Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Tapahtumatalo Bio Rex, Helsinki

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Tapahtumatalo Bio Rex, Helsinki"— Esityksen transkriptio:

1 Tapahtumatalo Bio Rex, Helsinki
Ajankohtaista lakirintamalta Toimitusjohtaja Jukka Pötry Silta yrittäjyyteen - Lahden alueen uusyrityskeskus Pellervon Päivä 2005 Tapahtumatalo Bio Rex, Helsinki

2 MITÄ UUDEN OSUUSKUNTALAIN VOIMAANTULON JÄLKEEN ON TAPAHTUNUT?
Uusia osuuskuntia syntyy edelleen tasaiseen tahtiin. Useimmat tapaukset ovat olleet jo toiminnassa olevien yrittäjien yhteisyrityksiä, niissä on yleensä ollut tarkoitus luoda tai järjestää uudelleen yhteis- toimintaa, joka palvelee useampaa pientä yrittäjää. On hyvä tarkastella kaikkien ennen uutta lakia perustettujen osuuskuntien sääntöjä sillä silmällä, onko niissä jotain sellaista, minkä laki vaatii muutettavaksi.

3 Muutoksille osuuskuntalain voimaanpanolaissa varattu
aika päättyy useimmissa tapauksissa vuoden 2006 lopussa. Tyypillisiä muutettavia kohtia ovat mm. markkojen muuttaminen euroiksi hallinnon hoitajan muuttaminen toimitusjohtajaksi säännökset vapaaehtoisista osuuksista ja lisäosuusmaksuista. Hyvä myös tarkastella, mitä halutaan säännöissä sanoa esimerkiksi tilintarkastajien lukumäärästä hallituksen ja tilintarkastajien toimikauden kestosta rahastokorotusmahdollisuudesta.

4 MITEN UUSI OSUUSKUNTALAKI ON KÄYTÄNNÖSSÄ TOIMINUT?
Selvin ero entiseen on ollut kolmen ja neljän jäsenen osuuskuntien perustaminen. Kiinnostusta on herättänyt rahastoannin mahdollisuus tilintarkastajien lukumäärän vähentäminen ja sääntöjen muuttamismenettelyn yksinkertaistaminen. Liittymismaksumääräyksistä on mieluusti poistettu rahasummat ja jätetty maksun suuruus myöhemmin määrättäväksi.  Kyselyitä on tullut myös rekisteripoistomahdollisuudesta; osuuskunta voidaan tietyin edellytyksin kaupparekisterin päätöksellä poistaa rekisteristä ilman, että ollenkaan käydään läpi selvitystilamenettelyä yrityksen lopettamiseksi.

5 Uuden lain myötä tulleet uudet ja lisääntyneet
Toimitusjohtaja Jukka Pötry Lahden alueen uusyrityskeskus Pellervon Päivä Tapahtumatalo Bio Rex, Helsinki Uuden lain myötä tulleet uudet ja lisääntyneet velvoitteet ovat monille jääneet tuntemattomiksi tai ainakin vähäiselle huomiolle käytännön työssä. Kokouskutsumenettely ja etenkin kutsuun liittyvät tiedoksiantovelvollisuudet Kutsuissa ei kerrota, missä tilinpäätöstiedot yms. ovat nähtävissä jne. Jäsenen erottamistapauksissa uusi laki toi uudet menettelytavat, joiden noudattaminen olisi tärkeää. Erotettavan oikeusturvaksi säädetty 30 päivän tiedoksiantoaika ennen erottamispäätöstä. Perusteiden kertominen on syytä ottaa vakavasti.


Lataa ppt "Tapahtumatalo Bio Rex, Helsinki"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google