Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

 Tukimateriaali opettajille  ILOA JA LIIKETTÄ ILTAPÄIVIIN! 2018

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: " Tukimateriaali opettajille  ILOA JA LIIKETTÄ ILTAPÄIVIIN! 2018"— Esityksen transkriptio:

1  Tukimateriaali opettajille  ILOA JA LIIKETTÄ ILTAPÄIVIIN! 2018

2 Ohjeita ja huomioita diojen käytöstä
Nämä slidet on tarkoitettu lähetettäväksi eteenpäin kouluille/opettajille. Tavoite on kertoa millaisesta toiminnasta on kysymys ja miten siitä voi kertoa lapsille. MUOKKAA DIAT OMAAN TOIMINTAASI SOPIVAKSI ENNEN SETIN LÄHETTÄMISTÄ KOULULLE. Tämä slidesetti on tehty erityisesti Lasten Liike iltapäivät -tukea saaville kerhoille mutta kuka tahansa toimija voi vapaasti käyttää dioja ja niiden sanoitusta omasta kerho- tai matalan kynnyksen toiminnasta kertomiseen. Lisää yhteystietosi viimeiselle dialle. MUISTA POISTAA TÄMÄ DIA ENNEN ESITYKSEN LÄHETTÄMISTÄ ETEENPÄIN!

3 Tukimateriaali opettajille
Mistä Lasten Liikkeessä on kyse? Kenelle toiminta on tarkoitettu? Kerhojen aikataulut ja toimintaan ilmoittautuminen Mitä opettajilta toivotaan?

4 PÄHKINÄNKUORESSA Lasten Liike on koko liikuntayhteisön, koulujen sekä yritysten yhteinen ponnistus alakouluikäisten liikuntakerhotoiminnan lisäämiseksi. Toimintaa koordinoi Suomen Olympiakomitea. Iltapäivien liikuntakerhot tavoittavat vain joka kolmannen lapsen. Vastaavasti enemmistö lapsista liikkuu terveytensä ja kehityksensä kannalta liian vähän. Tavoitteenamme on tuoda iltapäivien liikuntakerhot jokaisen lapsen ulottuville ja tehdä tylsästä iltapäivästä päivän paras hetki!

5 Jopa yli puolet valveillaoloajasta vietetään istuen tai makuulla.
Kansallisen liikuntasuosituksen mukaisesti kouluikäisten lasten tulisi harrastaa reipasta liikuntaa vähintään 60 minuuttia päivittäin. Jopa yli puolet valveillaoloajasta vietetään istuen tai makuulla.

6 Yritykset tukevat toimintaa
Lasten liikkumattomuudella on suuri vaikutus tulevaisuuden Suomen elinvoimaisuudelle ja yhteistyöhön lähteneet yritykset kokevat lasten liikkeen lisäämisen yhteiseksi asiaksi. Lasten Liikkeessä yritysten tuki ohjataan Olympiakomitean kautta aluejärjestöjen päätöksillä paikallisille toimijoille. Yritysten tuella rahoitetaan ohjaajien palkkioita, toiminnassa tarvittavia välineitä, materiaaleja ja muuta tarvittavaa tukea toimintaan. Yritykset viestivät toiminnasta omissa kanavissaan ja verkostoissaan. Mukana olevien yritysten tuotteita ei markkinoida lapsille.

7 Lasten Liike toimintaperiaatteet
Matala kynnys I Monipuolisuus I Laadukas ohjaus I Maksuttomuus tai edullisuus Toimintaan tavoitellaan mukaan erityisesti lapsia, joilla ei vielä ole liikuntaharrastusta. Toiminnassa liikunta on väline koululaisten yhteisöllisyyden, viihtyvyyden ja hyvinvoinnin lisäämiseen. Liikunnalla on monitahoinen merkitys lapsen kasvussa ja kehityksessä, erityisesti oppimisessa Liikunta edistää lasten kognitiivisia toimintoja. Tutkimusten mukaan osallistuminen liikuntakerhoihin ja urheiluseuran harjoituksiin on ollut yhteydessä hyvään koulumenestykseen. Liikunta ja oppiminen katsaus 2012

