Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

TARKASTUSLENTÄJIEN KERTAUSKOULUTUS

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "TARKASTUSLENTÄJIEN KERTAUSKOULUTUS"— Esityksen transkriptio:

1 TARKASTUSLENTÄJIEN KERTAUSKOULUTUS
TRE/SFE AJANKOHTAISTA

2 Koulutukset Senior Examiner koulutus 13.3. (haku päättyy 9.2.)
FE-kurssi 9.& 10.4. TRE-kurssi 23.& 24.4. FE/TRE kertauskurssi lokakuussa

3 Trafi Extranet Extranet-verkkopalvelu on Trafin uusi sidosryhmäviestinnän kanava. Tavoitteenamme on parantaa tiedon löydettävyyttä. Käyttöönotto helmikuun aikana. Käyttäjätunnukset lähetetään tarkastuslentäjälistan mukaisiin osoitteisiin. Extranet

4 Tarkastuslentäjälistat
Rakennetta tullaan muuttamaan siten, että listalla ei tulla enää erittelemään Trafin toimesta mitä lentokokeita tai tarkastuslentoja tarkastuslentäjä voi suorittaa. Listalla tulee vastaisuudessa olemaan vain tarkastajan yhteystiedot, tarkastajakelpuutukset/valtuutukset ja vapaakenttä jossa tarkastaja voi itse eritellä tarjoamansa tarkastuslento valikoiman. Vapaakenttään tulevat tiedot lähetetään aluksi osoitteeseen josta Trafi siirtää ne julkiselle listalle. Tarkastajille ilmoitetaan uudistetun listan käyttöönotosta erillisellä sähköpostilla. Tavoitteena on että uudistettu lista on käytössä huhtikuussa.

5 Teemat Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi kehittää tarkastuslentotoimintaa tuottamalla teemoja, joihin tulisi erityisesti kiinnittää huomiota vuonna 2014. Teemat jaetaan koskemaan lentoteknistä osaamista sekä teoriatietämystä. Eri ilma-alusryhmien erityispiirteet lentotoiminnassa otettiin huomioon. Teemoiksi valittiin tarkastuslentäjille suunnatun kyselyn ja poikkeamailmoituksista saatujen tietojen perusteella: • Lennonvalmistelu • Nopeustietoisuus • Päätöksenteko Näitä teemoja hyödynnetään myös tarkastuslentäjien kertauskoulutusta suunniteltaessa.

6 EASA ATO EASA ATO luvat organisaatioille 8.4.2014 mennessä.
Ei enää FTO/TRTO jakoa, vaan ainoastaan ATO. Uutena elementtinä SMS. Tarkastuslentäjiltä tulevan palautteen merkitys koulutuspäällikölle ja ATO:n toiminnalle.

7 AMC to FCL.740(b)(1) EASA linjasi Joint FCL TAG SSCC tapaamisessa kuinka ko. AMC:tä tulisi tulkita. AMC:n kertauskoulutusmäärät ovat esimerkkejä, eivätkä ne sido ATO:ja, mikäli ne ovat määritelleet käsikirjoissaan vanhentuneiden kelpuutusten kertauskoulutuksen määrän ja laadun määrittelyprosessin. Tämä tulkinta on tiedotettu FTO/TRTO:ille 1/2014. Tarkastuslennoille voi siten tulla tarkastettavia, joiden kertauskoulutus on vähäisempi kuin AMC:n esimerkin minimi. Vastuu koulutuksen riittävyydestä on ATO:n

8 EASA FEM Työryhmä on saanut työnsä päätökseen ja NPA FEM on parhaillaan EASA review:in alaisena. Oletuksena että se tulee olemaan osana FCL.002 NPA prosessia, jonka tulisi olla valmis alkuvuodesta 2015.

9 EASA Examiner & Licensing Inspector Task Force
EASAlle on syntynyt mielikuva että lentokokeiden taso jäsenvaltioiden kesken on vaihteleva.. Easa on päättänyt asettaa task forcen asian tutkimiseksi ja mahdollisten korjaavien toimenpiteiden määrittelemiseksi. EASA on pyytänyt jäsenvaltioita asiantuntijoita jäseniksi ko. task force:en.

10


Lataa ppt "TARKASTUSLENTÄJIEN KERTAUSKOULUTUS"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google