Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Maailmantalous ja sijoitusmarkkinat 2019

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Maailmantalous ja sijoitusmarkkinat 2019"— Esityksen transkriptio:

1 Maailmantalous ja sijoitusmarkkinat 2019
Tuomas komulainen @Doctor_komu

2 USA S&P 500 -indeksi 2/16/2019

3 Volatiliteetti jääMÄSSÄ korkeammalle tasolle
2/16/2019

4 Eurostoxx 50 index (tuotto)
2/16/2019

5 Eu Riskiset HY -lainat USA Riskiset HY -lainat
2/16/2019

6 OSAKKEET usa:SSA OLLEET HYVÄ SIJOITUS
2/16/2019

7 2/16/2019

8 FED & Markkinaodotukset
H

9 osakkeiden laskun takana korkojen nousu ja MAAILMAN TALOUSKASVUN HIDASTUMINEN

10 Fed pysäyttää koronnostot ensi vuonna
Fedin viitekorko nyt 2,00 - 2,25 %. Vuoden lopussa 2,25 - 2,50 % 18/19 Lähde: BCA

11 Osakkeiden vuosikymmen – vaikeammat ajat käynnissä
2/16/2019

12 Maailmantalouden Kasvu hidastumassa Saksa teollisuustuotanto, EUR ja Kiina autokauppa, USA asuntokauppa 2/16/2019

13 Yhdysvalloissa kulutus kasvaa edelleen (9/18 +4,7%)
Vanhojen asuntojen kauppa (milj. asuntoa) Vähittäiskauppa (y/y) 2/16/2019

14 Korkokäyrä hinnoittelee hidastuvaa talouskasvua ja mahdollista taantumaa noin 12 – 24 kk päästä

15 Öljy brent

16 Talouskasvun hidastuessa analyytikoiden tulosennusteet vuosille 2019-20 aivan liian positiivisia

17 mitä tapahtuu vuonna 2019?

18 Mitä tapahtuu vuonna 2019 ? Maailman talouskasvu hidastuu ja tulosennusteita lasketaan. Mutta ei finanssikriisiä, ei globaalia taantumaa. Osakkeiden tuotot maltilliset. Yhdysvaltain keskuspankki (Fed) pysäyttää koronnostot, mikä hyödyttää osakkeita ja EM -lainoja. Kauppasota kytee. Ei lisätulleja, mutta USA ja Kiinan välillä jatkuva riita patenteista, teknologiasta & markkinoille pääsystä. Italia aiheuttaa euroalueelle päänsärkyä koko vuoden ajan. Korkotuotot jäävät varsin maltillisiksi, koska tuottotasot ovat alhaiset.

19 Maailman Talouskasvu on hidastumassa odotettua enemmän 2019 - 2020, mutta on edelleen positiivista

20 syytä varautua moniin skenaarioihin Vuonna 2019
Perusskenaario (n. 60 % todennäköisyys) Maailmantalouden kasvu hidastuu alkuvuonna Kauppasota kytee, mutta ei uusia tulleja. Fedin pysäyttää korkojen nostot keväällä Italia säilyy euroalueen päänsärkynä. Odotamme osakkeiden tuottavan maltillista, positiivista tuottoa EM- ja HY -lainoista positiivista tuottoa. Suhteellisesti euroalueella riskisijoitukset kärsivät Italiasta ja kasvun hidastumisesta. Hyvä skenaario (n. 15 % todennäköisyys) Kauppasota sovitaan, Fed pitää korot maltillisina ja investoinnit käynnistyvät. Italian sovitaan, heikko euro ja alhaiset korot johtavat kasvun piristymiseen myös euroalueella. Hyvässä skenaariossa osakkeet voivat tuottaa yli 10 % ja riskiset yrityslainat n. 5 %. Heikko skenaario (n. 25 % todennäköisyys) Yhdysvaltojen ja Kiinan kauppasota eskaloituu. Fed ei reagoi riittävän nopeasti. Riskilainojen ongelmat hidastavat talouskasvua entisestään. Italia eskaloituu minikriiseiksi euroalueella. Heikossa skenaariossa osakkeiden (yli -10 %) ja riskilainojen tuotot (n. -5 %) ovat selvästi negatiiviset.

