Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

OTSIKOISTA TEKSTIKSI + tekstiviitteiden merkitseminen

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "OTSIKOISTA TEKSTIKSI + tekstiviitteiden merkitseminen"— Esityksen transkriptio:

1 OTSIKOISTA TEKSTIKSI + tekstiviitteiden merkitseminen
Asiantuntijaviestintä Tehtävät syksyllä 2012

2 Tehtävät, vk 1) Nimeä pikkuinssityön pääotsikot. Voit lisätä myös alaotsikoita (miten aiot edetä?)  Otsikoista tulee ”lokerikko”, johon tiedot voi sijoittaa. 2) Valitse yksi otsikko/luku ja kaksi siihen lukuun sopivaa lähdeteosta. 3) Tee otsikon alle tukikysymykset (mihin ainakin tulisi vastata?) Katso esimerkki teorialuvusta. 4) Selaa erilaisia lähteitä ja sijoita löytämiäsi faktoja oikeisiin kappaleisiin ja lukuihin. Työstä valmiiksi tekstiksi vasta myöhemmin! 5) Merkitse tekstiviitteet jokaisen kappaleen loppuun.

3 Tekstiviitteiden merkitseminen
Nimi-vuosijärjestelmässä tekstiin sukunimi ja vuosi tai otsikko ja vuosi sekä sivunumero: (Kantola 2012, 12; Pientalon väliseinärakenteet ) Huomaa, että voit yhdistää kappaleen loppuun useamman lähteen, väliin puolipiste! Numeroviittausjärjestelmässä tekstiin vain lähteen numero ja sivunumero: (1, s. 43.)

4 Tekstiviitteiden välimerkit
Huomaa välimerkit! Vain yksi virke lähteen perusteella: Vuonna 2006 Oulun tehtailla ylitettiin lupaehdot kerran (Kantola 2012, 12) tai (1, s. 43). Useampi virke samasta lähteestä: Hyvä sisäilmasto edellyttää sisäilma-asioiden huomioon ottamista suunnittelun, rakentamisen ja käytön kaikissa vaiheissa. Sen lopulliseen laatuun vaikuttavat monien muiden tekijöiden ohella sisätilojen rakennusmateriaalit. (Pientalon väliseinärakenteet ) Huomaa siis pisteen käyttö: Virke (lähde). Virke. Virke. Virke. (Lähde.)


Lataa ppt "OTSIKOISTA TEKSTIKSI + tekstiviitteiden merkitseminen"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google