Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

1 Autoon pyöriä asentanut kuorma-autonkuljettaja jäi alas pudonneen auton etuosan alle TOT-raportti 27/96.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "1 Autoon pyöriä asentanut kuorma-autonkuljettaja jäi alas pudonneen auton etuosan alle TOT-raportti 27/96."— Esityksen transkriptio:

1 www.tvl.fi 1 Autoon pyöriä asentanut kuorma-autonkuljettaja jäi alas pudonneen auton etuosan alle TOT-raportti 27/96

2 www.tvl.fi 2 Tapahtumakuvaus Kuorma-auton etupään korjaustoimenpiteet oli tehty Vuorossa oli pyörien asennus Autonkuljettaja meni auton alle, sijoitti etuakseliston kohdalle keskelle pullotunkin ja alkoi nostaa etupäätä Saatuaan etupäätä hieman nostetuksi hän poisti vasemman jarrurummun alla olleen tuentaparrun Jatkettuaan pumppausta, auto nytkähti hieman ja ylösnostettu etupää putosi alas Autonkuljettaja puristui alle Kuva tapahtumapaikasta.

3 www.tvl.fi 3 Tapaturmaan vaikuttaneet tekijät Autonkuljettajalla oli kiire Hän päätti nostaa etupään keskeltä ylös, poistaa molemmat tuet jarrurumpujen alta ja jättää etupään tunkin varaan Käytetyllä menetelmällä tuenta jäi erittäin epävakaaksi Jarrujärjestelmä oli vapautettu johtuen jarrujen säädöstä Liikkumista taaksepäin ei oltu estetty lainkaan Tapahtumapaikka. Käytetty pullotunkki kuvassa alhaalla oikealla.

4 www.tvl.fi 4 Vastaavien tapaturmien torjunta Korjaus- ja huoltotyöt on suunniteltava etukäteen Käytetään turvallista työmenetelmää, pyörät asennetaan vuorotellen molemmille puolille Auton alle ei mennä työskentelemään (esim. auto tunkin varassa) ellei sen putoamisen vaaraa ole estetty asianmukaisella nostimella, mekaanisilla tuilla tai muilla vastaavilla laitteilla Jos jarrut on kytketty pois käytöstä, estetään ajoneuvon liikahtaminen eteen ja taakse päin kiilamaisella tuella Tuennassa käytetty parru


Lataa ppt "1 Autoon pyöriä asentanut kuorma-autonkuljettaja jäi alas pudonneen auton etuosan alle TOT-raportti 27/96."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google