Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

TERVETULOA KYLÄÄN VUONISLAHTEEN ! Kylä Kolin kansallismaisemassa Pielisen itärannalla.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "TERVETULOA KYLÄÄN VUONISLAHTEEN ! Kylä Kolin kansallismaisemassa Pielisen itärannalla."— Esityksen transkriptio:

1 TERVETULOA KYLÄÄN VUONISLAHTEEN ! Kylä Kolin kansallismaisemassa Pielisen itärannalla

2 Vuonislahti Valtakunnallinen Vuoden 2002 Kylä Reino Kuivalainen

3 VUONISLAHTEA ON SIUNATTU ERINOMAISELLA LUONNON YMPÄRISTÖLLÄ, MONIARVOISEKSI MUODOSTUNEELLA KYLÄYHTEISÖLLÄ. MEILLÄ ON KESKELLÄMME HERSYVÄÄ KYLÄKULTTUURIA JA UPEITA PERSOONIA. OLEMME MYÖS NÄISTÄ ASIOISTA YLPEITÄ! Vuonislahtelaiset ovat lähteneet jo vuosia sitten vahvasti rakentamaan tulevaisuuttaan. VUONISLAHDEN KYLÄSEURA RY

4 Vuonislahden kylämatkailun juuret ovat kestikievariajassa ja ne vahvistuivat noin 100 vuotta sitten Kolin matkailullisen löytymisen ja karelianismin aikana. Rautatien tulolla v. 1909 oli suuri merkitys kylälle! Mielestäni kylämatkailu sijoittuu maatilamatkailun ja kaupunkilomailun välimaastoon. Se on monipuolisempi kuin maatilamatkailutuotteet ja se on pienirakenteisempi kuin kaupunkilomailu! KYLÄMATKAILU VUONISLAHTI Reino Kuivalainen VUONIS

5

6 Kylämatkailun ytimessä ovat matkailuyrittäjät, kyläpalvelut täydentävät palvelutarjontaa. Matkailuun liittyy kyläkokonaisuus ihmisineen, ympäristöineen siis kylän elämänmeno. VUONIS KYLÄMATKAILU Vuonislahden kehittyminen rakentuu vahvasti Kolin ja Pielisen vetovoimaan. Tietoinen strategia nojaa matkailun kehittämiseen osana Kolin aluetta. Vuonislahti tuottaa Kolille kylämatkailupalveluita, joissa alueelle ominaisilla kulttuurituotteilla on vahva merkitys.

7 Kylämatkailu on ihmisen kokoista, jonka menon matkailija tuntee hallitsevansa. Paketti voi rakentua lomalla vierailijan ohjelman mukaan taikka erityisesti ryhmille varmemmin mittatilaustyönä. VUONIS KYLÄMATKAILU Kylän menneisyys, tarinat, tavat ja tunnelma rakentuu ihmisten kontaktien kautta. Osaavalla palvelulla ja hyvillä tuotteilla se voi tuoda menestystä!

8 VUONISLAHTI / Reino Kuivalainen Karavaanari, lomamökkiläinen taikka vaikkapa satunnainen kiertomatkailija voi kylämatkailukylällä tuntea olevansa yksi kyläläisistä ja samaistua menoon!

9 VUONISLAHTI / Reino Kuivalainen Ryhmämatkailijalle kylämatkailu voi avata kylä- ja maaseutukulttuuria.

10 Kylämatkailun ei tarvitse olla pelkästään hurjaa menoa taikka sirkustemppuja! Paletti muodostuu yrityksistä, kyläpalveluista ja ihmisistä! Kestikievari, karavaanarit, pitopalvelu, issikkatalli, Tarina-aho, Taiteilijakoti Paateri, Taiteilijaresidenssi Hupeli, Kylätoimintakeskus Kukko, Vuonis- rantateatteri, muikkumarkkinat, sekä lavatanssit, vuokramökkiyrittäjät, opas- ja ruokapalvelut, kesäkyläkauppa, maatilat sekä kylän harrastusyhteisöt; martat, urheiluseura jne.

11 Vuonis-kylämatkailuverkosto Osuuskunta Vuonis SF-Caravan Pielisen Karjala Vuonislahden kyläseura ry Vuonislahden Taiteilijatalo ry Vahvuutena: Joustavuus ja nopeus Monialaisuus ja osaaminen Hintakilpailukyky Uskottavuus

12 Suomalainen maaseutu on kokenut keskittymisen seurauksena kovia. Peruselinkeinot ja palvelut ovat jatkuvan muutoksen kourissa. Edes maaseudulla ei osata arvostaa pienimuotoista ja verkottunutta yritystoimintaa. Uudelle ajattelulle jalansijaa on vaikea löytää!

