Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Inspiraatiota Innokylästä - Innopaja 21. 3

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Inspiraatiota Innokylästä - Innopaja 21. 3"— Esityksen transkriptio:

1 Inspiraatiota Innokylästä - Innopaja 21. 3
Inspiraatiota Innokylästä - Innopaja Hanne Savolainen, Innokylä/THL

2 Työpajan ohjelma ALOITUS 12:30 Pajan tavoitteet ja esittelykierros
Lyhyt Innokylä-info ja toimintamallin esittely TYÖSKENTELY 12:45-14:30 Työskentelyä Innokylän toimintamallin parissa KAHVITAUKO 14:30 PAJAN ARVIOINTIA 15:00-15:15 Työskentelyn arviointia: päästiinkö perille?

3 Pajan tavoitteet Osallistujilla on käsitys Innokylästä ja sen sähköisistä työvälineistä, etenkin toimintamallista Pajan päätteeksi Innokylään on kuvattu toimintamalleja ja/tai toimintamallien kuvaukset ovat ainakin hyvässä vauhdissa 

4 Esittäytymiskierros adjektiiveja apuna käyttäen
Kerro nimesi ja taustaorganisaatiosi lisäten sekä nimen että organisaation eteen niiden alkukirjaimella alkava adjektiivi. ESIMERKKI: Hei! Olen Ponteva Postimies-Pate Raikkaasta Royal Mail-yrityksestä.

5 Innokylä lyhyesti Innokylä on hyvinvointi- ja terveysalan avoin innovaatioyhteisö, jota ylläpitävät Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Kuntaliitto ja SOSTE Suomen sosiaali ja terveys ry Innokylä edistää avointa yhteiskehittämisen kulttuuria. Innokylä tarjoaa tietoa, työkaluja, menetelmiä ja kumppaneita kehittämisen kaikkiin tehtäviin. Innokylän verkkopalvelu on kehittämistoiminnan sähköinen työskentely- ympäristö. Innokylä kokoaa hyvinvointi- ja terveysalan kehittämistyön tulokset yhteen paikkaan ja tarjoaa kanavan toimintamallien levittämiseen. Innokylä on kaikille avoin ja maksuton.

6 Innokylä: tarjoaa tietoa ja työkaluja kehittämistyöhön sekä päätöksentekoon mahdollistaa innovatiivisten hankintojen suunnittelun on paikka käytäntöjen kehittämiseen, arvioimiseen ja mallintamiseen tekee kehittämisen ja sen tulokset näkyviksi vähentää päällekkäisyyttä levittää toimintamalleja helpottaa vuorovaikutusta tekee yhdessä kehittämisen helpommaksi

7 Verstas, toimintamalli, työtila
Verstaalla kehitetään, suunnitellaan ja arvioidaan uudenlaisia ratkaisuja. Kehittämistä ei tarvitse tehdä yksin voit kutsua verstaalle muita kehittäjiä ja kumppaneita työskentelemään kanssasi. Toimintamallit ovat yleisiä malleja kehitetyistä ratkaisuista, joita muut voivat hyödyntää. Voit luoda verstaalla tehdystä kehittämistyöstä toimintamallin muiden käytettäväksi tai voit hyödyntää muiden kehittämiä toimintamalleja oman ratkaisusi pohjana.  Työtila on yhteisen työskentelyn paikka. Työtilassa voi valmistella dokumentteja, tuoda ja jakaa valmiita dokumentteja, uutisoida ja viestiä (Uutiset ja Ilmoitustaulu), käydä avointa vuoropuhelua sähköisesti sekä tehdä kyselyitä sähköisesti.

