Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Tervetuloa Läpäisyseminaariin!

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Tervetuloa Läpäisyseminaariin!"— Esityksen transkriptio:

1 Tervetuloa Läpäisyseminaariin!
Kokkola

2 Oppimisen imua tekemässä!

3 Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä
11 jäsenkuntaa 3 sopimuskuntaa Keski-Pohjanmaa on vahvan kulttuuri- ja maakuntaidentiteetin omaava maakunta, jossa on hiukan alle asukasta. Koulutusyhtymän toiminta-alueella on n asukasta. Alue on kaksikielinen, ruotsinkielisten osuus on n. 25 %.

4

5 Tulosaluerakenne

6 Strategia, visio, arvot Strategia: ”Yhdessä paremmin – Better Together
Visio: ”Menestyksemme perustuu yhteistyöhön, kumppanuuteen ja osaamiseen. Koulutus- ja kehittämistoimintamme on laadukasta, ennakoivaa ja työelämän tarpeita vastaavaa. Olemme alueemme kehittämisen vahva vaikuttaja sekä arvostettu kansallinen ja kansainvälinen yhteistyökumppani. Yhdessä teemme asiat paremmin!” Arvojamme ovat asiakaslähtöisyys osaaminen vastuullisuus avoimuus

7 Opiskelijat ja henkilöstö v. 2014
Ammatillinen peruskoulutus, (2746) (2015, 2646) Ammatillinen lisäkoulutus, 186 (212) opiskelijatyövuotta Oppisopimuskoulutus, 611 opiskelijaa (759) Työelämän kehittämis- ja palvelutehtävä Vapaan sivistystyön koulutus, opiskelijaviikkoja vuodessa 8282 (8537) Työvoimakoulutus (56980) opiskelijatyöpäivää Henkilötyövuodet 538 (573) Henkilömäärä vuoden 2014 lopussa 521 työntekijää (569) Henkilöstön keski-ikä: koko henkilöstö 48v (47v4kk), vakituiset 48 v 11 kk (48v 8kk) Miehiä 38,8% (38,5), naisia 61,2% (61,5) Opetushenkilöstön osuus 55,7% (53,5)

8 Keski-Pohjanmaan ammattiopisto
Tunnuslukuja: Opiskelijoita noin 2100, henkilöstöä noin 260, toimintatuotot noin 34,5 milj. € (TP2014) Tuotteet: Ammatillinen peruskoulutus (26 perustutkintoa) sekä VALMA-koulutukset Keski-Pohjanmaan ammattiopiston neljä tulosyksikköä jakaantuvat seuraaviin toimialoihin, suluissa ovat toimipaikat: Teollisuus ja rakentaminen (Kokkolan Ammattikampus) Liiketalous, palvelut (Kokkolan Ammattikampus) ja kulttuuri (Ammattikampus ja Toholampi) Hyvinvointiala (Kokkola Hyvinvointikampus, Kälviä) Luonnonvara-ala (Kannus, Kaustinen ja Perho)

9 Keski-Pohjanmaan aikuiskoulutus
Tunnuslukuja: Opiskelijoita noin 1350 (vuosiopiskelijoiksi laskettuna), henkilöstöä noin 110, toimintatuotot noin 15,7 milj. (TP2014) Tuotteet: Ammatillinen lisäkoulutus, oppisopimuskoulutus, kansanopisto, työvoimakoulutus, projektitoiminta Osa aikuiskoulutuksesta yhtiöitetty: Osuvakoulutus Oy Keski-Pohjanmaan aikuiskoulutukseen kuuluu kolme tulosyksikköä, suluissa ovat toimipaikat: Teollisuus ja rakentaminen, palvelualat (Kokkolan Ammattikampus), luonnonvara (Kannus) Hyvinvointiala ja Kansanopisto (Kokkola Hyvinvointikampus ja Kälviä) Oppisopimuspalvelut (Kokkolan Ammattikampus )

10 Konsernipalvelut Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymän kolmannen tulosalueen muodostaa Konsernipalvelut, vastaa yhteisestä hallinnosta, tukipalvelujen kehittämisestä sekä taloudesta Konsernipalveluihin kuuluvat hallintopalvelut, talous- ja henkilöstöpalvelut sekä kiinteistö- ja ruokapalvelut. Henkilöstö noin 125 Konsernipalvelut tuottavat em. palvelut, jotta ammattiopiston ja aikuiskoulutuksen tulosyksiköt voivat keskittyä ydintoimintaansa.

