Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Case-esimerkit Tutorleiri 2014 Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Case-esimerkit Tutorleiri 2014 Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta."— Esityksen transkriptio:

1 Case-esimerkit Tutorleiri 2014 Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta

2 Koulutuksen tarkoituksena: Käydä esimerkkien kautta läpi joitakin oleellisia asioita tutorina toimimisessa Antaa ohjeita hankalassa tilanteessa toimimiseen Nämä ovat tilanteita, joihin voit hyvinkin joutua! (Joskin hyvin äärimmäisiä ja stereotyyppisiä :))

3 Tapaus 1. Yksi fukseistasi ei ole onnistunut saamaan itselleen asuntoa ensimmäiseen opiskelupäivään mennessä. Tavarat ovat kotipaikkakunnalla 200 km päässä ja fuksi aikoo matkustaa sinne joka viikonloppu. Ensimmäisille öille hän on varannut huoneen hotellista mutta se on kallista ja huoli oman kodin saamisesta on suuri. Hän ei oikein tiedä mistä asuntoa edes etsiä ja millä asumisensa maksaa. Fuksi on myös tiedustellut tuoreilta voisivatko he majoittaa häntä kunnes asunto löytyy.

4 Tapaus 2. Yksi ryhmäsi fuksi on hyvin hiljainen tutortapaamisissa ja tuntuu vetäytyvän ryhmästä. Hän ei myöskään osallistu kaikkiin ryhmän tapaamisiin, etenkään niihin, joissa käytetään alkoholia. Olet kuullut, kun muut ryhmän fuksit pilkkaavat häntä liittyen hänen ulkoiseen olemukseensa. Tilanne on kärjistynyt heti opintojen ensimmäisellä viikolla ja fuksi vaikuttaa onnettomalta. Olet kuullut hänen pohtivan opintojen lopettamista.

5 Tapaus 3. Tämä fuksi on aikamoinen hulivili ja kova bailaamaan. Ryhmätapaamisissa hän ei anna suunvuoroa muille, koska edellisen illan bileistä on liikaa kerrottavaa. Hänellä on melko kuluttavat elämäntavat myös rahan suhteen, eli opintotuella ei oikein pärjää. Opintolainaakaan opiskelija ei saa, sillä hänellä on maksuhäiriömerkintä. Mikä neuvoksi?

6 Tapaus 4. Fuksi on juuri muuttanut kaupunkiin, eikä ole vielä ehtinyt ilmoittautua yliopistoon. Hänellä alkaa ihan pirunmoinen hammassärky, ja hän kyselee apua aloittaneiden Facebook-ryhmässä. Pääseekö hän YTHS:lle? Hän asuu todella kaukana keskustasta, eikä tunne kaupunkia tai tiedä mistä etsiä bussiaikatauluja tai tietoja matkalippuvaihtoehdoista. Mistä hän saa tarvitsemansa tiedot?

7 Tapaus 5. Tämä fuksi on määrätietoinen ja hänellä on selvä näkemys siitä, mitä hän haluaa opiskella ja tehdä työkseen. Hän on tyytyväinen Jyväskylän opintotarjontaan, ja haluaa opiskella sivuaineina yhteisöviestintää, kognitiotiedettä, kansantaloustiedettä ja suomen kieltä. Hän haluaisi myös ehdottomasti opiskella audiovisuaalista mediakasvatusta, jota tarjotaan ainoastaan Tampereen yliopistossa. Onnistuuko? Pitäisikö fuksin jaksamisesta huolestua?

8 Tapaus 6. Opintojen kuluessa fuksilla on ollut erittäin huono luennoitsija, jonka opetuksesta ei kukaan ole saanut mitään irti. Tentistäkin on kulunut jo yli kolme viikkoa, eikä tuloksia vieläkään näy eikä kuulu. Kaiken lisäksi luennoitsija oli sanonut juuri ennen tenttiä, että ainoastaan niillä, jotka vastaavat englanniksi, on mahdollisuudet saada hyvä arvosana. Mitkä ovat opiskelijan oikeudet ja miten tässä tilanteessa tulisi toimia?

9 Keskustelu


Lataa ppt "Case-esimerkit Tutorleiri 2014 Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google