Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Opintopolku-palaveri

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Opintopolku-palaveri"— Esityksen transkriptio:

1 Opintopolku-palaveri

2 Sisältö 1. Ajankohtaista 2. Yleistä 3. Valintalaskennat 4. Hakemusten tarkistaminen 5. Valintakoe 6. Paikan vastaanotto 7. Kevään 2015 yhteishaun lisähaut 8. Syksyn 2015 yhteishaku

3 1. Ajankohtaista 10.6. mennessä syksyn 2015 yhteishaun tarjontatietojen syöttö 11.6. tekniikan valtakunnallisen kokeen (amk) pisteiden lähettäminen OPH:lle Näitä ei tarvitsekaan laittaa OPH:lle enää, kk-tiimin viesti 11.6. 16.6. valintakoepisteet syötettynä kevään 2015 yhteishaun 2. hakuajan osalta (amk) 22.6. valintakoepisteet syötettynä 2. hakuajan osalta sosiaali- ja terveysala 2. hakuajan osalta 16.6. varsinainen valintalaskenta kevään 2015 yhteishaun 2. hakuajan osalta (amk) tässä kannattaisi varmaan olla jos vielä tuodaan tuloksia 18.6. mennessä kevään 2. hakuajan tulokset sijoitteluun (amk) 22.6. varsinainen valintalaskenta kevään 2015 yhteishaun 2. hakuajan sosiaali- ja terveysalan hakukohteiden osalta (amk) 24.6. mennessä kevään 2. hakuajan tulokset sosiaali- ja terveysalan osalta sijoitteluun

4 2. Yleistä 2.1. Ohjeita KSHJ-Wikissä
2.2. Palvelimen suorituskykyongelmat 2.3. Hakijoiden kokonaistilanne Opintopolussa

5 2.1. Ohjeita KSHJ-Wikissä Kevään 2015 yhteishaun eteneminen
Opintopolkuun liittyvät tehtävät ja ohjeet KSHJ wiki > Ohjeet > Kevään 2015 yhteishaun eteneminen

6 2.2. Palvelimen suorituskykyongelmat
Valintalaskennoissa oli ongelmia ti 9.6. Palvelussa ruuhkaa toisen asteen valinnan tulosten julkaisun vuoksi Myös ke palvelu oli kuormittunut 10.6. ”Valintapalvelussa on tällä hetkellä paljon kuormaa, jonka takia laskennat eivät mene läpi. Kuormitus johtuu siitä, että palvelussa on samanaikaisesti käynnissä toisen asteen valintoihin liittyvä laaja prosessi. Valinnoille lisätään tämän päivän aikana toinen palvelin jolla pyritään jakamaan kuormitusta. ” Kysymys: Onko käsitystä milloin valinta-ajot toimivat taas? Koska tunnissa valintavaiheen ajo ei ole edennyt ollenkaan ja pitäisi saada vähän valinta-ajoja tehtyä ... Ja kun aika nyt on kaikille loppumassa niin onko teillä tiedossa muita tällaisia ruuhkapäiviä milloin mitään ei ihan toimi niin kuin pitäisi. Vastaus: aamupäivällä vietiin vielä suorituskykyparannuksia hyväksymiskirjeiden muodostamiseen (eli siis toisen asteen käyttäjät ovat kuormittaneet kirjeiden tulostamisella palvelua nyt valtavasti), eli nyt pitäisi taas kuorman olla pienempi ja palvelun toimia sen seurauksena paremmin. Takuulla ruuhkaa on koko päivän, ja huomennakin kun opot ryntäävät hakemuspalveluun sankoin joukoin.

7 2.3. Hakijoiden kokonaistilanne Opintopolussa
Valinnoista (Valinnat -> Valintojen toteuttaminen -> Valitaan oikea  haku -> Henkilöittäin näkymä) pääsette nyt näkemään hakijoidenne kokonaistilanteen valintojen osalta. Sivun alalaitaan tulee näkyviin myös hakijan saamat koepisteet. Vastaanottotilan Tila-painike ei ole käytössä. Kysymys: "Suorita valintalaskenta –painike laskee hakijan kaikille hakutoiveille kaikki valinnanvaiheet (myös valintakoevaiheet).” Onko mitään tilannetta, jossa tämän napin painaminen on suotavaa tai edes sallittua? Poislukien se tapaus, että hakija on hakenut vain yhteen hakukohteeseen, tai pelkästään saman korkeakoulun kohteisiin, joiden laskennoista vastaa muutenkin sama virkailija. Tekeekö se laskennan ko. hakijan kaikkien hakutoiveiden kaikille hakijoille, vai ainoastaan käsiteltävälle yhdelle hakijalle? Vastaus: Tuon painikkeen käyttö ei ole todellakaan suositeltavaa. Se on toisen asteen käyttöön tehty ja täytyy estää kk-roolilla! Se nimittäin laskee kaikki hakijan hakukohteet eli sillä voi sotkea toisten laskentoja.

