Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

30.9.2017 Maatalouden verotus.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "30.9.2017 Maatalouden verotus."— Esityksen transkriptio:

1 Maatalouden verotus

2 Vastauksia useimmin kysyttyihin kysymyksiin
Maatila verotuksessa Opinto- ja koulutusmatkakulut Verotusyhtymä Päivärahat Verotusyhtymän purkautuminen Tilatukioikeuden arvonlisäverotus Osuuden vuokraaminen Maatalouden muu toiminta Maataloudenharjoittajan Y-tunnus Hevoset Kuolinpesä maataloudenharjoittajana Harrastusluonteinen toiminta Kuolinpesä ja verotusyhtymä Maatalouden lopettaminen Hallintaoikeus Maatalouden nettovarallisuus Maatilan sukupolvenvaihdos Yrittäjävähennys maa- ja metsätaloudessa Yksityisauton maatalouskäyttö Veroilmoitus oma-aloitteisista veroista Lisätietoja

3 Maatila verotuksessa Maatilalla tarkoitetaan itsenäistä taloudellista yksikköä, jolla harjoitetaan maa- tai metsätaloutta. yksi tai useampi rekisterikiinteistö, joita hallinnoidaan yhdessä ja jotka muodostavat taloudellisen kokonaisuuden Maataloudella tarkoitetaan varsinaista maataloutta sekä sellaista erikoismaataloutta tai maa- tai metsätalouteen liittyvää muuta toimintaa, jota ei ole pidettävä eri liiketoimintana. Jos samalla verovelvollisella on eri maatiloja, niistä saadut maatalouden puhtaat tulot lasketaan yhteen ja ne muodostavat yhdessä maatalouden tulolähteen. Verotuskäytännössä pinta-alaraja on 2 hehtaaria. Vähäisempikin pinta-ala riittää, jos kiinteistö on osa maatilakokonaisuutta ja sillä harjoitetaan maa- tai metsätaloutta. Maatalouden harjoittamisena pidetään maatilalla harjoitettua maa- tai metsätalouteen liittyvää toimintaa, joka tapahtuu vakaassa tulonhankkimistarkoituksessa.

4 Verotusyhtymä Verotusyhtymä on kahdesta tai useammasta henkilöstä muodostettu/muodostuva verotuksellinen yhteenliittymä, joka harjoittaa yhteistä toimintaa. Verotusyhtymä ei ole yhtiö eikä erillinen verovelvollinen. Yhtymän tulos verotetaan osakkaiden verotuksessa. Verotusyhtymän muodot maatalousyhtymä kiinteistöyhtymä metsäyhtymä.

5 Verotusyhtymä Yhteinen toiminta kootaan verotuksessa menoineen ja tuloineen yhteen (maatiloittain), vaikka osakkaat maksaisivat menoja tai saisivat tuloja omissa nimissään. Velat ja korot ilmoitetaan kunkin osakkaan henkilökohtaisella esitäytetyllä veroilmoituksella. Yleisimmät yhtymän muodostumistavat kuolinpesän kiinteän omaisuuden purku määräosiin kiinteän omaisuuden siirtyminen useamman yhteisomistukseen. Irtaimen omaisuuden yhteisomistuksesta ei muodostu yhtymää.

6 Verotusyhtymän purkautuminen
Verotusyhtymä purkautuu, kun osakkaat lopettavat toimimisen yhteiseen lukuun ja ottavat omaisuutensa pois toiminnasta. Maatalousyhtymässä voi olla mukana myös irtaimella omaisuudella, muissa yhtymissä vain kiinteistöllä, kiinteistön murto-osalla tai sen hallinnalla. Yhteisomistuksen purkaminen tarkoittaa yleensä yhteisen toiminnan lopettamista.

7 Verotusyhtymän purkautuminen
Verotusyhtymän osakkaat voivat vaihtua osakkaita tai yhtymä voi purkautua kokonaan. Kiinteän omaisuuden luovutuksesta verotetaan omistajaosakasta. Maatalousyhtymän veroilmoituksella ilmoitetaan toiminnan tuotto. Jos kyse on vaiheittaisesta luovutuksesta, tai jos yhtymään muutoin jää osakkaita, yhtymästä voi muodostua uutta hankintamenoa.

8 Verotusyhtymän purkautuminen
Jos kyse on kiinteästä omaisuudesta, yhtymä voi purkautua yhteisomistuksen lakkauttamisella hallinnanjakosopimuksella halkomalla lohkomalla kaupalla, vaihdolla tai muilla järjestelyillä niin, että jäljellä vain yksi osakas. Mahdollista on myös, että kukin jatkaa toimintaa omissa nimissään.

