Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Työharjoittelu ulkomailla

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Työharjoittelu ulkomailla"— Esityksen transkriptio:

1 Työharjoittelu ulkomailla 2.10.2018
JYU. Since 1863.

2 Ohjelmassa tänään Harjoittelupaikan haku ja harjoittelun rahoitus
Annamari Rovamo, Työelämäpalvelut Työharjoitteluohjelmat Muru Linjala, Työelämäpalvelut Aiesec-harjoittelu Anna-Maria ja työharjoittelu Sloveniassa JYU. Since 1863.

3 Miksi työharjoitteluun ulkomaille?
Oman alan työkokemusta Tietoa toisesta kulttuurista ja työkulttuurista Kielitaito kohenee Auttaa jäsentämään ammatillisia tulevaisuuden- suunnitelmiasi Edistää työnsaantia kotimaassa ja ulkomailla Mahtava kokemus ”Harjoittelu on ollut erittäin tärkeä osa opintojani ja sen myötä on tullut selkeämmäksi millaiseen työhön haluaisin valmistuttuani.” JYU. Since 1863.

4 Harjoittelupaikan hankkiminen
Harjoittelupaikan löytäminen on opiskelijan vastuulla Mieti, mihin haluaisit harjoitteluun: työtehtävät, työnantaja, maa, kielitaito Kartoita kohdeorganisaatiot Työharjoitteluohjelmat Harjoittelupaikkoja välittävät organisaatiot/yritykset Kysy kaverilta Googlaa internships + maa TEP/Jobs Tee hakukirje ja CV huolella Aloita harjoittelupaikan hankkiminen puoli vuotta ennen toivottua aloitusajankohtaa JYU. Since 1863.

5 Työhakemus Ota selvää kohdemaan työhakemuksesta
Joissain maissa suosituskirjeellä ja arvosanoilla on iso merkitys Ole muodollinen: vältä liian persoonallisia hakudokumentteja Hakemus ja ansioluettelo: Hakemus myy sinut työhaastatteluun ja cv kertoo kokemuksestasi CV: omat perustietosi, koulutus, työkokemus, muu kokemus, kielitaito, IT-taidot, suosittelijat Todistuskopiot vain pyydettäessä Ota yhteyttä työnantajaan parin viikon kuluttua hakemuksen lähettämisestä puhelimitse tai sähköpostitse. JYU. Since 1863.

6 Yliopiston matka-apuraha
Tarkoitettu harjoittelupaikan ulkomailta hankkineille Min. 2 kk harjoittelu Harjoittelusta tulee saada opintopisteitä Apuraha € riippuen harjoittelukohteesta Hakijan palkka tai muu tulo (apuraha tms.) ei saa ylittää 1000€/kk Riskimaihin/alueille ei myönnetä matka-apurahaa Ulkoasiainministeriö: matkustustiedotteet ”matkustamista tulee välttää”, ”suurlähetystö ei suosittele” Erasmus+ apurahaa ja matka-apurahaa ei voi saada yhtä aikaa Hakudeadlinet: 2.5. ja 1.11. Matka-apurahaan voi saada myös esteettömyystuen Lisätietoja: jyu.fi/tep -> Palvelut opiskelijoille -> Harjoittelu ulkomailla JYU. Since 1863.

7 Erasmus+ -työharjoittelu
Maat: EU-maat sekä Norja, Islanti, Liechtenstein, Kroatia, Makedonia ja Turkki Harjoittelupaikka hankittava itse Harjoittelusta tulee saada opintopisteitä 12 tukikuukautta, joista max. 6 kk harjoitteluun / tutkintotaso Harjoitteluaika 2-6 kk / tutkintotaso Apuraha: Kalleimpiin maihin (Irlanti, Islanti, Iso-Britannia, Liechtenstein, Luxemburg, Norja, Ruotsi ja Tanska) 455 €/kk. Kaikkiin muihin ohjelmamaihin 404 €/kk Apurahaa voi hakea ympäri vuoden Hakijan palkka ei saa ylittää 1189€/kk Sairaus-, tapaturma- ja vastuuvapausvakuutukset pakollisia JYU. Since 1863.

8 Suurlähetystöjen harjoittelupaikat
Lähetystöt vaativat yliopiston rahoitusta Yliopisto-opiskelijan harjoittelu -> ainelaitos Matka-apurahan käyttöä lähetystöharjoitteluun Kaikki lähetystöt eivät hyväksy matka-apurahaa Matka-apurahan suuruus (varsinkin Euroopan alueella) Maksetaan vain opiskelijan tilille Hakuajat Lähetystöt eivät hyväksy Erasmus+ apurahaa JYU. Since 1863.

9 Opetushallituksen EDUFI-harjoittelupaikat
Syksyn haku kevään paikkoihin päättynyt , kevään haku kesän paikkoihin helmikuussa Maaohjelmat Yrityksissä ja paikallisissa organisaatioissa Venäjällä, Aasiassa ja Latinalaisessa Amerikassa (Venäjä, Intia, Kiina, Brasilia, Chile, Argentiina, Peru, Uruguay) Tarkkoja paikkatietoja ei ole etukäteen saatavissa -> OPH yhteistyökumppanit etsivät jatkoon valituille hakijoille sopivia paikkoja Haku ns. avoimella hakemuksella yhteen maahan Harjoittelupaikan voi saada vain omalta opiskelualalta Harjoittelu-tuki 850€-1200€kk maasta riippuen Harjoitteluaika 3kk, mutta myös pitemmästä harjoitteluajasta voi sopia JYU. Since 1863.