8 3. Hakemusten tarkistaminen
3.1. Sure

9 3.1. Sure Muuttunut henkilötunnus
Uusi, muuttunut henkilötunnus ei siirry YTL:n rekisteriin automaattisesti. Hakijoita voi ohjeistaa alla olevan mukaisesti: YTL: ”Tähän mennessä henkilötunnuksen vaihtaja on ottanut YTL:ään yhteyden ja toimittanut meille virkatodistuksen ja alkuperäisen yo- todistuksen, jolloin on voitu tehdä uuden todistuksen uusilla tiedoilla ja vaihtaa rekisteriin uuden henkilötunnuksen. YTL:n rekisteristä tämä vaihtuu Opintopolkuun seuraavana yönä.” Vanhan YO-tutkinnon korotetut arvosanat Kommentti: Toivottavasti on muistettu tarkistaa ovatko hakijat toimittaneet varsinaisen yo-todistuksen lisäksi kopioita myös korotuksista tai uusista yo- kokeista!

10 4. Valintakoe 4.1. Kielikoepisteiden häviäminen
4.2. Pistesyöttöongelmat

11 4.1. Kielikoepisteiden häviäminen
Syy: useampi virkailija on tallentanut käyttöliittymässä samanaikaisesti pisteitä saman hakukohteen hakijoille. Toimenpide: Jotta pisteiden mystiseltä katoamiselta vältyttäisiin jatkossa, tulisi kussakin hakukohteessa vain yhden virkailijan tallentaa pisteitä kerrallaan. Tämä koskee siis nimenomaan tapauksia, joissa pisteet tallennetaan suoraan käyttöliittymään. Pisteiden tuonnissa excelillä on huomioitavaa, että excel voi ylikirjoittaa käyttöliittymään aiemmin tallennetut pisteet (tapahtuu siis siinä tilanteessa, että excel on otettu ulos ja sen jälkeen joku on tehnyt muutoksia käyttöliittymän kautta). Kommentti: Ja sitten pitää huomioida vielä se, että kun Excelin sisäänluku pysähtyy 80 %:iin, pisteet eivät ole tallentuneet, vaikka ne näytöllä näkyvätkin. Ne pitää vielä erikseen tallentaa painamalla Tallenna-nappia. Ja yksi napinpainallus ei riitä vaan se on tehtävä jokaiselle näytölliselle erikseen. Vastaus: Tuon 80% ilmoituksen olemme luulleet olevan vain kosmeettinen, mutta varmistamme asian. Päivitä näkymä -painikkeen pitäisi riittää mutta jos teillä on jo tieto ettei se enää riitä niin laittakaa viestiä.

12 4.1. Kielikoepisteiden häviäminen, osa 2
2061-rivisen taulukon vain aakkosissa ehkä 36 ensimmäisen tiedot olivat tallentuneet. Siitä päättelin, että Tallenna-napin painaminen oli tallentanut vain ekan sivun (kaikki näytöllä näkyneet 50 eivät olleet kokeessa). Kun siirsin taulukon uudelleen ja painelin Tallenna-nappia joka sivulla, tallennus onnnistui. Kommentti: yleensä onnistunut näin: 1) Sisäänluku pysähtyi 80%:iin 2) Painoin "päivitä näkymä" 3) Painoin "tallenna" (vain kerran eli ensimmäisellä sivulla). Tuli vihreä ilmoitus, että pisteet tallennettu. 4) Poistuin kokonaan valintojen toteuttaminen -näytöltä. 5) Palasin pistesyöttönäytölle ja otin ulos uuden excel-tiedoston. 6) Vertasin siihen tiedostoon, jonka olin vienyt sisään. Pisteissä ei ollut eroja, eli kaikki olivat tallentuneet.

