Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Kesätyöprojekti 2014.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Kesätyöprojekti 2014."— Esityksen transkriptio:

1 Kesätyöprojekti 2014

2 Yleistä kesätyöprojektista
Hakemuksia saatiin kaikkiaan 316 (2013: 386) jälleen vain yksi paperisena, muutoin sähköinen hakulomake kunnan internet-sivuilla Haastattelut pidettiin Esimiehet olivat mukana haastatteluissa ja saivat vaikuttaa valintoihin. Haastatteluun valinnan kriteereinä olivat nuorisotyön tai sosiaalitoimiston suositus työttömyys ei edellistä työtehtävää (työelämään tutustumista ei lueta työksi) soveltuva opiskeluala Haastattelut toteutettiin ryhmähaastatteluina, ja niihin osallistui yhteensä 167 henkilöä Kesän aikana työssä olivat kaikki aiotut 75 henkilöä. Huomionarvioista on myös, että kaikki 75 valittua henkilöä ottivat paikan vastaan, eikä ketään valittu varasijoilta.

3 Esimiesten kokemus kesätöistä 2014 ja 2013
Esimiesten näkemykset 2014 Esimiesten näkemykset 2013 Asteikko: 1=huono, 2=tyydyttävä, 3=kohtalainen, 4=hyvä, 5=erinomainen

4 Esimiesten kommentteja kesätyöprosessista 2014
“Tulevan työpisteen esimiehen tulisi päästä paremmin vaikuttamaan valintaan “ “Valintatilaisuus oli jännittävä myös työhönottajalle! Kulttuuripalvelut oli onnekas siinä mielessä, että olisimme voineet ottaa näyttelyvalvojaksi kenet tahansa hakijoista.“ “… Olisi suotavaa että siivouspuolikin olisi yhtä arvostettua kuin muut eri toimialat, sillä kokemus siivousalallla on aivan muuta kuin miltä se kuulostaa. … Joten ensi vuonna olisi hyvä saada tänne myöskin niitä ns. fiksumpia ja aktiivisesti haastattelussa mukana olleita jotta siivoustyön arvostusta saataisiin nousuun.” “Kesäkuussa osastolla oli kolme työntekijää ja työtä heille riitti hyvin; siivousta ja potilaiden ulkoilutusta. Nyt heinäkuussa on vain yksi työntekijä ja potilaiden ulkoiluttajaa kaipailtaisiin. “

5 Keskiarvot nuorten mielipiteistä 2014
Miten koit seuraavat asiat? Vastauksia: 19 Asteikko: 1=huono, 2=tyydyttävä, 3=kohtalainen, 4=hyvä, 5=erinomainen

6 Nuorten näkemykset esimiehen ja työyhteisön tuesta 2014
Esimiehen tuki Työyhteisön tuki Vastauksia: 19 Asteikko: 1=huono, 2=tyydyttävä, 3=kohtalainen, 4=hyvä, 5=erinomainen

7 Työtehtävät koettiin tänä vuonna hieman mielekkäämmiksi kuin 2013…
Työtehtävien mielekkyys 2014 Työtehtävien mielekkyys 2013

8 Mitä opit kesätyössä? Opin olemaan avoimempi ja pärjäämään erilaisissa ja uusissa tilanteissa. Sain kaipaamani kokemuksen ja sain todella tutustua ammattiin pääsemällä oikein sisälle siihen. Sain kokea minkälaista on olla töissä päivähoidossa. Yleisiä työelämän pelisääntöjä Opin miten tärkeää on auttaa ja huolehtia muista ja ennen kaikkea itsestään, jotta jaksaa tehdä töitä ja keskittyä siihen. Opin arvostamaan kaikenlaista työtä ja erityisesti vastuunkantoa. Opin jakelukeittiön toimintatavat. Opin toimimaan vanhusten kanssa paremmin. Sosiaaliset taitoni kehittyivät ja opin tavallisia työelämään liittyviä taitoja. Asiakaspalvelua sekä monien käytännön järjestelyjen hoitoa ja järjestelmällisyyttä ylipäätänsä. Näitä oppi esim. ihmisten kanssa jutellessa, huolehtiessa paikkojen yleisestä siisteydestä. Opin kuinka mukavaa on ihmisten auttaminen ja kuinka ystävällisiä ihmisiä vanhukset ovat.