9 Verotusyhtymän purkautumisen seurauksia
Jos osakas jatkaa maatalousyhtymän toimintaa omissa nimissään, ei oman omaisuuden siirto aiheuta verotusseuraamuksia, koska omistaja ei vaihdu omaisuus säilyy samassa maatalouden tulolähteessä. Yksityiskäyttöönotto tai tulolähdesiirto edellyttäisi omaisuuden siirtoa pois maatalouden tulolähteestä. Yhtymän osakkaan saama maatalouden tulo-osuus ja osakkaan oma maataloustoiminta luetaan samaksi maatalouden tulolähteeksi. Tulo-osuuden käsittelyyn liittyy kuitenkin tästä poikkeavia säännöksiä (korot, tappion vähentäminen).

10 Osuuden vuokraaminen Osakkaan osuuden vuokrauksen sijaan verotuksellisesti selkeintä on se, että toimintaan osallistumaton osakas tekee muiden osakkaiden kanssa sopimuksen verotusyhtymän tulonjaosta. Toimintaan osallistumaton osakas sopii muiden osakkaiden kanssa kohtuullisesta korvauksesta, jonka hän saa sijoittamalleen varallisuudelle. Osakas saa tulo-osuuden yhtymästä ja toimii edelleen yhteiseen lukuun, jolloin yhtymää ei tarvitse purkaa. Osakas saa itselleen toimintastatuksen, jolla on merkitystä esim. veronhuojennuksen edellytysten kannalta. Verotusyhtymän verotuksessa ei tarvitse tehdä mitään muutosta eikä yhtymän tarvitse miettiä omaisuussiirtoja, tuloutuksia ja vähennyksiä.

11 Maataloudenharjoittajan Y-tunnus
Täytä lomake Y3 (verotusyhtymä Y2, osakeyhtiö Y1) ja lähetä se lomakkeen ylälaidassa ilmoitettuun PRH:n osoitteeseen. Saat Y-tunnuksen postissa. Lomake Y3 on nimeltään Perustamisilmoitus - yksityinen elinkeinonharjoittaja. Käytä lomaketta Y6 (verotusyhtymä Y5, osakeyhtiö Y4), jos sinulla on jo Y-tunnus ja haluat ilmoittautua alkutuottajan arvonlisäverorekisteriin tai ennakkoperintärekisteriin. Lomakkeet (ytj.fi)

12 Kuolinpesä maatalouden harjoittajana
Jos maatilan yhteisomistajina ovat kuolinpesä ja leski, maatilaa verotetaan maatalousyhtymänä, mikäli ositus on tehty. Ellei ositusta ole tehty, maatilaa verotetaan kuolinpesänä. Jos kuolinpesällä ja leskellä on yksin omistettuja kiinteistöjä ja niitä hallinnoidaan yhteiseen lukuun, ne muodostavat verotusyhtymän. Kuolinpesää ei muodostu, jos on vain yksi osakas. Jos yhden perillisen lisäksi on leski, jolla on avio-oikeus vainajan omaisuuteen, kuolinpesä on olemassa siihen saakka, kunnes ositus toimitetaan. Jos henkilö on ennen kuolemaansa ollut yhtymän osakkaana, osakkuus siirtyy omistajuus. Jos leskellä on hallintaoikeus kuolinpesän omaisuuteen, leskeä verotetaan metsätaloudesta ja hän tekee metsätalouden veroilmoituksen.

13 Kuolinpesä ja verotusyhtymä
Puolisoiden harjoittamasta maa- ja metsätaloudesta ei muodosteta verotusyhtymää, mutta puolisoiden kuolinpesät voivat muodostaa verotusyhtymän. Jos kuolinpesän osakas luovuttaa osuutensa laillisen perimysjärjestyksen mukaan pesässä osakkaana olevalle, kuolinpesää pidetään edelleen erillisenä verovelvollisena. Jos osakas luovuttaa osuutensa muulle henkilölle, kuolinpesästä muodostuu verotuksessa verotusyhtymä. Jos kuolinpesä ei purkaudu, mahdollista vastiketta ei saa jaettua omaisuuserille, vaan sen voi ottaa huomioon vasta omaisuutta myytäessä. Vastike jaetaan omaisuuserille verotusyhtymän verotukseen vain, jos kuolinpesä purkautuu.

