Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Tervetuloa Innokylään

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Tervetuloa Innokylään"— Esityksen transkriptio:

1 Tervetuloa Innokylään
Recovery-toimintaorientaatio mielenterveyspalveluissa -hankkeen työseminaari Hanne Savolainen THL/Innokylä

2 Innokylä lyhyesti Innokylä on kaikille avoin innovaatioyhteisö, joka kokoaa hyvinvointi- ja terveysalan kehittämistyön tulokset yhteen paikkaan ja tarjoaa kanavan toimintamallien levittämiseen. Innokylä tarjoaa tietoa, työkaluja, menetelmiä ja kumppaneita kehittämisen kaikkiin vaiheisiin. Innokylä on maksuton. Innokylää toteuttavat yhdessä SOSTE Suomen sosiaali ja terveys ry, Suomen Kuntaliitto (KL) ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL), ohjauksesta vastaa Sosiaali- ja terveysministeriö.

3 Avoimuus ja yhteiskehittäminen ovat Innokylän perusperiaatteita, jotka mahdollistavat yhteisen tekemisen, kehittämistulosten vapaan hyödyntämisen ja resurssien tehokkaan käytön. Avoimesti yhdessä tekemällä käytössä on kaikkien muidenkin osaaminen, näkökulmat ja ideat!

4 Hae ideoita ja valmiita ratkaisuja Innokylästä
Innokylässä tuotetut ideat, tuotokset ja tulokset ovat vapaasti kaikkien saatavilla ja hyödynnettävissä. Innokylästä löytyy toimintamalleja siitä, mitä hyvinvointi- ja terveysalalla Suomessa on viime aikoina kehitetty ja millaisia tuloksia on saatu aikaan. Innokylässä on yli 1300 toimintamallia eri puolilta Suomea.

5 Innokylä uudistuu Kokonaiskonsepti: Verkkopalvelu:
Uuden Innokylä-konseptin palaset kasassa, tällä hetkellä konsepti testattavana käyttäjillä Innokylän palvelutarjottimen kasaaminen Verkkopalvelu: Rakennetaan helppokäyttöinen palvelu, joka tukee kunnissa, maakunnissa ja järjestöissä tehtävää kehittämistyötä sekä sote- ja maakuntauudistusta. Kirkastetaan konsepti: mitä pidetään mukana, mistä luovutaan ja tehdään ydinsisällöt helpommin löydettäviksi. Uudistus toteutetaan kuullen käyttäjiä kaikissa vaiheissa. Konseptointityö käynnistyy syksyllä 2018, toteutusvaihe alussa.

6 Innokylän työkalut verkossa

7 Näin pääset alkuun Innokylän verkkopalvelussa
Innokylän verkkopalvelussa voi vierailla ja sen sisältöjä voi hakea ja kommentoida rekisteröitymättä palvelun käyttäjäksi. Rekisteröityminen kuitenkin kannattaa, sillä rekisteröityneenä käyttäjänä pääset hyödyntämään verkkopalvelun toimintoja kokonaisuudessaan. Rekisteröityneenä käyttäjänä voit esimerkiksi lisätä sosiaali- ja terveysalan tapahtumia Innokylän tapahtumakalenteriin ja luoda hyödyntää Verstasta oman kehittämistyösi tukena. Omiin kehittämissisältöihin pääsee kun on kirjautunut sisään palveluun verkkopalvelun oikeasta yläkulmasta. Oman nimen alla näkyy linkki Oma työskentely. Kaikki omat kehittämissisällöt listautuvat linkin takaa avautuvalta sivulta.

8

9 Vie omaan profiiliisi kuva
Vie pieni kuva. Koon pitäisi olla noin 120 px korkea ja 100 px leveä.

10 Ruksaa profiilisi asetukset päälle

11 Verstas Verstasta hyödynnetään ratkaisun kehittämisen, kokeilun ja arvioinnin ympäristönä. Kirjataan kehitettävää ratkaisua koskevat perustiedot. Kirjataan tarpeet sekä tavoitteet koskien ratkaisun toteutustapaa/tavoiteltavia tuloksia Jäsennetään kehitettävän ratkaisun osatekijöitä Suunnitellaan ratkaisun kokeilu/toteutussuunnitelma ja seuranta- ja arviointisuunnitelma (tavoitteet, kriteerit, indikaattorit jne.) sekä kirjataan seurannan ja arvioinnin tulokset

12 Toimintamalli Toimintamalli on yleistetty, tiivistetty ja selkeä kuvaus kehitetystä ja käyttöönotetusta ratkaisusta. Toimintamalli määrittelee käytännön käyttötarkoituksen, keskeisen idean, osatekijät ja prosessin. Toimintamalli on väline kehittämistyön tulosten tehokkaaseen levittämiseen, markkinointiin ja viestintään. Voit luoda verstaalla tehdystä kehittämistyöstä toimintamallin muiden käytettäväksi tai voit hyödyntää muiden kehittämiä toimintamalleja oman ratkaisusi pohjana.