21 USA ja Kiina yrittävät sopia mutta kiinassa markkinoille pääsystä, patenteista ja teknologiasta vaikeaa sopia

22 Italia 10v KORKO

23 syytä varautua moniin skenaarioihin Vuonna 2019 Perusskenaariossa odotamme osakkeista maltillista POSITIIVISTA TUOTTOA Suhteessa MSCI World all country indeksiin

24 Allokaatio 50

25 Taalerin allokaatiorahastojen tuotto vuoden 2012 alusta
8,4 % p.a. 6,5 % p.a. 4,6 % p.a. Hinnat Lähde: Taaleri

26 Yhteenveto Korkojen nousu Yhdysvalloissa on muuttanut sijoitusympäristön entistä vaikeammaksi. Tuotot maltillistuvat ja volatiilisuus on noussut. Maailman talouskasvu hidastuu ja yritysten tulosennusteita lasketaan v Isossa kuvassa taloussyklin jatkuminen riippuu Fed:n kiristämisestä. Odotamme, että Fed pysäyttää koronnostot 2019 aikana mikä avittaa osakkeita ja EM -lainoja. Lyhyellä tähtäimellä kauppasota, Italia ja Kiina suurimmat riskit. Vuosien aikana ei syvää globaalia taantumaa tai finanssikriisiä. Eurosijoittajalle vaihtoehtoisen sijoitusluokan merkitys korostuu. Allokaatiosalkuissa osakepaino on strategisesti neutraalissa. Allokaatio 50 osakepaino on nyt n. 50 %:n ja käteispaino n. 17,5 %. Laaja globaali hajautus, ei liiallisia riskikeskittymiä ja riittävä likviditeetti. 2/16/2019

27 Vastuuvaraumalauseke
Taaleri Varainhoito Oy (jäljempänä Taaleri) on laatinut tämän materiaalin. Esitetty informaatio saattaa sisältää Taalerin yleistä tietoa ja näkemyksiä informaation julkaisuhetkellä, joita voidaan erikseen ilmoittamatta muuttaa, ja jotka perustuvat Taalerin parhaan kykynsä mukaan tekemiin arvioihin ja mielipiteisiin pohjautuen sen luotettavina pitämistä julkisista lähteistä kokoamaansa informaatioon. Pyrkimyksenä on antaa mahdollisimman tarkkoja ja oikeita tietoja, mutta Taaleri tai sen palveluksessa olevat henkilöt eivät voi taata esitettyjen tietojen, arvioiden tai mielipiteiden oikeellisuutta tai täydellisyyttä. Esitetyt näkemykset eivät välttämättä edusta Taaleri-konsernin virallista kantaa. Tässä materiaalissa voidaan esittää asiakkaan harkittavaksi Taalerin näkemyksiä siitä tulisiko tietyllä rahoitusvälineellä tehdä oikeustoimia. Esitys tai sen sisältämät tiedot eivät ole sijoitus-, vero-, kirjanpito- tai lainopillinen neuvo, kehotus kaupankäyntiin tai muihin sijoitustoimenpiteisiin tai niiden tekemättä jättämiseen eikä niitä voida missään tilanteessa pitää rahoitusvälineen myynti- tai ostotarjouksena. Esitetyt tuotto-oletukset ovat vain suuntaa-antavia eivätkä ne ole lupauksia tulevasta tuotosta tai korosta. Historiallinen tuotto ei ole tae tulevasta. Sijoittaja voi menettää sijoittamansa pääoman osittain tai kokonaan. Esitetyt tiedot eivät perustu rahoitusvälineen liikkeeseenlaskijan tai rahoitusvälineen kohde-etuuksien puolueettomaan sijoitustutkimukseen tai -analyysiin. Asiakas vastaa aina yksin sijoituspäätöstensä ja toimeksiantojensa taloudellisista seuraamuksista. Asiakkaan tulee aina ennen sijoituspäätöksen tekemistä tutustua rahoitusvälineen ominaisuuksiin, riskeihin ja sijoituspäätöksen verotuksellisiin vaikutuksiin. Taaleri ei vastaa mistään välittömistä, välillisistä tai seurannaisluontoisista vahingoista tai tappioista, joita tässä materiaalissa esitetyn informaation käyttö voi aiheuttaa. Taalerin sijoitusrahastoja ja erikoissijoitusrahastoja hallinnoi Taaleri Rahastoyhtiö Oy (Rahastoyhtiö) ja pääomarahastoja hallinnoi Taaleri Pääomarahastot Oy (Pääomarahastot). Taaleri toimii Rahastoyhtiön ja Pääomarahastojen asiamiehenä tarjotessaan asiakkailleen Rahastoyhtiön ja Pääomarahastojen hallinnoimia sijoitusrahastoja, erikoissijoitusrahastoja ja pääomarahastoja. Rahastojen avaintietoesitteisiin, sääntöihin ja hinnastoon voit tutustua osoitteessa tai Taalerin toimipisteissä. Taaleri-konsernin valvovana viranomaisena toimii Finanssivalvonta. Tämä materiaali on Taalerin immateriaalioikeudellisesti suojattua aineistoa eikä sitä saa millään tavalla jäljentää, julkaista tai levittää ilman Taalerin kirjallista etukäteislupaa.


Lataa ppt "Maailmantalous ja sijoitusmarkkinat 2019"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google