Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Lapin yliopisto Tervetuloa ABI-infoon 2018!.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Lapin yliopisto Tervetuloa ABI-infoon 2018!."— Esityksen transkriptio:

1 Lapin yliopisto Tervetuloa ABI-infoon 2018!

2

3 Kasvatustieteiden tiedekunta

4 Kasvatustieteiden tiedekunta
Koulutusohjelmat ja aloituspaikat Kasvatusalan koulutus (kasvatustiede, aikuiskasvatustiede ja mediakasvatus) 40 opiskelijaa Luokanopettajakoulutus 90 opiskelijaa valtakunnallinen kasvatusalojen valintayhteistyö (VAKAVA) samalla kirjallisella VAKAVA-kokeella voi osallistua usean eri koulutuksen valintaan

5 Kasvatustieteiden tiedekunta
Kasvatusalan koulutus (kasvatustiede, aikuiskasvatustiede ja mediakasvatus) Valintamenettely Yhteispistejonosta 20 opiskelijaa (ylioppilastutkintotodistus ja valintakoe), joista vähintään 14 ensikertalaisia Koepistejonosta 20 opiskelijaa (valintakoe), joista vähintään 14 ensikertalaisia kirjallinen VAKAVA-koe , kello 13–16 kokeeseen liittyvä aineisto nähtävillä lähtien (VAKAVA:n verkkosivut,

6 Kasvatustieteiden tiedekunta
Kasvatusalan koulutus Uudet opiskelijat valitaan joko yhteispistejonosta tai koepistejonosta. Yhteispistejonossa opiskelijat valitaan ylioppilastutkintotodistuksesta ja valintakokeesta saatavien pisteiden mukaisessa paremmuusjärjestyksessä. Koepistejonossa opiskelijat valitaan valintakokeen tuottaman pistemäärän mukaisessa paremmuusjärjestyksessä. Voidakseen tulla valituksi yhteispiste- tai koepistejonossa, on valintakokeesta saatava vähintään 19 pistettä. Pääaine (kasvatustiede, aikuiskasvatustiede ja mediakasvatus) valitaan koulutuksen aikana.

7 Kasvatustieteiden tiedekunta
Luokanopettajakoulutus Valintamenettely voi hakea 1–3 opettajankoulutusyksikköön soveltuvuuskokeeseen kutsutaan hakutoiveen ja VAKAVA-kokeen pistemäärän perusteella (enintään 180, joista 144 ensikertalaisia) luokanopettajakoulutuksen opiskelijat valitaan hakukohteeseen ensin yhteispistejonosta ja sen jälkeen koepistejonosta Yhteispistejonosta 80 opiskelijaa (soveltuvuuskoe ja ylioppilastutkinto-todistuksen pisteet), joista 64 ensikertalaisia Koepistejonosta 10 opiskelijaa (soveltuvuuskoe), joista 8 ensikertalaisia Voidakseen tulla valituksi yhteispiste- tai koepistejonossa, on valintakokeesta saatava vähintään 30 pistettä.

8 Oikeustieteiden tiedekunta

9 Oikeustieteiden tiedekunta
Oikeustieteellisen alan yhteisvalinnassa opiskelijoita otetaan yliopistolain tarkoittamalla tavalla suorittamaan sekä alempaa että ylempää oikeustieteen korkeakoulututkintoa (oikeusnotaari ja oikeustieteen maisteri) seuraaviin yliopistoihin: Helsingin yliopisto Itä-Suomen yliopisto Lapin yliopisto Turun yliopisto Yliopistot käyttävät valinnassa yhteistä valintakoetta ja yhteisiä valintaperusteita.