10 Opetushallituksen EDUFI-harjoittelupaikat
Organisaatio-ohjelmat Paikkoja on suomalaisorganisaatioissa ja kehitysyhteistyöorganisaatioissa ulkomailla, ulkosuomalaistoiminnassa sekä Suomen kielen ja kulttuurin opetuspisteissä ulkomailla. Business Finland (Finpro ja Tekes) Kehitysyhteistyötä tekevät organisaatiot Kulttuuri- ja tiedeinstituutit Suomen edustustot ulkomailla Suomen kielen ja kulttuurin opetuspisteet ulkomailla Suomi-kodit Ulkosuomalaiset lehdet ja The Finnish American Heritage Center Priorisoi hakemasi paikat Voit hakea kahta saman työnantajan paikkaa Harjoittelun kesto 3-6kk, myös pidempiä ajanjaksoja Apuraha määräytyy kohdemaan mukaan, löytyy työpaikkakuvauksesta OPH tekee esivalinnan, lopullisen valinnan tekee työnantaja 3-7 hakijasta JYU. Since 1863.

11 Harjoittelu Euroopan unionissa
Harjoittelupaikka korkeakouluopiskelijalle komission pääosastoilla (Bryssel, Luxemburg ja edustustot) Haku kaksi kertaa vuodessa Alemman kk-tutkinnon suorittaneille ns. Blue Book- harjoittelu Kokemusta komission toiminnasta ja EU:n toimielimistä laajemminkin Kääntäjäharjoittelut Euroopan komission käännöstoimen pääosastossa (DGT Bryssel ja Luxemburg) Tekstien kääntäminen äidinkielelleen vähintään kahdesta EU- kielestä (joista yhden on oltava englanti, ranska tai saksa)

12 Harjoittelu Euroopan unionissa
Euroopan keskuspankki (Frankfurt am Main) Kauppatieteen, rahoituksen, tilastotieteen, liiketalouden, oikeustieteen, henkilöstöhallinnon tai kääntämisen opiskelijat Euroopan komissio – Yhteinen tutkimuskeskus Harjoittelupaikat: Ispra (Italia), Karlsruhe (Saksa), Geel (Belgia), Petten (Hollanti) tai Sevilla (Espanja) Euroopan unionin neuvoston pääsihteeristö (Bryssel) Työtehtävät vastaavat tehtäviä, joita nuoremmat virkailijat hoitavat uransa alkuvaiheessa Euroopan parlamentti (Bryssel, Strasbourg, Luxemburg) Ns. Schuman-harjoittelujaksojen tavoitteena on tukea EU:n kansalaisten Euroopan tuntemusta ja ammatillista koulutusta sekä antaa käsitys Euroopan parlamentin toiminnasta. Euroopan unionin alueiden komitea (Bryssel) Euroopan unionin talous- ja sosiaalikomitea (Bryssel) Euroopan unionin tuomioistuin (Luxemburg) Euroopan oikeusasiamiehen toimisto (Bryssel ja Strasbourg) Euroopan keskuspankki EKP (Frankfurt)

13 Lisätietoja ja harjoittelu/työpaikkoja
EURES-tietokanta Euroopan työpaikoista ja CV-pankki TE-toimiston tietopankki ulkomailla työskentelystä EURES-neuvoja Jyväskylässä: Jyväskylän TE-toimisto Työelämäpalvelut CVn laatiminen, työnhaun preppaus, työelämäopinnot yms. Yliopiston kansainväliset palvelut - Opetushallituksen palvelu ulkomaille pyrkiville Aarresaari – kansainvälinen työnhaku Ulkoministeriön linkkilista kansainvälisten järjestöjen rekrytointisivuista JYU. Since 1863.

14 Harjoittelu YK:ssa tai kehityspankissa
YK:n ja useiden muiden kansainvälisten organisaatioiden avoimia tehtäviä YK:n alueellinen tiedotuskeskus Brysselissä United Nations careers Suomen YK-liitto Kehityspankkien harjoitteluohjelmia European Bank for Reconstruction and Development Inter-American Development Bank (apuraha) African Development Bank (apuraha) Asian Development Bank JYU. Since 1863.

15 Nordplus työharjoittelu
Pohjoismaiden ministerineuvoston vaihto-ohjelma Harjoittelupaikka hankittava itse, oman ainelaitoksen oltava mukana verkostossa Julkinen sektori, yksityiset toimijat, kansalaisjärjestöt Maat: Pohjoismaat Harjoittelun kesto 1-12 kk Apuraha 200 € / kk + matka-apuraha ( €) (vaihtelee verkostoittain) Haku yleensä keväällä seuraavaa lukuvuotta varten Nordplus-verkostot Jyväskylän yliopistossa JYU. Since 1863.


Lataa ppt "Työharjoittelu ulkomailla"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google