14 Kuolinpesä ja verotusyhtymä
Myös lesken ja kuolinpesän yhteisestä omaisuudesta voidaan muodostaa verotusyhtymä puolison kuolinvuoden jälkeen, jos ositus on tehty. Kuolinpesä on erillinen oikeushenkilö, eivätkä sitä koske puolisoita koskevat säännökset (paitsi kuolinvuoden verotuksessa). Maa- ja metsätaloustoiminnasta voidaan verottaa leskeä, kuolinpesää tai heidän muodostamaansa yhtymää sen mukaan, miten kuolinpesän hallinnointi on ratkaistu.

15 Hallintaoikeus Leski voi ottaa testamentilla saamansa omaisuuden vastaan hallintaoikeudella. Hän voi määrätä hallinnan pituuden, tai se on voitu määrätä jo testamentissa. Elinikäisen hallintaoikeuden arvo: Vuotuinen tuottoarvo kerrotaan ikäkertoimella Määräaikaisen hallintaoikeuden arvo: Vuotuinen tuottoarvo pääomitetaan 8 % korkokannan mukaan. Määräaikaisen hallinnan arvo ei voi olla elinikäistä suurempi. Leski voi käyttää PK 3:1a §:n mukaista oikeuttaan Asunto (vahva oikeus) tai koko kuolinpesä (heikko oikeus) Koko kuolinpesän käytöstä voidaan verottaa leskeä vain, jos ositus on tehty.

16 Hallintaoikeudesta luopuminen
Oikeudesta luopuminen katsotaan lahjaksi, jos hallintaoikeudesta luopuva ei saa luopumisesta korvausta. Luopumisesta saatu korvaus verotetaan luovutusvoittona. Asumisoikeus voidaan siirtää kohdistumaan johonkin toiseen suunnilleen samanarvoiseen asuntoon

17 Maatilan sukupolvenvaihdos
Tutustu vero.fi:n ohjeeseen sukupolvenvaihdoksesta: Maatilan sukupolvenvaihdos

18 Yksityisauton maatalouskäyttö
Auto kuuluu yksityisvaroihin, jos minkään tulonhankkimistoiminnan ajot eivät ylitä 50:tä prosenttia kaikista ajoista. Maatalouden ajokulut vähennetään joko todellisten kulujen mukaan tai lisävähennyksenä. Pidä ajopäiväkirjaa, josta selviävät kokonaiskilometrit/vuosi ajon alkamis- ja päättymisaika ajon alkamis- ja päättymispaikka sekä tarvittaessa ajoreitti matkan pituus ajon tarkoitus. Asunnon ja maatilan väliset matkat ovat yksityisajoja. Ilmoita ne esitäytetyllä veroilmoituslomakkeella.

19 Yksityisauton maatalouskäyttö
Lisävähennys Maatalouden ajokuluista tehdään lisävähennys ajopäiväkirjan tai muun luotettavan selvityksen mukaan. 0,43 €/km vuonna 2016 (0,41 €/km vuonna 2017). Aina selvitettävä auton kokonaiskilometrimäärä. Säännöllisesti toistuva ajo voidaan ilmoittaa esim. ”1 krt/vko” km x kertojen määrä / vuosi. Maataloudenharjoittajan lisävähennys

20 Yksityisauton maatalouskäyttö
Maatalouden kulut vähennetään todellisten kulujen mukaan (ei lisävähennystä), jos käytössä on luontoisetuauto kulut lasketaan sen mukaan, mikä on palkaksi luetun edun kilometrikohtainen arvo. esim. työnantajan luontoisetuauto / vapaa autoetu e/v (edun arvoa ei ole tarkistettu todellisten yksityisajojen tai työajojen perusteella) edun kilometrikohtainen määrä on 0,37 e / km (6 600 e / km) vähennys on siis 0,37 e / km. leasingauto hallintaoikeusauto.

21 Yksityisauto maatalousyhtymän tai kuolinpesän käytössä
Yhtymä tai kuolinpesä voi maksaa osakkaalle korvausta maatalouden ajoista, jotka osakas on tehnyt yksityisautollaan (lesken osakkuus on poikkeus, ks. seuraava sivu) matkalaskun perusteella 0,43 €/km vuonna 2016 (0,41 €/km vuonna 2017). vähennetään yhtymän tai kuolinpesän palkkausmenoina osakkaalle korvaus on verovapaata kustannusten korvausta. Jos verotusyhtymä tai kuolinpesä ei ole korvannut osakkaalle matkakuluja verotusyhtymän tai kuolinpesän verotuksessa vähennetään auton todelliset kulut tai 0,24 €/km Asunnon ja maatilan väliset matkat ovat yksityisajoja Vähennetään osakkaan verotuksessa (esitäytetyssä veroilmoituksessa). Yhtymä tai kuolinpesä ei voi korvata verovapaasti.

