Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

SAFE AND ACTIVE SCHOOLDAY WellBeing Partnership

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "SAFE AND ACTIVE SCHOOLDAY WellBeing Partnership"— Esityksen transkriptio:

1 SAFE AND ACTIVE SCHOOLDAY WellBeing Partnership
Yhteenveto: KOULUJEN PARHAAT KÄYTÄNNÖT

2 SAS-hankkeen tavoitteena on ollut lasten ja nuorten aktivoiminen ja osallistaminen sekä koulun toimintakulttuurin muuttuminen tällaista toimintaa tukevaan suuntaan. Mitä hyviä kokemuksia / käytäntöjä koulussasi on syntynyt: Lasten ja nuorten aktivoimiseen liittyen (välituntitoiminta, Välkkikset, pihaprojektit, kerhot jne.) Osallistamiseen liittyen (suunnitteluun ja ideointiin osallistuminen, Ideaimurin käyttö jne.) Arjen toimintaan ja toimintakulttuuriin liittyen (miten asioita otetaan esille, käsitellään muiden opettajien kanssa, yhteistyö rehtorin kanssa: ”koulun henki” jne.)

3 1) Aktivoiminen VÄLKKIS-liikuttajat tarjoavat välituntiliikuntaan ”erikois”välineitä: sirkusvälineet, puujalat jne. (Nummenpakka) Pihamaalaukset sekä yhdessä vanhempainyhdistyksen kanssa toteutettu Monitoimialusta-projekti aktivoivat oppilaita välitunneilla. (Moisio) Kausiluonteiset kerhot aktivoivat opettajia ja oppilaita. (Vähä-Heikkilä) Kerhotoiminnan kautta pyritty aktivoimaan kodin ja koulun yhteistyötä ”isä-poika” –teknisen työn kerholla. (Nummenpakka) Koulupihan toiminnallisuuden kehittäminen aktivoi. Näkemyksiä opettajilta ja oppilailta. Puolen tunnin välitunti joka päivä. ”Loikkiksella ketteräksi” –kerho, joka on suunnattu motorisesti kömpelöille (oppilaita kutsutaan mukaan). Kerran viikossa pidetään yksi välitunti sisällä liikuntasalissa. (Lauste) Kerran viikossa yksi välitunti luokka kerrallaan isolla ulkokentällä, johon oppilaskunta jakaa vuorot. (Wäinö Aaltonen) Pihamaalaukset asfaltissa. (Runosmäki) ”Penkkistennis”: matala verkko ja itse teknisessä tehdyt mailat tosi suosittuja. (Wäinö Aaltonen)

4 1) Aktivoiminen VÄLKKIS-toiminnassa ei oltu tyytyväisiä OKL:n opiskelijoiden järjestämään koulutukseen. Oppilaat keksivät kuitenkin itse liikuntatunneilla lisää leikkejä ja ideoita toimintaan ja veivät käytäntöön. Nyt toimii kerran viikossa. (Pääskyvuori) Välituntivälineet ovat yhteiskäytössä koulun ulkovarastossa. Opettajat valvovat välineiden käyttöä. Koulussa kehitetty kilpailu VÄLKKIS-toiminnan aktivoimiseksi: paras liikuttaja-porukka. Palkinnoksi vaikka leffaliput. (Paattinen) Yläkouluille välineet ovat olleet vähän lapsellisia, mutta niitä on jaettu oppilaille eri oppiaineiden luovaan käyttöön. Alakouluissa korien tavarat ovat olleet aktiivisessa käytössä. Kerhoihin on innostuttu ja oppilaat ovat ottaneet omakseen. KV-koulussa ja Norssissa vanhemmat ovat olleet mukana pitämässä kerhoja ja on toiminut hyvin. Välituntitoiminnassa alkuinto hyvä, mutta hiipuu talven tullen. Kokkikerho on ollut supersuosittu. (Puolala) Oppilaskunta tehnyt koulussa hienot pihamaalaukset. (Puolala) Puistorock ollut menestys. (Luostarivuori)

5 1) Aktivoiminen VÄLKKIS-toimintaa neljällä välitunnilla viikossa, lisää vielä pohditaan. Toimintaa järjestetään 2-3 hengen ryhmissä. (Pallivaha) Palloseinä, korit, maalit ja pihamaalaukset aktivoivat. (Pallivaha) VÄLKKIKSET tekevät toiminnastaan mainoksia ja kuuluttavat siitä. Yksi luokka per päivä, kahtena päivänä viikossa toimintaa. Valvonta. (Ilpoinen) Monipuolinen kerhotoiminta iltapäivisin: sähly, liikunta, kielet, kuoro, ötökkä, askartelu, matikka, pienoismallit, suunnistus, ekapeli, oppilaskunta jne. (Ilpoinen) Pihamaalauksia on toteutettu osana kerhotoimintaa. (Pansio) VÄLKKIS-toimijat valikoidusti: 4. luokan innokkaat tytöt, osana kummitoimintaa, myös sisällä toimintapisteitä, osaksi oppitunteja mukana. ”Vapaan liikkumisen kerho” saavuttanut huippusuosion. (Hannunniittu) Hyvät, innokkaat ja aktiivisen VÄLKKIKSET järjestävät toimintaa kerran päivässä (Haarla, Kakskerta) Kerhotoiminnan asema on taas vakiintunut. (Hannunniittu)

6 2) Osallistaminen Skeittiparkin suunnittelu ja toteutus kouluun nykyisten ja entisten oppilaiden kanssa. (Moisio) Desipelitason mittaus ruokalassa oppilaskunnan toimesta. Riittävän alhainen melutaso –> jälkiruoka. (Nummenpakka) Oppilaskunta järjesti jonotuskilpailun ruokalassa. (Vähä-Heikkilä) Diskon onnistumisen arviointi toteutettiin Ideaimurilla. Myös mahdollisuuksia ja suunnittelua ensi kertaa varten. (Nummenpakka) Oppilaat saavat itse suunnitella. Välituntivälineistön tekeminen. Oppilaiden käden jäljen näkyminen koulun seinillä ja arjessa. Wall of Fame: omista kokemuksista ja menestymisistä kertova seinä. Oppilaat saavat laittaa seinälle omat kuvansa. Ideaimurista on innostuttu. Tarralaput loppuneet! Oppilaskuntatoiminta aktivoitunut. Oppilaslähtöinen toiminta kaiken kaikkiaan aktivoitunut. Kun lapset ideoivat itse -> sitoutuminen

7 2) Osallistaminen Ideaimurointi toteutettiin kaikissa luokissa ja vietiin koulun yhteiseen lakanaan ja oppilasparlamentti teki yhteenvedon sekä mietti toteutusta. (Pääskyvuori) Paattisilla on käytetty Ideaimuria luokissa. Nyt, kun uusi koulu täydessä käytössä, voisi ottaa vielä tehokkaammin käyttöön. Yläkoulussa Ideaimuria on käytetty luokanvalvojan tunneilla. Ideaimuria käytetty koulun vuoden teeman ”Hyvät tavat” ideointiin. (Puolala) Oppilaskunta keräsi luokilta ehdotuksia piha-alueen viihtyvyyden lisäämiseksi. Kevätretken suunnittelu Ideaimurin avulla. Päivän hyvien ja huonojen asioiden kerääminen Ideaimurin avulla. Oppilaat ovat itsekin havahtuneet toivomaan tiettyjä asioita.


Lataa ppt "SAFE AND ACTIVE SCHOOLDAY WellBeing Partnership"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google