13 4.2. Pistesyöttöongelmat Olen toista päivää tallentanut tradenomin monimuodon valintakoetuloksia pistesyötölle. Ainakin kolmesti aloittanut uudestaan, kun tallennus ei onnistunut. Ilmoittaa, että yritä kohta uudelleen, mikä ei kuitenkaan onnistu. Pitää poistua aina järjestelmästä, jonka jälkeen pääsee tallentamaan uudestaan. Nyt viimeisiä tallentaessa ilmoitti ”Pistesyöttöjen vienti epäonnistui. Ota yhteys ylläpitoon!” Mikähän mättää?

14 5. Valintalaskennat 5.1. MARATAn puuttuva valintatapa
5.2. Ammatilliset arvosanat 5.3. Virheitä kaavoissa 5.4. AMK – vieraskieliset kohteet 5.5. Hyväksyttävissä –tila järjestelmässä

15 5.1. MARATAn puuttuva valintatapa
Tilanne: maratan yhteistyöryhmästä puuttuu kokonaan valintatapa 4:n kaava. Eli monimuotototeutuksessa on tällä hetkellä 1A koulumenestys + valintakoekaava, vaikka sitä ei siis tarvita monimuodoissa, vaan pitäisi olla työkokemus+valintakoe. Asia koskee koko ryhmää, joten voisiko OPH ystävällisesti käydä lisäämässä sen maratan yhteistyöryhmälle. Kiitos jo etukäteen. Tasapistekriteereistäkin puuttui työkokemus, mutta sen voimme toki itsekin sinne omalle kohteellemme lisätä, mutta voisihan senkin laittaa jo ryhmätasolle varmaan niin ei tarvitse jokaisen muistaa sitä käydä laittamassa omilleen. Ratkaisu: se on jäänyt matkasta silloin, kun siirrettiin monimuotototeutukset päivätoteutuksien kanssa saman ryhmän alle. Tuo kaava on kopioitu nyt tuolta vanhasta ryhmästä tuohon uuteen. On vietävä hakukohdekohtaisesti muutos jononmuodostuskriteereihin. Vien kaikkiin monimuotoihin työkokemuspistekaavan.

16 5.2. Ammatilliset arvosanat
Alkutilanne: Opetushallitus on kerännyt ammatillista oppilaitoksista arvosanat exceleillä ja huolehtii ne hakemuksille Tällä hetkellä oppilaitoksista saadut excelit on ladattu Opintopolkuun, muutamasta oppilaitoksesta excel vielä toimittamatta. Lisäksi tulee yksittäisten hakijoiden tapaukset, jotka amk:t joutuvat selvittämään (ei valmistu tai ei ole opiskellut mainitsemassaan oppilaitoksessa, näistä tulee erilliset excelit Eduuniin ja OPH ohjeistaa niistä sitten, lisäksi siis nuo joista alempana onkin puhetta) Kommentti: Nyt on sitten tärkeää, että ammattikorkeakoulut tietävät hakijat, joiden keskiarvoja ei ole saatu kouluilta ja kysymme tiedot suoraan hakijoilta. Ei voi olla niin, että hakijaa on neuvottu hakemaan viimeisimmällä keskiarvollaan opintosuoritusotteelta laskettuna ja ilmoitettu, että lopulliset kerätään kouluilta, jos niin ei tehdäkään. Me jouduimme vastaamaan jo esivalintojenkin osalta ”oikaisupyyntöihin”, kun lopulliset keskiarvot eivät olleet ehtineet mukaan (mikä on ollut aina niin), joten odotettavissa on, että oikaisuun menee, jos tällaisia nyt on jäämässä rekisteriin, koska tässä tapauksessa on vielä kyse viranomaisen neuvontavirheestä. Ratkaisu, OPH: Excel-tiedostot, jossa listattuna hakijat joiden arvosanoja ei ole tiedusteltu oppilaitoksista löytyvät Eduunista (muutamista olemme lähettäneet tiedustelut, joista odottelemme vastauksia vielä tämän päivän aikana, nämä merkitty vihreällä).   Kk-opintopolku --> Ohjeet --> Amk-ammatilliset arvosanat --> kaksi Excel-tiedostoa. Voitte hyödyntää näitä tiedostoja kyselyjä varten.