11 Projektitoiminta Koulutustoiminnan ohella toinen yhtymän tukijaloista
Aluevaikuttamisen, työelämän kehittämisen, opetuksen ja henkilöstön kehittämisen projekteja Liikevaihto n. 3,5 M€/vuosi (n.8% koko toiminnasta) Julkisrahoitteisia projekteja käynnissä kpl. vuosittain Henkilötyövuosia projekteissa n Koulutusyhtymällä merkittävä aluekehitysrooli maakunnallisen ohjelmatyön kautta

12 CIMO: Faktaa. Tietoja ja tilastoja nro 1A/2013 (1/3)
”Ammatillisen koulutuksen opiskelijaliikkuvuudessa selvästi aktiivisin maakunta on Keski-Pohjanmaa.” CIMO: Faktaa. Tietoja ja tilastoja nro 1A/2013 (1/3) Kansainvälinen toiminta Vuosittain… 220 opiskelijaa ulkomaille, joista puolet työssäoppimaan neljäksi viikoksi 160 henkilökunnan jäsentä käy kokous- ja projektimatkoilla ulkomailla 130 ulkomaista opiskelijaa saapuu opistojemme vieraiksi 80 ulkomaista opettaja- ja asiantuntijavierasta käy opistoissamme 150 maahanmuuttajaopiskelijaa 30 yhteistyömaata 30 kansainvälistä projektia kansainvälisiä verkostoja, ammattitaitokilpailuja Toiminnan tavoitteena on, että opiskelijalla on valmistuttuaan oikea asenne erilaisia kulttuureita, eri kieliä ja eritaustaisia ihmisiä kohdatessaan. Erilaisissa työkulttuureissa selviäminen on osa ammattitaitoa.

13 Suunnitelmakauden 2016-2018 keskeisiä tavoitteita KPEDUssa
säästöjen toimeenpano, mm: kiinteistömassaa vähemmäksi, toimipaikkarakenteen arviointi, toimintojen virtaviivaistaminen, johtamisen LEAN, digitalisaatio osaamisperusteisuuden ja joustavien opintopolkujen jatkuva kehittäminen yhdessä työelämän kanssa uudistuva pedagogiikka, digitalisaatio, ohjaamisen merkitys nuorten ja aikuisten koulutuksen yhteisen toimintamallin vahvistaminen hankkeissa ydintoimintojen tukeminen keskeistä

14 ”sitä saat, mitä mittaat”
Läpäisy – valtakunnallisesti keskiössä Kpedun perustutkintokorttien ja opiskelijaraportin kertomaa

15 Perustutkinnon tuloskortti
Opetuksen ja koulutuksen järjestämisen laadunhallinnan elementit KPEDUssa 2015 Opetuksen ja koulutuksen järjestämisen laadun kehittäminen Opiskelijapalautteet - Käsitellään monella tasolla, myös opiskelijoiden kanssa - OPIX-järjestelmä tuo vertailutietoa Perustutkinnon tuloskortti - Opettajaryhmän oma kehittämisen työväline Opiskelijaraportti - Tiedottavaa tuloskoontia toiminnan vaikuttavuudesta (vrt. lakivelvoite)

16 Miksi perustutkinnon tuloskortti
Tavoitteena on saada mittaritietoa ja laadullista arviointitietoa opetuksen kehittämisen pohjaksi perustutkinnoittain – Opiskelijahan tulee suorittamaan perustutkintoa, perustutkinto on ”tuote”, jonka laadusta tulee pitää huolta Tavoitteena toimijoiden omaehtoinen tulosten ja laadun tarkkailu ja kehittäminen; vrt. OPS/Y Luku 13 – jatkuvan parantamisen kehä opetuksessa Ammatillisen koulutuksen laatustrategia, lakivelvoite, omat tavoitteet opetuksen kehittämiselle…. Toteutuneet tulokset ja toiminnat pohjana tuloskortin avulla tehtävälle itsearvioinnille ja kehittämiselle

17 Tuloskortin sisältö Perustietoja Vaikuttavuusmittareita Suoritemittareita Palautemittareita 3 laadullista kysymystä

18 Tuloskortin rakenne; tutkinnon perustiedot

19 Tuloskortin rakenne; tutkinnon vaikuttavuus

20 Tuloskortin rakenne; palautteet
OPIX-vertailutietosarakkeessa on vastaava palautetulos verkoston muilta koulutuksen järjestäjiltä.

21 Tuloskortin rakenne: laadulliset kysymykset

22 Opiskelijaraportti

23 Välitämme! Osaamme! Välitämme osaamista!


Lataa ppt "Tervetuloa Läpäisyseminaariin!"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google