlaji ja niitä on enää jäljellä noin yksilöä. Kultapanda on kaikkiruokainen eläin, mutta se syö enimmäkseen bambua. Kultapandat elävät yksinään tai pareittain. Kultapandat saavat useimmiten 1-2 poikasta, joita pitävät luonaan vajaan vuoden verran.

3 Tuntomerkit Ja koko Kultapandan ruumiin pituus on noin cm ja hännän pituus on cm Paino 3-6 kg Sen turkki on tuuhea ja se on ruskea-musta, mutta naamassa on vaihteleva määrä valkoista. Hännässä väritys vaihtelee jaksoittaisesti. Kultapandalla on myös todella terävät ja kaarevat kynnet, joilla se tarttuu lehtiin ja muuhun ravintoon sekä kiipeää puita.

4 Kultapandan pääravintoa on bambuversot, mutta ne syövät myös ruohoa, juuria, jäkäliä, hedelmiä, hyönteisiä sekä linnunmunia ja - poikasia. Selvitäkseen sen täytyy syödä suuria määriä bambukasvin ohkaisia lehtiä ja versoja Päivittäisen määrän tulee olla yli 1.5 kiloa tuoreita lehtiä ja neljä kiloa tuoreita versoja ravinto

5 Uhat Kultapandaa ensisijaisesti uhkaavat pyydystäminen tappaen tai henkiin jätettynä. Elinympäristön huononeminen johtuen kilpailusta karjaeläinten kanssa sekä metsien häviäminen, mikä johtaa elinympäristön katoamiseen ja pirstoutumiseen. Intiassa suurin uhka vaikuttaa olevan elinympäristön katoaminen ja toiseksi suurimpana uhkana on salametsästys. Viimeisen 50 vuoden aikana Kiinan kultapandapopulaation on havaittu laskeneen 40 prosenttia. Himalajan läntisten alueiden kultapandapopulaatioita pidetään määrältään alhaisempana.

6 Lähteet Teksti https://fi.wikipedia.org/wiki/Kultapanda
Kuvat wixoLfCodDQAhXiHJoKHdDQC5cQ_AUIBigB&dpr=1#imgrc=N-m0ZNqQqOTw-M%3A wixoLfCodDQAhXiHJoKHdDQC5cQ_AUIBigB&dpr=1#imgrc=ZTi6tE2M1sZFxM%3A wixoLfCodDQAhXiHJoKHdDQC5cQ_AUIBigB&dpr=1#imgrc=J3l_YWx-AZo0_M%3A wixoLfCodDQAhXiHJoKHdDQC5cQ_AUIBigB&dpr=1#imgrc=L_yydrebJUoOWM%3A wixoLfCodDQAhXiHJoKHdDQC5cQ_AUIBigB&dpr=1#imgrc=HxkMkI4e4eZ9cM%3A wixoLfCodDQAhXiHJoKHdDQC5cQ_AUIBigB&dpr=1#imgrc=GUYLYM_9Ngbq3M%3A


Lataa ppt "Kultapanda."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google