Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Kertaus 1. Miten ihastuminen eroaa rakastumisesta? 2. Millä eri tavoilla seurustelussa voi pettyä? 3. Milloin on valmis seurustelemaan? 4. Millainen on.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Kertaus 1. Miten ihastuminen eroaa rakastumisesta? 2. Millä eri tavoilla seurustelussa voi pettyä? 3. Milloin on valmis seurustelemaan? 4. Millainen on."— Esityksen transkriptio:

1 Kertaus 1. Miten ihastuminen eroaa rakastumisesta? 2. Millä eri tavoilla seurustelussa voi pettyä? 3. Milloin on valmis seurustelemaan? 4. Millainen on hyvä seurustelusuhde? 5. Miksi seurustelun kannattaisi edetä seurustelunpolun kuvaamalla tavalla?

2 Oikea hetki seksiin? Hurtig 2015-2016

3 Mitä seksi on?... Voiko seksiä olla yksin? Ovatko seksiä muutkin asiat kuin yhdyntä? Haluavatko miehet enemmän seksiä kuin naiset? Miksi nainen nähdään usein passiivisempana, kun miestä pidetään aktiivisena seksin suhteen? Kummalle sukupuolelle seksi on tärkeämpää? Miksi? Miten monta kumppania nuorella voi olla ennen kuin maineen menettää? Onko sukupuolella merkitystä asiassa?

4 Mitä seksi on? Seksi on mielihyvää ja nautintoa tuottavaa toimintaa ajatuksissa ja kehossa. Seksiä voi harjoittaa yksin, kahdestaan tai jopa ryhmässä. Seksiä voivat olla seksiin liittyvät ajatukset, viestit, puheet, teot tai vaikkapa katseet. Seksiin ei välttämättä kuulu lainkaan yhdyntää.

5 Milloin on oikea aika seksiin? 1) Oikea aika seksiin ja yhdyntään on, kun –– sitä itse haluaa –– pystyy ottamaan vastuun tilanteesta. 2) Seksiin ei tule ikinä suostua kenenkään painostuksesta. 3) Ennen yhdyntää tulee keskustella kumppanin kanssa –– molempien tunteista –– ehkäisystä. Rakastelu toimii parhaiten tutun ja luotettavan kumppanin kanssa. Vain pieni osa peruskoululaisista on ollut yhdynnässä.

6 Mikä tekee seksistä hyvää? On tärkeää tietää, mitä itse haluaa seksistä, kenen kanssa seksiä haluaa ja millaista on itselle hyvä seksi.  turvallisuus  luottamus  läheisyys  lämpimät tunteet  läsnäolo  seksuaalinen nautinto  seksuaalinen halu  kunnioitus  tasa-arvoisuus.

7 Pelataan Kahoot-peliä! Tietokilpailun aiheena on seksuaalinen kehitys. Ota kännykkäsi esille ja seuraa opettajan ohjeita. https://play.kahoot.it/#/lobby?quizId=82dd 0864-1200-46d1-a969-946a1919bce9 https://play.kahoot.it/#/lobby?quizId=82dd 0864-1200-46d1-a969-946a1919bce9

8 Seksi verrattuna teen juomiseen.. Seksi verrattuna teen juomiseen.. Mikä on suojaikäraja? Mitä pojat haluavat tietää ennen ensimmäistä kertaa? Mitä pojat haluavat tietää ennen ensimmäistä kertaa?

9 Oletko samaa mieltä väittämän kanssa: 1. Seksi ja rakkaus kuuluvat yhteen. 2. Naiset ja miehet haluavat seksistä samoja asioita. 3. Porno on hyvää seksivalistusta. 4. Seksikkäisiin vaatteisiin saa pukeutua kuka tahansa. 5. Seksistä ei pitäisi puhua kumppanin kanssa. 6. Seksistä puhutaan liikaa mediassa. 7. Miehen pitää osata kuin luonnostaan seksitaidot. 8. Jos alkaa suudella ja hyväillä toista, on suostuttava seksiin loppuun asti. 9. Toisen haluttomuutta tai osallistumattomuutta seksiin ei välttämättä huomaa.

10 Mitä on prostituutio? Ei:n sanominen on monissa tilanteissa vaikeaa.. Kenelle on helppoa sanoa ei? Onko kavereille helppoa kieltäytyä? Entä vanhemmille? – millaisista asioista on, millaisista ei? Mikä tekee kieltäytymisestä vaikeaa? Ovatko syyt pelkoja ja kuvitelmia vaiko todellista totta?

11 Kotitehtävä Lue jokin Vire-kirjan kappaleessa oleva tarina ensimmäisestä yhdynnästä ja vastaa kysymyksiin. 1. Millaisessa tilanteessa henkilö menetti neitsyytensä? 2. Kuinka suunniteltu tilanne oli? 3. Kuinka onnistunut kokemus se oli? Perustele. 4. Käytettiinkö tilanteessa ehkäisyä?

12 Kotitehtävät Selvitä, ovatko väitteet oikein vai väärin. Korjaa väärät väitteet oikeiksi. 1. Itsetyydytys on täysin normaalia ja sen avulla voi tutustua omaan seksuaalisuuteensa. 2. Lähes puolet peruskoululaisista on ollut yhdynnässä. 3. Yhdynnän ainoa päämäärä on saavuttaa orgasmi. 4. Jälkileikillä on tarkoitus kiittää kumppania ja se kuluu oleellisena osana seksiin. 5. Ilman esileikkiä seksi voi olla varsinkin naiselle kivuliasta. 6. Ensimmäinen yhdyntä on usein kivulias. 7. Seksissä on tärkeää ottaa huomioon niin omat kuin kumppanin tunteet. 8. Ennen yhdyntää tulee huolehtia ehkäisystä.

13 Seksiväitteitä vastaukset

14

15 Seksialias-sanojen määrittelyt Esileikki = kiihottavat puheet, suudelmat, hyväilyt ja petting Petting = kiihottavat hyväilyt intiimialueella Yhdyntä = mies työntää peniksen naisen emättimeen Jälkileikki = rakastelutilanteen viimeinen vaihe, jossa mahdollisen laukeamisen jälkeen huomioidaan kumppania esimerkiksi halauksin ja suudelmin Orgasmi = fyysisen ja henkisen kiihottumisen laukeaminen Rakastelu = kaikki kiihottumiseen johtava fyysinen ja psyykkinen toiminta Seksi = fyysiseen kiihottumiseen johtava toiminta Itsetyydytys = omien intiimialueiden hyväily, joka voi johtaa orgasmiin


Lataa ppt "Kertaus 1. Miten ihastuminen eroaa rakastumisesta? 2. Millä eri tavoilla seurustelussa voi pettyä? 3. Milloin on valmis seurustelemaan? 4. Millainen on."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google