22 Lesken yksityisauto kuolinpesän käytössä
Kuolinpesä ei voi maksaa leskelle verovapaita kulukorvauksia. Kuolinpesän verotuksessa (veroilmoituksessa) vähennetään lesken oman auton todelliset kulut tai 0,43 €/km vuonna 2016 (0,41 €/km vuonna 2017) (lisävähennys).

23 Opinto- ja koulutusmatkakulut
Vähennyskelpoisia ovat yleensä maatalousnäyttelyt kotimaassa pääsyliput, matkakulut, päivärahat henkilöiltä, joille tuloa yrityksessä jaetaan. Muut opintomatkat voivat olla osittain vähennyskelpoisia. Vähennyskelpoisuuden edellytyksenä on, että matkalta saadut tiedot ovat hyödynnettävissä verovelvollisen harjoittamassa maataloudessa . Matkan tarkoituksen ja ohjelman tulee liittyä tilan tuotantosuuntaan. Ulkomaanmatkojen osalta edellytykset harvoin täyttyvät. Vähennyskelvottomia ovat mm. peruskoulutus, ammattiin tähtäävä koulutus ja yleissivistävä koulutus.

24 Päivärahat maatalousverotuksessa
Tilapäisestä työmatkasta aiheutuneet ylimääräiset elantokustannukset voi vähentää, jos seuraavat edellytykset täyttyvät: Matka liittyy tulonhankkimiseen tai tulon säilyttämiseen ja kohteesta ja kestoajasta on tehty kirjaukset muistiinpanoihin. Matka tehdään vähintään 15 km:n etäisyydelle asunnosta. Osapäiväraha: matka kestää yli 6 tuntia. Kokopäiväraha: matka kestää yli 10 tuntia. Matkustus- ja majoittumiskulut saat vähentää erikseen (tositteiden perusteella).

25 Tilatukioikeuden arvonlisäverotus
Kun tilatukioikeus myydään tai vuokrataan erikseen on suoritettava arvonlisäveroa 24 %, jos myyjä tai vuokranantaja on arvonlisäverovelvollinen. Jos tilatukioikeus myydään maatilan tai sen murto-osan (esim. 1/3) luovutuksen yhteydessä myynnistä ei suoriteta arvonlisäveroa pelkän pellon tai sen määräalan myynnin yhteydessä suoritetaan arvonlisäveroa 24 %.

26 Maatalouden muu toiminta
Jos toiminta palvelee maataloustoimintaa välillisesti, siitä saatava tulo on maatalouden sivutuloa. esim. maatilamatkailu, eräpalvelut, kotileipomotoiminta, omien tuotteiden jatkojalostus. Jos yrityksellä on itsenäinen taloudellinen, toisesta yrityksestä riippumaton tarkoitus, kyse on elinkeinotoiminnasta. esim. tavaraliikenne kuorma-autolla, maansiirtotyöt erillisellä kalustolla.

27 Maatalouden muu toiminta
Tuloa voidaan verottaa maatalouden sivutulona vain, jos verovelvollisella on myös maatila ja sillä harjoitetaan maataloutta tai metsätaloutta. Sivutoiminnan laajuutta on verrattava varsinaiseen maataloustoimintaan. Jos sivutoiminta paisuu varsinaista maataloutta merkittävästi laajemmaksi, tulo voidaan verottaa elinkeinotulona. Jos maatilalla harjoitettu toiminta on luonteeltaan ja toiminnoiltaan samanlaista kuin muualla harjoitettava elinkeinotoiminta, tulisi maatilallakin harjoitettua toimintaa verottaa samoin perustein eli elinkeinotulona. Jos harjoitetun toiminnan todetaan olevan elinkeinotoimintaa, elinkeinoharjoittaja ohjataan yleensä siirtämään toiminta elinkeinotuloverolain piirin seuraavan vuoden alusta lähtien.

28 Maatalouden muu toiminta
Maatalouden sivuansiotoiminnassa käytetään hyväksi tilan luontaisia edellytyksiä: Jalostetaan ja myydään oman tilan tuotteita. Hyödynnetään maatalousrakennuksia ja -koneita. Oman perheen työpanos on palkattua merkittävämpi. Eläinten ruokintaan käytetään pääasiassa oman tilan tuotteita. Ei sijoiteta paljon uutta pääomaa (lomamökit poikkeus). Toimintaa ei organisoida maatilataloudesta erilliseksi.

