Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Tehtävä: ammatillisten koulutusten vertailu 2. Mene opintopolun demoon, osoitteeseen https://demo.opintopolku.fihttps://demo.opintopolku.fi ja täytä hakulomake.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Tehtävä: ammatillisten koulutusten vertailu 2. Mene opintopolun demoon, osoitteeseen https://demo.opintopolku.fihttps://demo.opintopolku.fi ja täytä hakulomake."— Esityksen transkriptio:

1 Tehtävä: ammatillisten koulutusten vertailu 2. Mene opintopolun demoon, osoitteeseen https://demo.opintopolku.fihttps://demo.opintopolku.fi ja täytä hakulomake. Etsi nimeämäsi ammatilliset oppilaitokset ja koulutusohjelmat. Tähdellä (*)merkityt kentät ovat pakollisia. Varmista, että löydät lukiot, joita olet ajatellut ja haluamasi linjat. 1. Tee itsellesi lista vähintään kolmesta koulutusohjelmasta, joihin voit ajatella hakevasi. Merkitse taulukkoon oppilaitoksen ja koulutusohjelman nimi (järjestyksen ei tarvitse olla tässä vaiheessa sitova), omat pisteesi yhteishaussa (kaikkien aineiden keskiarvo, max. 16 pistettä, ja valinnaisten aineiden keskiarvo, max. 8 pistettä). Voit syöttää numerosi myös koulun kotisivuilla olevaan laskuriin, joka laskee suoraan sinun numeroihisi perustuvat pisteet ammatillisiin opintoihin. Pistetaulukot löydät opintopolun sivuilta. Ammatillinen oppilaitos/ koulutusohjelma Kaikkien aineiden ka ja pisteet (max. 16) Valinnaisten pisteet (max. 8) 1 2 3 4 5 Lähteitä vertailun tueksi: Mankkaan koulun kotisivu, Opinto-Ohjaus Ammatillisten oppilaitosten omat sivut www.opintopolku.fi, ammatillinen koulutus ja valintaperusteetwww.opintopolku.fi www.mol.fi/avo - listoja ammateistawww.mol.fi/avo Etsi eri koulutusalojen omat sivut, esim.autoala.fi Reittiopas ja Länsimetron liityntälinjasto (HSL:n sivut) Yhteishaun oppaat (www.espoo.fi/yhteishaku)www.espoo.fi/yhteishaku

2 3. Arvioi alla olevaan taulukkoon koulumatkaasi eri koulutusohjelmien toimipisteisiin. Laita myös tietojen rinnalle esimerkiksi plussia (+, ++, +++) ja miinuksia (-, --,---) sen mukaan, mitä mieltä olet vaihtoehdoista ja laske lopuksi plussat ja miinukset yhteen. Koulumatkat (esim. reittiopas, koulujen sivut, HSL:n sivut, Länsimetron liityntälinjasto) 1. hakutoive2. hakutoive3. hakutoive4. hakutoive5. hakutoive Koulumatkan pituus 1)kulkeminen syksyllä ja keväällä (kävellen, bussilla, pyörällä…) 2)Koulumatkan kesto Koulumatkan pituus 1)kulkeminen talvella (kävellen, bussilla, pyörällä…) 2)Koulumatkan kesto Miten koulumatka muuttuu metron tulon myötä (Länsimetron liityntälinjasto)? Miten koulu sijaitsee suhteessa harrastuksiisi? Yhteensä: matkojen plussat ja miinukset

3 Koulutusohjelmat 1. hakutoive2. hakutoive3. hakutoive4. hakutoive5. hakutoive Onko pääsy- tai soveltuvuuskokeet? Jos on, millaiset Selvitä mahdollisimman monta ammattia, joihin koulutusohjelman jälkeen voi suuntautua/ on pätevä Mieti, miksi olisit hyvä alalle Plussat ja miinukset yhteensä: esimerkiksi mahdolliset ammatit ja omat ominaisuudet 4. Mene 3-5 miettimääsi koulutusohjelmaa tarjoavien oppilaitosten sivuille ja selvitä, onko koulutusohjelmiin esimerkiksi pääsykokeita tai muuta huomioitavaa. Mieti myös valmiiksi, miksi olisit hyvä alalle. Merkitse plussia (+, ++, +++) ja miinuksia (-, --,---), sen mukaan, mitä pidät eri koulutusohjelmien alla kerrottavista asioista ja laske lopuksi plussat ja miinukset yhteen. Laita myös muita huomioitasi ylös,, jos huomaat joitain sellaisia asioita, jotka erityisesti kiinnostavat.


Lataa ppt "Tehtävä: ammatillisten koulutusten vertailu 2. Mene opintopolun demoon, osoitteeseen https://demo.opintopolku.fihttps://demo.opintopolku.fi ja täytä hakulomake."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google