9 Miten kehittäisit kesätyöprosessia?
Lisäisin monipuolisuutta Ennen kesätöitä huolehdittaisiin, että jokainen kesätyöläinen varmasti tietää ensimmäisenä päivänä minne mennä, kellonajat ja mahdollisen työpukeutumisen. Omalla kohdallani en saanut infoa asiasta ennen kuin itse kysyin. En tiiä! Ainakin hakemuksia voisi käydä läpi paremmin, että potentiaaliset työntekijät eivät jäisi ulos haastatteluista ja KAIKKI haastattelut järjestettäisiin hakutoiveiden mukaan. Infoa tarkasta työkohteesta aikaisemmin, muuten ok Tarkemmin infoa siitä mitä eri työtehtävät pitävät sisällään. Mielestäni olisi kohtuullista esitellä eri työpaikkojen työtehtävät tarkemmin jo hakuvaiheessa, sillä ainakaan kirjastoon hakiessani en olettanut, että pyyhin pölyjä koko neljä viikkoa. Valinnat tehtäisiin nopeammin niin, ettei joutuisi niin kauaa jännittämään, että onko päässyt kesätöihin vai ei. Mielestäni tämän vuoden kesätyöprosessi oli hyvä ja selkeä. En keksi parannettavaa. Tämä haku ja haastattelu prosessi sujui mielestäni hyvin. Meille kerrottiin todella hyvin ja paljon asioista, ettei jäänyt kysymyksiä mieleen. Omasta mielestäni prosessi sujui moitteettomasti. Ei tule mieleen mitään kehitettävää.

10 Mikä oli parasta kesätyössä?
Sain olla lasten kanssa koko ajan ja ilmapiiri siellä oli positiivinen. Työkaverit olivat todella ihania ja ottivat minut ystävällisesti mukaan. Tämä oli minulle uusi, ihana ja iso asia. Parasta oli ehkä ikkunoiden pesu, ja kun välillä kävimme siivoamassa muitakin paikkoja oman kohdepaikan ulkopuolelta niin se oli mukavaa vaihtelua. Palkka ja tauot :) Työkaverit olivat mukavia ja ilmapiiri oli hyvä. Myös vanhukset yllättivät minut positiivisesti. Työporukan rento henki Ulkona oleminen ja vapaus saada tehdä töitä omaan tahtiin. Mukavat ja avuliaat työkaverit! Sekä erilaiset ja työntäyteiset työpäivät ja mukavat työajat. Hyvä työilmapiiri, ystävälliset työntekijät, monenlaista eri työtä. Parasta oli vanhusten kanssa seurustelu ja erilaiset retket … myös se, että työilmapiiri oli hyvä. Rutiinit, vaihtelevat työ ja kivat työntekijät sekä lapset Työ oli rentoa, eikä se aiheuttanut stressiä. Päivät kuluivat nopeasti. Työ oli aika vapaata Se, että se oli monipuolista. Auttamisen ilo, jota sai vanhuksia auttaessa ja heidän kanssaan juttelu.

11 Muuta mieleen tulevaa kesätyöstä Lempäälän kunnalla
Kuukausi oli mielestäni juuri sopiva pituus kesätyölle. Siinä ajassa ennätti hyvin tutustumaan työhön ja pääsemään rutiiniin. Lempäälän kunnalla oli ihan mukavaa työskennellä kuukausi, vaikka loppupuolella yksipuolinen siivoaminen alkoikin ehkä vähän kyllästyttää. Kiitos hyvästä työkokemuksesta, minulla oli todella hauska heinäkuu! Jonkinlaiset avaimet taukotiloihin olisi hyvä saada. Minusta on erittäin mahtavaa, että Lempäälän kunta tarjoaa kesätöitä etenkin sellaisille nuorille, joilta puuttuu aiempaa työkokemusta. Työsuhteen pituus on sopiva. Yleisesti ottaen kunnan henkilökunta oli mukavaa ja apua sai aina, jos oli tarvis. Oli todella mukavaa olla kesätöissä Lempäälän kunnalla. Tämä oli ensimmäinen kesätyöpaikkani ja erittäin positiivinen kokemus.


Lataa ppt "Kesätyöprojekti 2014."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google