29 Hevoset Hevoskasvatus maatilalla voi yksinäänkin olla maataloutta.
Tallipaikkojen vuokraus ja ratsastustoiminta voivat olla maatalouden sivuelinkeino vain, jos tilan on päätoiminta on maataloutta ja hevostoiminta liittyy siihen. Jos tallipaikkavuokraus ja ratsastus muodostuvat tilan päätoiminnaksi, sitä verotetaan elinkeinotoimintana. Ravitoiminta ja hevosten kasvatus vakaassa ansiotarkoituksessa on arvonlisäverollista toimintaa. Välittömien kilpailukulujen sisältämää arvonlisäveroa ei kuitenkaan saa vähentää, koska palkintorahat ovat arvonlisäverottomia.

30 Harrastusluonteinen toiminta
Ei vakaata ansiotarkoitusta: Toiminta jatkuvasti tappiollista. Toiminta ei oikeuta vähentämään arvonlisäveroja arvonlisäverotuksessa. Tappiota ei voida vahvistaa, mutta menot otetaan huomioon, jos sama harrastustoiminta tuottaa myöhemmin tuloja. Tehtävä erilliset tulojen ja menojen muistiinpanot.

31 Maatalouden lopettaminen
Jos maataloustoiminta on kokonaan lopetettu tai toimintaa ei voida enää pitää vakaassa ansiotarkoituksessa harjoitettuna toimintana. Varaukset luetaan lopettamisvuoden veronalaiseksi tuloksi. Yksityistalouteen jätetyn maatalouden käyttöomaisuuden alkuperäinen hankintameno tai sitä alempi todennäköinen luovutushinta luetaan veronalaiseksi tuloksi. Korjaukset tehtävä myös arvonlisäverotukseen. Arvonlisäveron maksu käyttöomaisuuden myynnistä ja yksityiskäyttöön ottamisesta sekä kiinteistöinvestointien tarkistusmenettely. Kesken vuotta toimintansa lopettava, vuosimenettelyssä oleva arvonlisäverollinen antaa ilmoituksen lopettamiskuukautta seuraavan toisen kuukauden yleisenä eräpäivänä. Esim. alv-kausi loppuu 30.9, ilmoitus annetaan

32 Maatalouden lopettaminen
Jos omaisuudella ei ole enää tulonhankkimis- tai muuta käyttöä, siitä voidaan tehdä kertapoisto. Esim. salaojat, käyttökelvottomat koneet ja rakennukset. Lopettamisvuoden jälkeen omaisuuden myyntiin sovelletaan luovutusvoiton verottamista koskevia säännöksiä. Jos yksityiskäyttöön siirtoa ei ole tehty verotuksessa, maatalous- toiminnassa käytetyn käyttöomaisuuden myyntiin sovelletaan edelleen maatalouden tuloverolakia.

33 Maataloustoiminnan lopettamisen jälkeen saadut tulot ja vähennettävät kulut
Esim. vuokratuloa ja tukituloja Näihin tuloihin kohdistuvat menot saa vähentää. Jos pellot on vuokrattu kunnossapitoa vastaan, ei erillisiä kuluja voi vähentää.

34 Maatalouden nettovarallisuus
Tilatukioikeus Viljelijälle myönnettyä tilatukioikeutta ei lueta maatalouden nettovarallisuuteen. Erikseen hankittu tilatukioikeus luetaan, mikäli hankintamenon poistamatonta osuutta on vuoden lopussa jäljellä. Yleensä vähennetään vuosimenona, joten poistamatonta hankintamenoa ei ole. Osuuskuntien osuudet Velvoiteosuuksien lukumäärä x osuuden verotusarvo Vapaaehtoiset osuusmaksujen arvona käytetään nimellisarvoa. Osakeyhtiöden verotuksessa osuuskunnan osuuden arvo on maksetun osuusmaksun määrä. Osuusmaksuvelka on maatalouden velkaa. Teurastamon myöntämää ns. eläinluottoa ei lueta velaksi maatalouden nettovarallisuutta laskettaessa.

