Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

112.1.2005 Työkoneen renkaan paineistus Miehet asensivat uusia renkaita työkoneen vanteille kivilouhimon korjaamolla. Kokenut huoltomies ja.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "112.1.2005 Työkoneen renkaan paineistus Miehet asensivat uusia renkaita työkoneen vanteille kivilouhimon korjaamolla. Kokenut huoltomies ja."— Esityksen transkriptio:

1 www.tvl.fi 112.1.2005 Työkoneen renkaan paineistus Miehet asensivat uusia renkaita työkoneen vanteille kivilouhimon korjaamolla. Kokenut huoltomies ja vähän kokemusta omaava apulainen paineistivat viimeistä rengasta. Miehet olivat todennäköisesti lyöneet vasaralla sisimmäiseen lukkorenkaaseen. Ilmanpaine ja sen myötä pyörän vanteen eri osat purkautuivat äkillisesti ja räjähdysmäisesti.

2 www.tvl.fi 212.1.2005 Työtapaturmaan johtaneita tekijöitä Vanteen sisimmässä lukkorenkaassa oli muotovirhe. Vanteen tiivistepintoja ei ollut rasvattu. Huoltomies ja hänen apulaisensa menivät vaara-alueelle. Vaarallinen työmenetelmä. Rengasta ei ollut suojattu, eikä estetty kaatumasta. Vanteen rakenne hajosi ja renkaan ilmanpaine purkautui räjähdysmäisesti.

3 www.tvl.fi 312.1.2005 Vastaavien työtapaturmien torjunta Varmistetaan vanteen osien paikoilleen asettuminen ja renkaan tasainen nousu vanteelle. Renkaiden paineistuksen ja mahdollisen häiriötilanteen arvioinnin aikana ei saa olla vaara-alueella. Työnantajan on suunniteltava työmenetelmät ja opastettava työtekijöitä. Työntekijöiden tulee olla tietoisia vaaralliseen rengastyöhön liittyvistä vaaroista. Renkaan paineistus tehdään vahvarakenteisessa häkissä, joka suojaa painevaikutukselta ja sinkoutuvilta osilta.


Lataa ppt "112.1.2005 Työkoneen renkaan paineistus Miehet asensivat uusia renkaita työkoneen vanteille kivilouhimon korjaamolla. Kokenut huoltomies ja."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google