13 26.1.2015Ympäristö Vunas Ay VUONISLAHTI - kylämatkailukylä Matkailuyrittäjyys VUONISLAHTI – kylä kansallismaisemassa Kylämatkailun kehittämismalli case Vuonislahti (osuuskunta) Kyläyhteisöt Palvelut Kolin ja Pielisen matkailualue Lieksan palveleva ”karhukaupunki” Ruunaan retkeilyalue ja Patvinsuon kansallispuisto Kolin kansallispuisto Taiteilijoiden Koli Pielisen vesiliikenne Auto- ja junaliikenne ASUKKAAT MATKAILIJAT VIERAAT Muu elinkeinotoiminta Painopisteinä luonto ja kulttuuri, jotka ilmentyvät Pielisen ja Kolin luontoelementteinä sekä kuvanveistäjä Eva Ryynäsen, kirjailija Heikki Turusen taiteessa ja kyläkulttuurissa!

14 26.1.2015Ympäristö Vunas Ay ULKOMAALAISET TAPAHTUMAVIERAAT ASIAKKAAT Vuonis kylämatkailupalvelut Vuonis ok TAPAHTUMAT VETONAULAT NÄHTÄVYYDET TUOTTEET LUONTOMATKAILIJAT MÖKINVUOKRAAJAT OPINTOMATKAILIJAT KOKOUSVIERAAT PALVELUT RATSASTAJAT PAATERIN KÄVIJÄT KOLIN KÄVIJÄT MELOJAT VENEILIJÄT RUOKAILIJAT KIERTOMATKAILIJAT BUSSIRYHMÄT PERHEET KAVERIPORUKAT TYÖMATKAILIJAT KOTIMAALAISET LAATU TUOTEKEHITYS MARKKINOINTI MYYNTI KANSAINVÄLISTYMINEN PALAUTE Kylämatkailun kehittämismalli case Vuonislahti (osuuskunta) Kylämatkailun tulee olla laadukasta ammattitoimintaa

15 26.1.2015Ympäristö Vunas Ay MATKAILUTOIMIJOIDEN ROOLEJA ELÄVÄ KYLÄ TOIMINNOT TAPAHTUMAT VETONAULAT NÄHTÄVYYDET KYLÄPALVELUT JA ”ELÄVYYS” PALVELUT Vastuullinen toimija Kyläyhdistys/-seura VUONIS-TUOTTEET YRITYS-TUOTTEET EDUNVALVONTA TUOTEKEHITYS MARKKINOINTI MYYNTI TAPAHTUMAT YHTEISET TUOTTEET KYLÄMATKAILU verkosto LAATUJÄRJESTELMÄ MATKANJÄRJESTÄJÄ Vastuullinen toimija Osuuskunta Vuonis KYLÄMATKAILUTUOTEMALLEJA Vastuullinen toimija Yksittäinen yritys Vuonis-tuote Yritys- tuote KYLÄMATKAILU yritys YMPÄRISTÖ Kylämatkailun kehittämismalli case Vuonislahti (osuuskunta)

16 Päivitetty 26.1.2015Ympäristö Vunas Ay / Reino Kuivalainen Case ”japanilaistuote” Vastuullinen toimija Osuuskunta Vuonis Kudonta-retki 5 vrk ELÄVÄ KYLÄ TAPAHTUMAT YMPÄRISTÖ PALVELUT TOIMITILAT YRITTÄJIEN PALVELUT Tulkkaus ja kudonnan ohjaus Majoitus ja ruokailut Kulttuuri- ja taidenähtävyys Kolin retken opastus ja ruokailut Sieniretken opastus Vesikuljetukset ja järjestelyt Seurojentalo Kudontapaikka Marttojen tarjoilut MYYNTI TOTEUTUS TULOUTUS JA PALAUTE YHTEISTYÖKUMPPANIT Kylämatkailun kehittämismalli case Vuonislahti (osuuskunta)

17 Tervetuloa kylään! Reino Kuivalainen www.vuonislahti.fi VUONISLAHDEN KYLÄSEURA RY Vuonislahden kyläyhteisö toivottaa Teidät lämpimästi tervetulleeksi kylälle. VuonisLife/Facebook vuonis@vuonis.net


Lataa ppt "TERVETULOA KYLÄÄN VUONISLAHTEEN ! Kylä Kolin kansallismaisemassa Pielisen itärannalla."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google