13 Työtila Innokylän työtila on yhteisen työskentelyn paikka.
Työtilassa voi valmistella dokumentteja, tuoda ja jakaa valmiita dokumentteja uutisoida ja viestiä (Uutiset ja Ilmoitustaulu) käydä avointa vuoropuhelua sähköisesti tehdä kyselyt sähköisesti

14 Työtilan keskeiset toiminnallisuudet
Materiaalit: Voit ladata tiedostoja, kuvia ja diasarjoja. Tiedostojen näkyvyyden voi rajatussa työtilassa rajata vain työtilan jäsenille. Tiedostoja voi ryhmitellä ja otsikoida itse. Työskentely: Työtilan jäsenet voivat työstää yhdessä dokumentteja. Työskentelysivun kommentointi on mahdollista kaikille, myös palveluun rekisteröitymättömille. Keskustelut: Kaikki työtilan jäsenet voivat avata teemaan liittyviä keskusteluja, joihin kuka tahansa Innokylään kirjautunut käyttäjä voi osallistua. Keskustelut näkyvät kaikille Innokylän käyttäjille, myös rekisteröitymättömille.

15 Innokylän työtilan hyödyt
Mahdollistaa paitsi tiedon jakamisen, myös sen vaihtamisen sekä yhteisen tiedon tuottamisen ja vertaisoppimisen. Kaikki teemaan liittyvät tiedot löytyvät keskitetysti yhdestä paikasta, jonne voi linkittää helposti muilta sivustoilta. Linkkejä voi jakaa sähköpostitse ja sosiaalisen median kanavissa. Dokumentteja ja tiedostoja voi ladata työtilaan joustavasti, nopeasti ja helposti, ja ne ovat välittömästi muiden käytettävissä. Tiedostot eivät kuormita sähköpostia. Valmistelun ja työskentelyn avoimuus.

16 Toimintamalli Verstas Verstas
Työtila Verkoston yhteinen kotipesä ja työskentely Toimintamalli Luo toimintamalli kehittämisen tuottamasta ratkaisusta Verstas Kehitä, kokeile ja arvioi ratkaisua Verstas Muut kehittäjät voivat räätälöidä toimintamallista oman ratkaisun toimintaympäristöönsä

17 Tutustu lisää esimerkkien kautta
Esimerkki toimintamallista Hyvinvointipalveluiden tuottaminen allianssimallilla Esimerkki verstaasta Lastensuojelun ensiarvioinnin ja päivystyksen malli "Ahma” Esimerkkejä työtiloista Järjestöt sote- ja maakuntauudistuksen valmistelussa KÄRKIHANKE Edistetään terveyttä ja hyvinvointia sekä vähennetään eriarvoisuutta Innokylän innovaatiokatsaukset ja julkaisut  innovaatiokatsaukset

18 Ongelmia tai kysymyksiä Innokylän käytössä?
Ota yhteyttä: Tekniset ongelmat: Sisällölliset ongelmat: (p ) tai

19 VINKKINÄ: Innotuutorikoulutus
Innokylän tuutorikoulutus kohdistuu erityisesti avoimen, monitoimijaisen ja asiakaslähtöisen kehittämisen edistämiseen julkisella sektorilla ja sosiaali- ja terveysjärjestöissä. Koulutus tarjoaa uusia toimintatapoja oman ja yhteisen kehittämisen edistämiseksi. Koulutus valmentaa yhteiskehittelyyn, perehdyttää strategia- ja käyttäjälähtöiseen kehittämiseen, käyttäjälähtöisten palvelumuotoilun menetelmien käyttöön, vertaisoppimistilanteiden vetämiseen sekä kehittämisprojektien hallintaan ja johtamiseen.  Koulutus on suunnattu hyvinvointi- ja terveysalan kehittäjille. Oppisopimusrahoitteiset koulutukset toteutetaan 12 lähipäivää sisältävinä kokonaisuuksina, joiden kesto on noin 18 kk. Koulutus johtaa tuotekehitystyön erikoisammattitutkintoon. Lue lisää:

20


Lataa ppt "Tervetuloa Innokylään"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google