Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

1 Kuljettaja putosi sellutehtaan ostohakkeen autopurkauspaikalla ritilän läpi hakkeen purkaustaskuun ja ruhjoutui ruuvipurkaimeen TOT-raportti.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "1 Kuljettaja putosi sellutehtaan ostohakkeen autopurkauspaikalla ritilän läpi hakkeen purkaustaskuun ja ruhjoutui ruuvipurkaimeen TOT-raportti."— Esityksen transkriptio:

1 www.tvl.fi 1 Kuljettaja putosi sellutehtaan ostohakkeen autopurkauspaikalla ritilän läpi hakkeen purkaustaskuun ja ruhjoutui ruuvipurkaimeen TOT-raportti 13/97

2 www.tvl.fi 2 Tapahtumakuvaus Kuljettaja oli ajanut tehtaan portilla olevan vaaka-aseman kautta hakkeen autopurkauspaikalle Kuljettaja on avannut vetoauton kuormatilan ovet ja purkaustaskun kannen (ruuvikuljetin käynnistyy) Kuljettaja on käynnistänyt vetovaunun purkukuljettimen Kuljettaja on ottanut näytteet hakkeesta ja asettanut näytepussit paperisäkkiin Mahdollisesti kuljettaja on mennyt purkamaan tukkeumaa, ns. ”holvaantumista” Kuljettaja on pudonnut purkaustaskuun Kuva vetovaunusta purkauspaikalla, kun purkaustaskun yliajokansi on avattu.

3 www.tvl.fi 3 Tapaturmaan vaikuttaneet tekijät Alapuolinen purkain ei ole yhtä nopea kuin auton hakekuljetin Purkauksen yhteydessä ritilä (47x65 cm) voi tukkeutua, jolloin tukkeumaa voi joutua purkamaan putoamisvaara-alueella Vetoautoa purettaessa holvaantumisen aiheuttaja voi olla myös vetoaisa On myös mahdollista kompastua purkaustaskun reunassa olevaan n. 40 cm korkeaan kaiteeseen ja pudota ritilän päälle Ohje oli laadittu, mutta sitä ei oltu jaeltu kaikille kuljetusliikkeille Kuva tukkeumasta purkaustaskun ritilän yläpuolella.

4 www.tvl.fi 4 Vastaavien tapaturmien torjunta Purkumenetelmää on kehitettävä ja ohjeistettava siten, ettei holvaantumista ritilätasojen yläpuolelle tapahdu Matala kaide tulee korvata vähintään 110 cm korkuisella Näytteenotto tulisi kehittää sellaiseksi, ettei kuljettajan tarvitse puuttua asiaan Jokaisen kuljettajan on oltava tietoinen ohjeista, menettelytavoista sekä purkaustyöhön liittyvistä vaara- ja haittatekijöistä Kuljetusliikkeen ja kuljetuksen antajan tulee valvoa ohjeiden noudattamista Ritilä ja sen alapuolella haketta siirtävät ruuvipurkaimet.


Lataa ppt "1 Kuljettaja putosi sellutehtaan ostohakkeen autopurkauspaikalla ritilän läpi hakkeen purkaustaskuun ja ruhjoutui ruuvipurkaimeen TOT-raportti."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google