8 Lasten Liike on liikunnan ilon ja innostuksen sytyttämistä!
Tavoitteena liikunnan ilon ja innostuksen sytyttäminen jokaiselle toiminnassa mukana olevalle lapselle Lapsi saa leikkiä, kisailla ja pitää hauskaa. Ympäristö on innostava ja oppimiseen kannustava. Uudet liikunnalliset taidot vahvistavat itsetuntoa. Lapsi tuntee kuuluvansa ryhmään. Lapsille tarjotaan mahdollisuuksia kokeilla monipuolisesti erilaisia liikkumisen muotoja Uusien taitojen ja lajien kokeilu lapsen omien taitojen puitteissa. Eri ominaisuuksiin liittyvää liikkumista, kuten nopeuden, ketteryyden ja kestävyyden harjoittelua. Matkalla terveelliseen ja aktiiviseen elämäntapaan On tärkeää, että liikunnallinen elämäntapa opitaan jo lapsena. Lapsuudessa omaksutut elintavat ovat melko pysyviä. Suositusten mukaan jokaisen kouluikäisen tulisi liikkua 1-2 tuntia päivässä.

9 Kenelle toiminta on suunnattu?
Lasten Liike iltapäiviin ovat tervetulleita kaikki lapset ja toiminta on maksutonta (tai hyvin edullista) lapsille ja heidän perheilleen. Erityisvalmiuksia tai lajitaitoja ei tarvita, vaan tavoitteena on tutustuttaa lapsia monipuolisesti eri liikunnan muotoihin. Kyse on matalan kynnyksen toiminnasta. Toimintaan tavoitellaan erityisesti lapsia, joilla ei vielä ole liikunnallista harrastusta. Toki liikunnalliset lapsetkin ovat tervetulleita mukaan. Lapsen yksilöllinen tapa oppia otetaan toiminnassa huomioon. Parhaimmillaan ja halutessaan lapsi voi löytää uuden harrastuksen kerhon myötä.

10 Toiminnan rakenne Toimintajaksojen pituus vaihtelee paikkakunnittain ja kouluittain. Paikalliset toimintaa järjestävät tahot sopivat koulujen kanssa aikatauluista. Suosituksena kestolle on, että kerhokertoja on 1-2 kertaa viikossa ja 10 viikkoa lukukaudessa. Toimintaa varten tehdään kausisuunnitelma ja se suunnitellaan lukuvuodeksi kerrallaan.

11 Toimintaan mukaan ilmoittautuminen
Yhteen kerhoon mahtuu mukaan xx lasta Lapset otetaan toimintaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Huoltajat ilmoittavat lapsensa kerhoon nettilomakkeen kautta: tai kerhon suora URL-linkki. Lapset saavat opettajiltaan lisätietoa kerhoista ja opettajat lähettävät iltapäiväkerhoista Wilma/Helmi-tiedotteet huoltajille. Tiedotteista löytyy linkki ilmoittautumissivustolle. Ennen ilmoittautumisajan päättymistä kerhotoimintaa toteuttavat paikalliset yhdistykset pitävät koululla esittelypäivän lapsille (sovitaan koulun kanssa). Ilmoittautumisaika alkaa xx.xx.xx ja päättyy xx.xx.xx Toiminta alkaa xx.xx.xx

12 LOGO JA TUNNUS Lasten Liike kerhoilla on tunnus, jossa esiintyvät hahmot Jimi ja Juulia. Tunnusta saavat käyttää ne liikuntakerhot, jotka täyttävät Lasten Liike laatukriteerit. Laatukriteerit löytyvät Olympiakomitean kerhomateriaalisivulta:

13 Toiveena opettajille Toiveena opettajille on, että he
Kertovat lapsille millaisesta kokonaisuudesta Lasten liike iltapäivistä on kyse. Käyvät yhdessä lasten kanssa tutustumassa toimintaan jos koulussa järjestetään toiminnan esittelypäivä ennen toiminnan alkamista. Kannustavat mukaan myös niitä lapsia, joilla ei ole vielä harrastusta ja ketkä hyötyisivät toiminnasta eniten. Mahdollisuuksien mukaan näyttävät lapsille Lasten Liike videoita ja keskustelevat liikkumisen tärkeydestä: Lasten Liike iltapäivät video Lasten Liike metsäretki video Lähettävät valmiit Wilma/Helmi -viestit ja liittävät mukaan myös esitteen (pdf) lasten vanhemmille/huoltajille, jossa kerrotaan Lasten Liike toiminnasta ja kannustetaan vanhempia ilmoittamaan lapsensa mukaan.

14 Kiitos yhteistyöstä! LISÄTIEDOT Yhdistys ry. Matti Meikäinen
Puh


Lataa ppt " Tukimateriaali opettajille  ILOA JA LIIKETTÄ ILTAPÄIVIIN! 2018"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google