17 5.2. Ammatilliset arvosanat, osa 2
Kommentti: lisätietojen kysyminen varmaan hoidetaan siten, että hakijan 1. amk-hakutoive pyytää tiedot? Ilmeisesti pitää ymmärtää kysyä keskiarvon lisäksi myös tekniikan alan vaaditut arvosanat tarvittaessa? Tosin nythän kätevästi käydään sitten joka amkissa läpi yksitellen nuo koko listat kuka on kenenkin hakija ja vielä ykkösenä, listalta ei taida näkyä hakutoiveita ollenkaan. Kysymyksiä: saako noihin tietoihin exceliin ensisijaista amkia OPH:sta? mikä yhteinen deadline tietojen ilmoittamiselle annetaan? Tämän viikon pe klo mennessä? Kommentti: Perjantai tuntuu aika pikaiselta, jos kyselyt menee huomiselle. Viimeistäänhän nämä tiedot tulee olla rekisterissä niin kuin kaikki pisteetkin. Jos hakijoissa on sellaisia, jotka ovat hakeneet vieraskielisessä haussa, tulisi heidän tietonsa saada järjestelmään jo heti (ts. pitäisi olla jo). Vastaus, OPH: Valitettavasti tilanne on nyt se, että resurssit eivät kerta kaikkiaan riittäneet noin 150 hakijan osalta arvosanojen selvittämiseen oppilaitoksilta ja näin ollen meillä ei myöskään ole nyt antaa teille muuta kuin olemassa olevat excelit sellaisina kuin ne eduunissa ovat. Ratkaisu: käymme täällä HAMKissa nuo eduunin excelit läpi ja merkitsemme hakijan ylimmän amk-hakukohteen, jotta kyseinen amk voi alkaa selvittää hakijan arvosanatietoja. Tämä siksi ettei kaikkien tarvitse tätä tehdä. Aloitamme tämän työn nyt.

18 5.3. Virheitä kaavoissa YAMK-kaava
Liittääkö OPH yamk-yhteistyöryhmille sen uuden YAMK työkokemus –kaavan, jossa siis huomioitu myös opistotutkinnon jälkeinen työkokemus ja pisteet muodostuu oikein? OPH:n tekemiin ryhmiin ei varmaan saada ryhmätasolle itse liitettyä tätä uutta kaavaa ja onko järkeä että jokainen käy yksitellen liittämässä kaavan omalle kohteelleen, jos valinnassa ei mitään erikoisuuksia ja kysymys yhteistyöryhmästä. OPH on tehnyt kaksi kaavaa, toisessa saa opistoasteen jälkeisestä työkokemuksesta ja toisesta ei saa. International Business yhteispisteet –kaava Tilanne: YO pisteet puuttuvat International Business yhteispisteet kaavasta  1B. Vastaus: kyllä tuolla kaavalla on tuo yo-pisteet. Selvitellään. Ei ole puuttunut.

19 5.3. Virheitä kaavoissa, osa 2
Liiketalouden päivätoteutus Mihin viittaa liiketalouden päivätoteutuksessa pakollinen osio, 1 = hyväksytty, 0= hylätty? Valintaperusteissa tai koepaperissa ei ole mainintaa pakollisesta osiosta, vain että 10p täytyy vähintään saada. Kommentti: Huomasin saman perjantaina ja laitoin siitä viestiä kk-tiimille. Pitäisi saada pikaisesti korjattua joko OPH:n toimesta vai onko mahdollista että joku amk-sektorilla käy muuttamassa koko kaavan? Kommentti: Meillä ainakin pisteitä on jo annettu, joten mielellään ei muutoksia, jos se vaikuttaa jotenkin Excelien toimintaan tai poistaa jo merkattuja tietoja. Meillä vain merkattiin jokaisen kohdalle, että pakollinen osio hyväksytty. Jos tieto olisi aikaisemmin tullut, niin olisin voinut vaikka itsekin poistaa tuon kohdan. Sen takia ei tarvitse uusia ajoja tehdä, mutta varmasti vaikuttaa niiden exceleiden toimintaan, jotka on jo otettu Opintopolusta. Ratkaisu, OPH: on parempi, etten muuta tuota kaava. Tallentakaa muutkin hyväksytty=1. Menee hylätyksi, jos pisteet alle 10p. Kysymys: voiko tähän pakolliseen osioon tallentaa kaikille ”ei vaadita”? Tällöin ei tarvitsisi ottaa kantaa kuin yhteen sarakkeeseen ja sen voisi kopioida niin osallistuneille kuin ei- osallistuneille.

