Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Mysql ja Postgresql Henry Sunesson. Mitä ne ovat ● MySQL ja PostgreSQL ovat sql(standard query langue) palvelimia eli toiselta nimeltään tietokanta palvelemia.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Mysql ja Postgresql Henry Sunesson. Mitä ne ovat ● MySQL ja PostgreSQL ovat sql(standard query langue) palvelimia eli toiselta nimeltään tietokanta palvelemia."— Esityksen transkriptio:

1 Mysql ja Postgresql Henry Sunesson

2 Mitä ne ovat ● MySQL ja PostgreSQL ovat sql(standard query langue) palvelimia eli toiselta nimeltään tietokanta palvelemia. ● Pääkäyttö tarkoitus on molemmilla sama hallita suurta määrää tietoa ja suorittaa tiedolle tiedon haku/tallennus kyselyitä. Tämän lisäksi tärkeä ominaisuus on nopeus jolla tieto tallennetaan tai haetaan.

3 MySQL Käyttäjiä muun muossa facebook, youtube, wikipedia, google(ei haut) ja moni muu. Käyttö tarkoitukset datan säilytys ja sisään kirjautumisen hallinta. ● Uusin vakaa versio 5.1.41 ● Rajapintoja tarjolla useita mm php, perl, python, java, C#.NET. ● Tarjolla erittäin suurelle osasta käyttöjärjestelmistä.

4 MySQL asennus ● Asennus paketteja saatavilla monille eri alustoille. ● Testatessa MySQL sivulta löytyneet rpm paketti linuxille eivät toimineet ● Helpoiten asennus onnistuu komento kehotteesta ”yum install mysql-server”

5 MySQL käyttöönotto ● Tarvitaan root käyttäjä oikeudet käynnistämään palvelin:”service mysqld start” ● Palvelun käynnistettyä rootin oikeuksia ei enää tarvita. ● MySQL rootin salasanan asettaminen “/usr/bin/mysqladmin -u root password 'passu' ” ● Käynnistäminen “mysql -p” jos käyttäjänä on asetettu salasana, joka pitäisi olla aina.

6 MySQL käytöönotto(2) ● Muita järkeviä toimintoja on poistaa kaikki muut käyttäjät sekä anonyymin käytön mahdollisuus, ja lisätä vain käyttäjiä silloin kun on tarve. ● Kannatavaa on myös rootin nimen vaihtaminen johonkin ei vakioon nimeen jonka jälkeen sisään kirjautuminen tarvii “mysql -u nimi -p”

7 Mysqllän käyttö ● Käyttö kaupalliseen toimintaan vaatii lisenssin 599$/palvelin/vuosi, 1999$, 2999$ ja korkeimmillaan 4999$/palvelin/vuosi etätuella. ● Käyttö ei kaupalliseen toimintaa vapaata. GPL lisennsin ● Tyypillinenen käyttö LAMP sovellus(Linux, Apache, MySQL, php)

8 PostgreSQL ● MySQLllää hitaampi mutta monipuolisempi ja “täydempi” SQL palvelin. ● Uusin vakaa versio 8.4.1/ 2009-09-08

9 PostgreSQL käyttöönotto ● Tarvitsee myös rootin käyttäjä tunnuksen. Kaksi osainen käynnistys sarja ensimmäisessä käynnistyksessä “service postgresql initdb”. ● Seuraava komento on “service postgresql start”. Initdb ei tarvitse käyttää ensimmäisen käynnistyksen jälkeen vain normaali stop/start riitää

10 PostgreSQL ● Käyttö kaupalliseen toimintaan sallittu kunhan lisenssi säilyy lähdekoodissa. ● Noudattaa BSD lisenssiä

11 PostgreSQL Asennus ● Asennus paketteja huomattavasti pienemmälle määrää järjestelmistä. ● Asennus paketti oli huomattavasti pienenpi määrä fedoralle 11 yhteensopivan asennus paketin puute esti testaamisen fedora 6 yhteensopivaa testatiin mutta ei toiminut. ● Toimiva asennus löydettiin komento kehotteesta “yum install postgre-server”

12 Lähteet ● http://en.wikipedia.org/wiki/MySQL ● http://en.wikipedia.org/wiki/PostgreSQL ● http://www.wikivs.com/wiki/MySQL_vs_PostgreSQL http://www.wikivs.com/wiki/MySQL_vs_PostgreSQL ● MySQL/PostgreSQL viralliset sivut ● Google


Lataa ppt "Mysql ja Postgresql Henry Sunesson. Mitä ne ovat ● MySQL ja PostgreSQL ovat sql(standard query langue) palvelimia eli toiselta nimeltään tietokanta palvelemia."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google