8 Toimintamallit Innokylässä
Toimintamalli on yleistetty, tiivistetty ja selkeä kuvaus kehitetystä ja käyttöönotetusta ratkaisusta. Toimintamalli määrittelee käytännön käyttötarkoituksen, keskeisen idean, osatekijät ja prosessin. Toimintamalli on väline kehittämistyön tulosten tehokkaaseen levittämiseen, markkinointiin ja viestintään. Toimintamalleja voivat muut hyödyntää ja soveltaa. ESIMERKKEJÄ:

9 Toimintamalli Sillä on sisältöä kuvaava napakka nimi
Siitä selviää käyttötarkoitus Siitä selviää keskeinen idea Siitä selviää keskeiset toimijat (esim. asiakas, sosiaalityöntekijä, terveydenhoitaja), näiden tehtävät, sekä resurssit (tiedot, taidot, välineet), joita tarvitaan mallin kaikissa sovelluksissa. Siitä selviää toimintaa ohjaavat keskeiset säännöt ja periaatteet sekä lait ja asetukset. HUOM! Se ei sisällä paikallista informaatiota (esim. henkilöiden, yksiköiden, paikkakuntien nimiä) eikä hanke- tai kehittämisprosessin kuvausta. Se ei ole paikallisen palvelun tai toimintatavan kuvaus tai yksittäisen tuotteen kuvaus.

10 Millainen on hyvin laadittu toimintamalli?
Koska toimintamalli on yleistetty kuvaus, kirjoita selkeästi ja jätä lyhenteet ja erikoissanasto pois. Pidä mielessä hyvän verkkotekstin ominaisuudet: tärkein asia alkuun, kuvaavat otsikot ja lyhyet virkkeet. Selkeästi ja napakasti kirjoitettua mallia on helppo muidenkin hyödyntää. Lisää toimintamallille kuva tai logo niin erotut muista. Kaiken ei tarvitse mahtua tekstikenttiin, voit lisätä malliisi liitteiksi havainnollistavia prosessikuvauksia tai muuta materiaalia. Hyvin laadittua toimintamallia voi käyttää suoraan markkinointimateriaalina ja se löytyy aina verkosta. Toimintamalli on käytäntösi käyntikortti, panosta siis sen tekemiseen!

11 Toimintamallin luomisen ohjeet
Kirjaudu sisään verkkopalveluun Mene Innokylän ylänavigaatiosta työskentely-sivulle  Paina Lisää toimintamalli -painiketta Täytä lomakkeen tiedot Pakolliset kentät on merkitty *-symbolilla. Muutoin voit päättää itse mitä kentistä täytät. Voit myös aina palata täydentämään lomaketta myöhemmin. Jos et ymmärrä jonkin kentän käyttötarkoitusta, vie hiiri kentän otsikon vieressä olevan kysymysmerkkikuvakkeen päälle, niin saat esille tarkennuksen. Julkaise Tallennettuasi toimintamallin, voit lisätä sille liitteitä, liitetiedostoja sekä kuvan painamalla Muokkaa-painiketta toimintamallisi sivulla. Jos toimintamallille ei ole omaa kuvaa, siihen liitetään automaattiseti toimintamallin oletuskuva.  HUOM! MUISTA TALLENTAA USEIN!

12 12:45-14:30 Työpajatyöskententelynä toimintamallien kuvaamista
Valitkaa se toimintamalli/ne toimintamallit, jotka kuvataan. Sitten vaan kuvauksen kimppuun: Valmiina - paikoillenne – HEP! Voitte myös tarvittaessa pohtia yhdessä naapurin kanssa toimintamallin keskeisiä ideoita ja elementtejä. Huikatkaa tai huitokaa, jos kaipaatte apua!

13 Pajan arviointia Mikä fiilis? Pajan tavoitteet:
Osallistujilla on käsitys Innokylästä ja sen sähköisistä työvälineistä, erityisesti toimintamallista Joitakin toimintamalleja on kuvattu Innokylään  PÄÄSTIINKÖ TAVOITTEISIIN?

14 Mistä apua? Tekniset ongelmat: tuki@innokyla.fi
Sisällölliset ongelmat: p


Lataa ppt "Inspiraatiota Innokylästä - Innopaja 21. 3"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google