Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Naapurin kasveja + 1 ulkoistutus Naapurin kasveja: ihmepensas, kiinanruusu ja orkidea Codiaeum variegatum ihmepensas Kävin naapurin luona katsomassa hänen.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Naapurin kasveja + 1 ulkoistutus Naapurin kasveja: ihmepensas, kiinanruusu ja orkidea Codiaeum variegatum ihmepensas Kävin naapurin luona katsomassa hänen."— Esityksen transkriptio:

1 Naapurin kasveja + 1 ulkoistutus Naapurin kasveja: ihmepensas, kiinanruusu ja orkidea Codiaeum variegatum ihmepensas Kävin naapurin luona katsomassa hänen kasvejaan ja hän pyysi katsomaan ihmepensastaan, kun sen pari lehden kärkeä ovat muuttuneet pehmeiksi ja taittuneet. Huomasin, että kyseiset lehdet ovat vasten ikkunaa ja koska kasvit ovat kellarin (lämmitetyn) ikkunalaudalla ajattelin, että syynä lienee niiden paleltuminen, sillä ikkunan ala tulee kuulemma aika kylmäksi, vaikka ikkunaa on yritetty tiivistää. Lehtiä ei poistettu. Kerroin, että ne voi poistaa sitten, jos ja kun ne alkavat näyttää kokonaan kuihtuneilta. Lisäksi annoin kasville hieman vettä päältä päin, kun pari lehteä tuntui olevan hieman heikommassa nestejännityksessä ja kerroin, että vettä voi antaa näin lepokaudella kohtuullisesti aina silloin, kun multa tuntuu kuivalta ja viimeistään silloin, kun lehdet alkavat roikkua. Edellä mainittujen lisäksi pyyhin lehdet vedellä kostutetulla kertakäyttöliinalla.

2 Phalaenopsis perhoskämmekkä Samaisella naapurilla oli myös orkidea, joka kasvatti uutta vartta. Koska naapuri ei kuuleman mukaan ole koskaan saanut orkideaa kukkimaan uudelleen, niinpä hän kysyi, että onko tämä kyseinen uusi varsi juuri se johon tulevat ne uudet kukat. Kerroin, että se on luultavasti juuri se. Jossakin kuvassa näin, että orkidea oli tehnyt keikin myös samalla tavalla, mutta en ole varma onko tässä tapauksessa kyse siitä. Aika sen näyttää! Naapuri kertoi, ettei hän oikein ole varma kuinka orkideaa tulisi kastella. Onneksi hänen kasvillaan oli ruukkuna muovinen ja läpinäkyvä. Kerroin hänelle, että kun kasvin juuret alkavat näyttää harmailta väriltään ne kaipaavat vettä. Naapuri on kuulemma liottanut kasvia ruukkuineen pienessä muovikauhassa, joten käytimme samaista menetelmää tälläkin kertaa, koska juuret olivat sillä hetkellä hieman harmahtavat, kun kävin hänen luonaan. Kävin ottamassa kasvista uuden kuvan muutama tuntia myöhemmin, kun juuret olivat muuttuneet vihreiksi ja kerroin, että se on merkki siitä, että kasvi on saanut tarpeeksi vettä. Lisäksi hän kysyi mitä vanhoille kukkavarsille tehdään. Kerroin, että ne voidaan leikata pois, mutta kasvi saattaa kukkia niistä vielä uudestaan. Niinpä se varsi poistettiin, joka oli alkanut jo kuihtua.

3 Hibiscus rosa-sinensis kiinanruusu Naapurilla oli myös pieni kiinanruusu, joka asui kellarin eri ikkunalla. Se oli kuulemma vastikään istutettu uudelleen ja naapuri oli yrittänyt tukea sitä, mutta se ei kuulemma ollut onnistunut kovin hyvin. Lisäksi hän on nähnyt kasvissa joitakin ötököitä, varsinkin kukinnanaikaan, joten sen vuoksi päätin ensimmäiseksi hieman pestä kasvia pesutilojen hanan alla. Sen jälkeen kysyin naapurilta saisinko tukea kasvia hieman paremmin, sillä hän ei halunnut, että siitä leikattaisiin mitään pois. Kuulemma varsissa on erivärisiä kukkia. Luvan saatuani poistin ylimääräiset tukikepit (grillitikku, niitä oli yhteensä 3) ja jätin jäljelle vain yhden, jonka laitoin keskelle kasvia ja yritin tukea kaikki varret siihen mahdollisimman huomaamattomasti. Lisäksi kasvin lehdet näyttivät vähän riippuvilta ja multa kuivahkolta, joten annoin ohjeeksi kokeilla mullan kosteustilaa säännöllisesti sormella ja kastella kohtuudella aina, kun se tuntuu kuivalta. Millään hänen kasveillaan ei ollut altakasteluruukkua, joten annoin ohjeeksi kastella päältä päin ja antaa ylimääräisen veden valua aluslautaselle. Lisäksi mikäli ötököitä vielä ilmaantuisi voisi kokeilla Provadoa tai ihan vain vedellä pesua.

4 Ulkoistutus Kasvivalinnat: Kasveiksi valittiin valkoista ja vaaleamman punaista callunaa, koska ne sopivat talon väreihin, sekä istutusastiaan. Niiden kaveriksi tuli hopealankaa, koska se näytti hyvältä ja oli muutenkin minulle kiva uusi tuttavuus kasvimaailmassa. Alunperin kasvien järjestys piti olla erilainen, mutta hän, jolle tämän tein halusi kasvit kuvan mukaiseen järjestykseen. Kasvien järjestys rikkoo muodon ja liikkeen. Hopealanka olisi saanut olla hieman korkeampaa tai sen tilalle olisi voinut valita jonkun muun kasvin säilyttämään kokonaisuuden muodon yhtenäisempänä. Kasvit kestävät kylmempää ilmaa, joten ne sopivat hyvin syysistutukseen. Mullan laadusta/valmistajasta ei ole tietoa, sillä multa oli jo paikoillaan, ennen kasvien istuttamista, eikä se ollut enää kenelläkään muistissa. Istutuksen kastelusta on huolehtinut sateinen syksy.

5 Kasvin uudelleenistutus Kasvi: Chlorophytum amaniense (”Sierra Leonen lilja”) Ennen istuttamista pesin kasvin lehdet laimennetulla mäntysuovalla, jotta niistä lähtisi pölyt ja mahdolliset tuholaiset. Ruukuksi valitsin saviruukun. Sen pohjalle laitoin sanomalehden palan, jotta multa ja salaojituksena toimiva ruukkusora ei valuisi pohjareiän kautta ulos kasteltaessa. Ruukun pohjalle lehden palan päälle laitoin noin 5-7 cm ruukkusoraa salaojitukseksi.

6 Mullankin joukkoon sekoitin ruukkusoraa tuomaan ilmavuutta. Ruukkusorana Kekkilän Ruukkusora ja multana Pirkan Kukkamulta. Kasvi uudessa mullassa ja uudessa ruukussa.


Lataa ppt "Naapurin kasveja + 1 ulkoistutus Naapurin kasveja: ihmepensas, kiinanruusu ja orkidea Codiaeum variegatum ihmepensas Kävin naapurin luona katsomassa hänen."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google