20 5.3. Virheitä kaavoissa, osa 3
Venäjän pitkä oppimäärä valintalaskennoissa Näidenhän piti käsittääkseni olla koodistossa yhdistettyinä nykyisiin koodeihin, niin että ne tulisivat normaalisti mukaan laskentaan. Laskenta ei ole tässä kuitenkaan tunnistanut venäjän koetta, eli siinä näyttäisi olevan virhe.

21 5.4. AMK – vieraskieliset kohteet, osa 1
Kysymys: Miksi ihmetyttää, että yhteispisteet jonossa on ulkomaalaisia hakijoita varasijoilla? Kaikki hakijathan ovat molemmissa jonoissa. Vastaus Valintaperustesuosituksessa lukee kyllä, että ”at/eat sekä ulkomaisella tutkinnolla hakevat voivat tulla hyväksytyksi vain jonosta 2” (koepisteet). Kysymys: Miksi yhteispisteet-jonossa hyväksyttyjen ulkopuolelle jäävät ovat ”varalla” vaikka ei ole varasijat käytössä? Kaikki nämä yhteispisteet-jonossa varalla olevat ovat koepisteet-jonosta hyväksyttyjä. Eikös heidän tilanansa pitäisi olla ”peruuntunut, hyväksytty toisessa valintatapajonossa”, tms.? Vastaus: Järjestyksessä toisena käsitellyssä koepisteet-jonossa hyväksytyt ovat automaattisesti  varalla ensin käsiteltyyn ”ylempään jonoon”. Yhteispisteet-jono on käsitelty ensin, prioriteetti 0 eli se ylempi jono. Sen sijaan yhtesipisteet-jonossa hyväksytyillä on paikka peruuntunut koepisteet-jonossa, alemmassa jonossa. Olisiko tilanne näin? Varasijasäännöt astuvat voimaan 1.7., eli siihen asti hakijat ovat ”varalla” jos eivät ensimmäisessä sijoittelussa tulleet vielä hyväksytyksi. Pelottaa hyväksyä tällainen valintaesitys kun ei ymmärrä kaikkea!

22 5.4. AMK – vieraskieliset kohteet, osa 2
Tein valintalaskennat vieraskielisille tekniikan alan hakukohteillemme (yhteistyössä olevat) ja olen nyt tarkastellut laskennan tuloksia. Muuten pisteet näyttäisivät menevän oikein, mutta ammatillisella tutkinnolla hakeville ei muodostu lainkaan koulumenestyspisteitä yksittäisten aineiden (äidinkieli/viestintä, paras kieli, matematiikka, fysiikka/kemia) arvosanoista. Hakijat saavat pisteitä ainoastaan ammatillisen tutkinnon kaikkien aineiden keskiarvosta, eivät lisäksi yksittäisistä arvosanoista, kuten tekniikan hakukohteissa pitäisi. Lisäksi näyttää siltä, että hakijalle, joka hakee tekniikan vieraskielisiin koulutuksiin kaksoistutkinnolla, on laskettu pisteet yo-tutkinnosta ja kaksoistutkinnosta, mutta ei lainkaan pelkästä ammatillisesta tutkinnosta.

23 5.5. Hyväksyttävissä-tila järjestelmässä
Osaisiko joku kertoa miksi valintalaskennassa sellaiset, jotka eivät ole osallistuneet valintakokeeseen ovat HYVÄKSYTTÄVISSÄ –tilassa? Eikös heillä pitäisi olla tilana HYLÄTTY -> Ei osallistunut valintakokeeseen?  Ja sellainen, jolla on ennakkotehtävä palauttamatta, on myös HYVÄKSYTTÄVISSÄ –tilassa? Ennakkotehtävästä piti saada vähintään 10 p jotta voi tulla valituksi. Eikös hänellä pitäisi lukea HYLÄTTY -> Ennakkotehtävä palauttamatta? Hylkäysperusteet olen tehnyt kaavaan (Savonia Tekniikka) sekä valintakokeeseen että ennakkotehtävään. Tallensin valintakokeen, ennakkotehtävän ja työkokemuksen pisteet pistesyötölle ja ajoin valintalaskennan. Kaksi hakijaa ovat saaneet valintakokeesta alle 10 p, joten heidän tulos on hylätty, ja he näkyvät oikein valintalaskennassa. Myös kaikki sellaiset, jotka olivat valintakokeessa ja palauttivat ennakkotehtävän (ja saivat yli 10 p molemmista), ovat oikein.

