Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Hallintomenettely- ja hallintoprosessioikeus

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Hallintomenettely- ja hallintoprosessioikeus"— Esityksen transkriptio:

1 Hallintomenettely- ja hallintoprosessioikeus
Kevät 2019 prof. Leena Halila

2 Opintojakson Osaamistavoitteet
Hallintomenettely- ja hallintoprosessioikeuden suoritettuaan opiskelija: 1) tunnistaa ja ymmärtää hallintomenettelyn ja -prosessin perus- ja ihmisoikeusliitännät; 2) osaa hallinto-oikeudellisen oikeusturvajärjestelmän sekä hallitsee hallinnon päätöksentekomenettelyn, oikaisuvaatimusmenettelyn ja hallintoprosessin perusteet; 3) osaa tunnistaa hallinto-oikeudellisia ongelmia, hankkia tietoa eri oikeuslähteistä ja ratkaista hallinto-oikeudellisia kysymyksiä analyyttisesti, kriittisesti ja monipuolisesti; 4) kykenee soveltamaan opittua myös käytännössä eli julkishallinnossa ja hallintotuomioistuimissa.

3 Opintojakson Toteutus
Suoritus koostuu luennoista ja oikeustapausharjoituksista, välikuulustelusta ja loppukuulustelusta. Opintojakson välikuulustelu järjestetään salikuulusteluna. Kuulustelussa saa käyttää lakikirjaa.

4 Oppimateriaali ja kirjallisuus
1) Mäenpää, Olli: Hallinto-oikeus (2018) luvut III ja V (590 s.); 2) Halila, Leena – Aer, Janne: Oikaisumenettely hallinnossa (2011) (294 s.) Hallinto-oikeus-teoksen luvun III s. 319–552 voi korvata lukemalla teoksesta Kulla, Heikki: Förvaltningsförfarandets grunder (2014) sivut 39–319. Ruotsin kielellä tentissä vastaavat voivat halutessaan tutustua oppiaineen käsitteistöön ja yleisiin oppeihin perehtymällä esimerkiksi teokseen Mäenpää, Olli: Grunderna för god förvaltning (2011).

5 Kevään 2019 opetus Kevään opetus Luennot tiistaisin 12.3-2.4.2019
Tehtävänannot ja kurssin materiaalit tulevat moodleen Jos on kysyttävää, ota yhteyttä osoitteeseen Kevään opetus Luennot tiistaisin Osallistuminen ei ole pakollista. Kolme oikeustapaustyöpajaa perjantaisin 22.3, 29.3 ja Osallistuminen on pakollista uutta tutkintorakennetta noudattaville, sl tai sen jälkeen aloittaneille opiskelijoille. Oikeustapaustyöpajojen läsnäolovaatimus on 2/3 opetuskerroista.  Osallistuminen ei ole pakollista niille, jotka ovat aloittaneet ennen sl

6 Kevään opetus, jatkuu Uuden tutkintorakenteen mukaisesti opintoja suorittavat, sl 2017 tai sen jälkeen aloittaneet opiskelijat tekevät ja palauttavat työpajatehtävän ryhmissä. Opiskelijat on jaettu valmiiksi ryhmiin ennen ensimmäistä luentokertaa Ennen sl 2017 aloittaneet opiskelijat tekevät ja palauttavat työpajatehtävän oman valintansa mukaan ryhmissä tai itsenäisesti. Ryhmään hakeudutaan ennen kurssin alkua sähköpostitse Kullakin työpajakerralla käsiteltävä tehtävä on palautettava moodleen viimeistään työpajaa edeltävänä päivänä ennen klo 15. Kaikki, myös itsenäiset suorittajat, jättävät pajatehtävän moodleen samassa aikataulussa.

7 Kevään opetus, jatkuu Välikuulustelu lakikirjatenttinä salissa. Uusinnat ja lakikirjatenttinä salissa. Loppukuulustelu moodlessa (temaattisen kokonaisuuden yhteinen). Uusinnat kesätenttinä ja syyslukukaudella 2019.

8 Oikeustapaus-työpajat 22.3, 29.3 ja 5.4.
Luennot Temaattisen kokonaisuuden yhteinen loppukuulustelu moodlessa Oikeustapaus-työpajat 22.3, 29.3 ja 5.4. Välikuulustelu lakikirjatenttinä salissa Uusinta 8.5. salissa Uusinta salissa Uusinta [pvm. tarkent-uu myöhe-mmin] moodle-ssa


Lataa ppt "Hallintomenettely- ja hallintoprosessioikeus"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google