Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Vetenskapsfilosofi.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Vetenskapsfilosofi."— Esityksen transkriptio:

1 Vetenskapsfilosofi

2 Y125 Tieteellisen tutkimuksen perusteet:Tieteellinen ajattelu
“kritisk vetenskaplig läskunnighet” 2 – 3 sp Kurssin tavoitteena on kehittää opiskelijan kriittistä tieteellistä lukutaitoa. Kurssin luento-osassa opiskelija perehtyy tieteellisen ajattelun ja argumentaation yleisiin periaatteisiin ja sen harjoitusosassa hänen tehtävänään on soveltaa näitä periaatteita johonkin julkisessa sanassa käytyyn, häntä itseään kiinnostavaan ja hänen koulutusalaansa sivuavaan “tiededebattiin”.

3 Föreläsningar sl 6406, Bio3 ti 14.3 to 16.3 ti 21.3 to 23.3 ti 28.3 on 29.3 to 30.3 Tent on 12.4

4 Deltagarna analyserar en populär vetenskapsdebatt eller ett debattinlägg.
Kurssin harjoitusosassa opiskelija perehtyy oman valintansa mukaan johonkin julkisessa sanassa (esim. lehtien yleisönosastoissa) käytyyn “debattiin” jostain aiheesta, joka liittyy hänen opiskelualaansa (kuten esim. metsätalouden/maatalouden ympäristövaikutukset, metsien sertifiointi, muuntogeeniset organismit, tuotantoeläinten kohtelu, ravintokysymykset jne.) ja tekee siitä nk. argumentaatioanalyysin eli erittelee ja arvioi sitä niiden kriittistä ajattelua ja argumentaatiota koskevien pelisääntöjen valossa, joita kurssin luennoilla on käsitelty. Analyysissä ja sen tulosten raportoinnissa opiskelijan on käytettävä jotain argumenttien mallintamiseen ja arviointiin suunniteltua ohjelmaa (esim. Rationale-ohjelmaa).

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24 Vad är vetenskapsfilosofi?
Vetenskapsfilosofi är en metavetenskap, eller ingen vetenskap alls. Vetenskapsfilosofi kallas även vetenskapsteori. Är vetenskapsfilosofi beskrivande eller föreskrivande? Vetenskapsfilosofin studerar vetenskap.

25 Vad är vetenskap? Demarkationsproblemet
Begreppet vetenskap kan avgränsas från metafysik, pseudovetenskap och kvacksalveri på metodologisk grund, men begreppet vetenskap kan även studeras sociologiskt eller idéhistoriskt.

26 Vetenskap är dels institutionaliserad, systematiserad kunskap,
dels institutionaliserad verksamhet vars mål är systematiserad kunskap.


Lataa ppt "Vetenskapsfilosofi."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google