24 5.6. Eroavaisuus valintanäytössä ja excelissä
Sekä koepistejonossa että yhteispistejonossa on pari tapausta, että valintalaskennan tulosnäytöltä tulevassa excelissä hakijat eivät olekaan jonosijan mukaisessa järjestyksessä, vaan parin hakijan järjestys on kääntynyt päinvastoin (esim. 19 ja 18 sekä 22 ja 21). Näytöllä hakijat ovat oikeassa järjestyksessä ja jonosija vastaa pistemäärää, eli kyse näyttäisi olevan vain siitä että muutama excelin rivi on vaihtanut paikkaa keskenään. Tämä toki korjaantuu sorttaamalla excel uudestaan jonosijan mukaan, mutta onko niin että excelin pitäisi tulla oletuksena jonosijan mukaisessa järjestyksessä? Pitäisi tulla, tutkitaan jos ei tule

25 6. Sijoittelu 6.1. Vienti sijoitteluun

26 6.1. Vienti sijoitteluun Voitaisiinko jo sopia päivä milloin kaikki (koepistejonojen) tulokset olisi laskettu ja sijoittelussa? Jos ammatillisia tai muitakaan pisteitä ei tässä jonossa tarvitse odotella, niin eikös kaiken pitäisi olla valmista sijoitteluun?  Vai onko jollain vielä ongelmia pistesyötössä/ laskennassa? Eduunin Excelistä puuttuu ainakin melkoisesti vielä kuittauksia.

27 6.1. Vienti sijoitteluun, osa 2
Katsoin tuossa yhden hakijan tilannetta myös Lahden näytön kautta, ja huomasin että siellä on muutama virhetilalainen. Varmaan kannattaisi ajaa valinta-ajo uusiksi, niin häviäisi nuo virhetilalaiset? Ja onko pisteitä tullut muutettua jossain kohtaa jälkeen muissa amkeissa (joista pisteet siirtyy teillekin), nehän ei käsittääkseni päivity tuohon sijoitteluajoon, jollei tee valinta-ajoa varsinaiseen valintaan uusiksi.

28 7. Paikan vastaanottaminen
7.1. Ehdollinen vastaanotto

29 7.1. Ehdollinen vastaanotto
Mitä tapahtuu kun hakija vastaanottaa paikan ehdollisesti: epäselvää miten järjestelmä käyttäytyy sen jälkeen. Voiko hakija pysäyttää prosessia jossain vaiheessa ja ottaa korkeimman paikan vastaan sitovasti tai periytyykö ehdollinen vastaanotto aina seuraavalle niin että tulos on hakijalle vahvistettu vasta 12.8? Ja tämä vaikuttaa myös Oili-vaiheeseen koska se pitäisi avata vasta kuin vastaanottaminen on sitova. Vastaus: Virkailija voi hakijan kirjallisesta pyynnöstä muuttaa ehdollisen hyväksynnän sitovaksi.

30 8. Tulosten julkistaminen
8.1. AMK-vieraskieliset kohteet 8.2. Tulosten muuttuminen 1. toiveessa

31 8.1. AMK – vieraskieliset kohteet
Haluan nyt varmistella, että mitkä säännöt meillä on vieraskielisten tuloksien julkistamisessa? Meillä on esimerkiksi Nursing-hakukohde valmiina sijoittelussa emmekä tee yhteistyötä, joten muutoksia ei enää pitäisi tulla tämän kannalta. Voiko valintaesityksen nyt hyväksyä vaikka valituissa olisi mukana hakijoita, joilla on ylempänä hakutoiveenaan jokin toinen hakukohde toiseen korkeakouluun?

32 8.2. Tulosten muuttuminen 1. toiveessa
Pitää muistaa, että näissä voi periaatteessa vain ensisijaiselle hakijoille ilmoittaa tuloksista? Muutoin voivat tulla peruutetuksi kun ylemmän hakutoiveen tulokset selviävät. Kysymys: onko myös niin, että välttämättä ei ykköstoiveelta voi tulla vielä valituksi jos on 2-6 sijalla monta sellaista joilla on pistemäärä suurempi ja kuin sillä joka on nyt 1.toiveella eli 2-6 sijalta voi nousta valituksi sellainen jolla peruuntuu ylempi toive . Pekan vastaus: Ei. Ensimmäiselle toiveelleen valituksi tullut ei voi menettää paikkaansa. Valituiksi tulleet ovat tulleet valituiksi.

