Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Se on karkenevaa terästä!

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Se on karkenevaa terästä!"— Esityksen transkriptio:

1 Se on karkenevaa terästä!
Avaa -> Diaesitys -> Alusta Napsuttele hiiren vasemmalla painikkeella tai nuolinäppäimellä (nuoli alas) PowerPoint-esitys alusta loppuun. Nuolinäppäimellä (nuoli ylös) pääset taaksepäin vaihe vaiheelta. Kun haluat lopettaa esityksen paina Esc-nappia. LÄMPÖKÄSITTELY KARKAISU JA PÄÄSTÖ Lämpökäsittely Karkaisu + päästö Karkaistava kappale on tehty työkalu- eli työvälineteräksestä. Se on karkenevaa terästä! Kappale laitetaan karkaisu-uuniin.

2 KARKAISU Teräskappaleen väri Lämpötila oC oC Karkaisuhehkutus 800
noin 10 min Kappale on kokonaan karkaisuhehkutus-lämpötilassa Sammutus Nopea jäähdytys (veteen, öljyyn tai ilmaan) 20 Aika (min)

3 jotka voisivat vaikka repiä kappaleen palasiksi.
PÄÄSTÖ Karkaistu kappale laitetaan päästö-uuniin, asetetaan päästölämpötila ja pitoaika. Jos päästöä ei tehtäisi, kappaleen sisään jäisivät karkaisussa muodostuneet sisäiset jännitykset, jotka voisivat vaikka repiä kappaleen palasiksi.

4 PÄÄSTÖ Lämpötila oC 300 Pitoaika esim. 2 tuntia Päästöhehkutus 200
Teräksen lämpökäsit-telyohjeet voivat mää-rätä, että päästöjä on tehtävä kaksikin peräkkäin. PÄÄSTÖ Lämpötila oC 300 Pitoaika esim. 2 tuntia Päästöhehkutus 200 Hidas jäähtyminen 20 1 2 Aika h

5 MITÄ KARKAISULLA JA PÄÄSTÖLLÄ SAADAAN AIKAAN?
Karkaistun ja päästetyn kappaleen kovuus ja lujuus ovat kasvaneet suuriksi. Kovuus on suunnilleen sa-manlainen kuin hyvin las-tuttavilla koneteräksillä Toimitustilassa työvälineteräs on melko pehmeää ja helposti työs-tettävää.


Lataa ppt "Se on karkenevaa terästä!"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google