35 Yrittäjävähennys maa- ja metsätaloudessa
Laki tuli voimaan vuoden 2017 alusta. Vähennystä sovelletaan ensimmäisen kerran vuoden 2017 verotuksessa. Vähennyksen saavat luonnolliset henkilöt sekä kuolinpesät. Vähennys ei koske yhteismetsää. Yhteisetuuksien verokantaa alennettiin vastaavasti 28 % -> 26,5 %. Vähennys tehdään viran puolesta verotuslaskennassa. Elinkeinotoiminnan, maatalouden, porotalouden ja metsätalouden tuloksesta vähennetään viisi prosenttia. Vähennys tehdään vain metsätalouden pääomatulosta, ei hankintatyön arvosta. Vähennys tehdään vain maatilana pidettävältä kiinteistöltä saadusta metsätalouden pääomatulosta.

36 Alkutuottajan arvonlisäveroilmoitus
Lomake on nimeltään ”Veroilmoitus oma-aloitteisista veroista” Entinen Kausiveroilmoitus Täytä aina Nimi ja Henkilö- tai Y-tunnus Ilmoita Verovuosi Verokausi –kohta jätetään tyhjäksi silloin, kun verokausi on kalenterivuosi Ilmoita myyntien verot ja vähennettävät verot tai ”Ei toimintaa” –tieto ”Ei toimintaa –ilmoituksen” antaminen Paperilomakkeella: täytä ns. nollailmoitus. Merkitse nolla kohtaan ”Maksettava vero / Palautukseen oikeuttava vero. OmaVero –palvelussa sähköisesti Laita ruksi kohtaan ”Ei toimintaa verokaudella”.

37 Verohallinto ei postita arvonlisäveroilmoituksia eikä ilmoitusohjeita
Aiemmin sähköisesti ilmoittaneille ei lähetetä muistutusta. Veroilmoitus arvonlisäverosta on helpointa antaa sähköisesti esim. OmaVero -palvelussa. Yhtymä ja kuolinpesä kirjautuvat Katso-tunnisteella (osakas ei voi kirjautua omilla pankkitunnuksillaan) Tulostettavan arvonlisäveroilmoituslomakkeen saat vero.fi-sivuilta Lomake on nimeltään ”Veroilmoitus oma-aloitteisista veroista”. Maksa arvonlisävero OmaVero -palvelussa helmikuun loppuun mennessä Jos maksat veron muulla tavalla kuin verkkomaksuna OmaVerossa, tarvitset viitenumeron ja Verohallinnon tilinumeron, jotka löydät kirjautumalla OmaVeroon OmaVero Metsätalouden harjoittajan ei tarvitse antaa arvonlisäveroilmoitusta, jos verokausi on kalenterivuosi eikä ilmoitusjakson aikana ole ollut arvonlisäverollisia myyntejä tai ostoja eikä hän harjoita muuta arvonlisäverollista toimintaa.

38 Esimerkiksi Veroilmoitus oma-aloitteisista veroista: Nimi ja Y-tunnus tai henkilötunnus Arvonlisäveron tiedot Vuosi –kohtaan esim Vero kotimaan myynnistä verokannoittain - puun myyntitulon verokanta on 24 % % vero euroa 307 Kohdekauden vähennettävä vero euroa 308 Maksettava vero 2000 euroa Maksu: maksa euroa OmaVero -palvelussa helmikuun loppuun mennessä OmaVero Jos maksat veron muulla tavalla kuin verkkomaksuna OmaVerossa, tarvitset viitenumeron ja Verohallinnon tilinumeron, jotka löydät OmaVerosta.

39 Sähköinen ilmoitusvelvollisuus laajenee
Veroilmoitukset arvonlisäverosta tulee jatkossa antaa sähköisesti. Sähköinen ilmoittaminen on pakollista ja sen jälkeen alkavilta verokausilta. Jos ilmoituksen antaminen sähköisesti on esimerkiksi teknisen esteen vuoksi mahdotonta, niin ilmoituksen voi antaa edelleen myös paperilla. Tätä varten ei tarvitse hakea erillistä lupaa, eikä syytä paperi- ilmoittamiseen ole tarpeen kertoa etukäteen Verohallintoon. Paperi-ilmoitusten määräpäivä on jatkossa sama kuin sähköisesti annettavien ilmoitusten määräpäivä (12. päivä).

40 Lisätietoja Lue lisää: vero.fi:stä
Voit antaa maa- ja metsätalouden ilmoitukset verkkolomakkeella suomi.fi:ssä. Voit lähettää ilmoitukset tiedostona Ilmoitin.fi -palvelussa. Katso esitys: Näin ilmoitat ja maksat arvonlisäveron OmaVerossa


Lataa ppt "30.9.2017 Maatalouden verotus."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google