33 9. Kevään 2015 lisähaut 9.1. Kevään 2015 yhteishaun lisähaku
9.2 Koulutustarjonnan syöttäminen 9.3 Hakulomake 9.4 Yhden paikan periaate lisähauissa

34 9.1. Kevään 2015 yhteishaun lisähaku
OPH on luonut ”Kevään 2015 yhteishaun lisähaun” mahdollisten lisähakujen toteuttamista varten. Lisähakuja on mahdollista järjestää välillä Hakuajat voivat olla hakukohdekohtaisia Lisähauissa voi olla mukana vain sellaisia hakukohteita, joissa haetaan yhteishaussa mukana olleisiin koulutuksiin käytetään yhteishaun valintaperusteita Lisähaussa ei käytetä sijoittelua vaan valinnantuloksista tuodaan Opintopolkuun vain hyväksytty/hylätty-tieto.

35 9.2 Koulutustarjonnan syöttäminen
Lisähakuun valmistautuminen alkaa koulutustarjonnan syöttämisellä Opintopolkuun Lisähakuun tuleva hakukohde viedään koulutustarjontaan esim. kopioimalla varsinaisen haun hakukohde Hakukohteen tarkastelunäkymän ”Kopioi hakukohde uudeksi” –painike Koulutusta ei saa kopioida: sen on oltava sama kuin varsinaisessa haussa Korkeakoulut julkaisevat hakukohteet omaan tahtiin Pelkkä hakukohde julkaistaan Koulutus+hakukohde tulee liittää OPH:n tekemään lisähakuun

36 9.3 Hakulomake Korkeakoulu joutuu tekemään täydentävät kysymykset uudestaan lisähaun hakulomakkeelle, mikäli tarvitsee niitä lisähaussakin Niitä ei siis voi kopioida yhteishaun hakulomakkeelta. Hakija voi kerrallaan laittaa korkeintaan kuusi hakutoivetta hakulomakkeelle Hakija voi kuitenkin täyttää useita kertoja lisähaun hakulomakkeen ja laittaa lomakkeelle aina uudet hakukohteet! Hakija ei voi priorisoida lomakkeella olevia hakukohteita

37 9.4 Yhden paikan periaate lisähauissa
Järjestelmä ei teknisesti valvo yhden paikan vastaanottamista: Hakija voi lisähaussa tulla hyväksytyksi useaan eri hakukohteeseen Hakija voi myös ottaa usean paikan vastaan ilman teknistä estettä Tämä on tilanne ainakin toistaiseksi. Toiminto pyritään saamaan valmiiksi lisähaun alkuun mennessä Yhden paikan periaatteen toteutuminen pyritään kevään yhteishakuun liittyvissä lisähauissa varmistamaan tiedotuksella; ohjeistuksilla; sekä tarkistustyöllä Opetushallitus toimittaa tästä tarkempaa ohjeistusta myöhemmin kesäkuussa.

38 10. Syksyn 2015 yhteishaku 10.1. Syksyn tarkennettu aikataulu Syksyn tilaisuuksia

39 10.1. Syksyn tarkennettu aikataulu
Syksyn koulutustarjonnan päivittämisen deadline oli Hakuaika ja hakemusten käsittely Hakuaika hakemusten oltava perillä korkeakoulussa klo 15.00, nettihaku sulkeutuu klo 15.00 Liitteet perillä viimeistään klo 15 Hakijoilta pyydetyt täydennykset perillä viimeistään Ei-julkisesti-hakijoille-tiedotettava päivämäärä, esim. jos hakija toimittaa liitteen viimeistään , mutta se on puutteellinen, hän voi täydentää sitä viimeistään  Hakemukset tarkistettu viimeistään  Ilmoitus kokeeseen kutsumisesta aikaisintaan Liitteet perillä viimeistään (syksyllä valmistuvat) klo 15

40 10.2. Syksyn tilaisuuksia OPH laittaa viestiä näistä lähiaikoina
Hakulomakekoulutus 11.8. Vastuukorkeakoulujen koordinaattorit mukaan Vastuukorkeakouluille suunniteltu järjestettäväksi tilaisuus 17.9. Ryhmäkysymysten käsittely

41 Kommentteja tai lisättävää?
Pekka Linna


Lataa ppt "Opintopolku-palaveri"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google