10 Oikeustieteiden tiedekunta
Lapin yliopiston oikeustieteelliseen tiedekuntaan valitaan 140 uutta opiskelijaa Uusia opiskelijoita otetaan: yhteispistejonossa 84 opiskelijaa, joista 63 ensikertalaista koepistejonossa 56 opiskelijaa, joista 42 ensikertalaista

11 Oikeustieteiden tiedekunta
Valintamenettely on kaksivaiheinen: ensimmäisessä vaiheessa kaikilta kokeeseen osallistuneilta tarkastetaan monivalintatehtävät ja hakijat asetetaan niiden perusteella paremmuusjärjestykseen. Monivalintatehtäväpisteiden perusteella toiseen vaiheeseen edenneiltä tarkastetaan kaikki vastaukset. Toiseen tarkastusvaiheeseen etenevien määrä on rajattu niin, että se on kolminkertainen suhteessa kunkin hakukohteen lopulliseen sisäänottomäärään. Mikäli toiseen tarkastusvaiheeseen valittaessa samalla alimmalla pistetilalla on useita hakijoita, saman alimman pistetilan kaikki hakijat etenevät toiseen tarkastusvaiheeseen. Hakijan on saatava valintakokeen toisesta vaiheesta vähintään puolet pisteistä voidakseen tulla hyväksytyksi. Valintakokeen maksimipistemäärä on 80 pistettä. Yhteispistejonossa opiskelijat valitaan ylioppilastutkintotodistuksesta ja valintakokeesta saatavien pisteiden mukaisesti. Koepistejonossa opiskelijat valitaan valintakokeen tuottaman pistemäärän mukaisesti.

12 Oikeustieteiden tiedekunta
Yhteispistejono äidinkieli tai suomi/ruotsi toisena kielenä kolme muuta hakijalle parhaat pisteet antavaa koetta (enintään kaksi kieltä tai ainereaalia, joista toinen voi olla reaali) Ylioppilastutkinnosta voi saada enintään 42 pistettä. Kansainvälisen ylioppilastutkinnon yhteispistemäärä suhteutetaan suomalaisesta ylioppilastutkinnosta saatavaan maksimipistemäärään. Esim. IB-tutkinnon maksimispistemäärä on 45. Hakijan IB-tutkinnosta saatavat pisteet lasketaan jakamalla tutkinnon yhteispistemäärä 45:llä ja kertomalla saatu luku 42:llä.

13 Oikeustieteiden tiedekunta
Koepistejono (valintakoe) Valintakoepisteet muodostuvat valintakokeesta saatavien pisteiden summasta. Tasapistetilanteessa hakijat asetetaan paremmuusjärjestykseen ensin valintakokeen tehtävän 1 ja tämän jälkeen tehtävän 2 pistemäärän perusteella. Mikäli hakijoita on tämänkin jälkeen edelleen tasapistetilanteessa, otetaan heidät kaikki huomioon ao. hakukohteen valinnassa. Maksimipistemäärä valintakokeesta on 80 pistettä.

14 Oikeustieteiden tiedekunta
Valintakoe pidetään klo Valintakoepaikat: Helsinki, Joensuu, Kuopio, Oulu, Rovaniemi , Turku, Vaasa Valintakoe perustuu ennakkoon ilmoitettuun kirjallisuuteen ja kokeessa mahdollisesti jaettavaan aineistoon. Valintakoemateriaali: Valintakokeeseen liittyvä kirjallisuus julkaistaan Sitä on mahdollista ennakkotilata verkosta ja tilausohjeet julkaistaan maaliskuun aikana osoitteessa Hakijan tulee ilmoittaa hakulomakkeessa missä valintakoepaikkakunnalla osallistuu kokeeseen. Ilmoitus on sitova.

15 Taiteiden tiedekunta

16 Taiteiden tiedekunta Opiskelijoita koulutusohjelmiin
Audiovisuaalinen mediakulttuuri 18 Graafinen suunnittelu 15 Kuvataidekasvatus 26 Teollinen muotoilu 18 Tekstiili- ja vaatetusala sisustus- ja tekstiilimuotoilu 11 vaatetussuunnittelu 11 Hakukohteisiin hakijat valitaan ainoastaan valintakokeen perusteella. Ensikertalaisuuskiintiö ei ole käytössä taidealalla

17 Taiteiden tiedekunta Ennakkotehtävän voi korvata
kuvataiteen, media-alan tai käsityön lukiodiplomilla tai kulttuurialan ammatillisella tai ylemmällä tutkinnolla Graafisen suunnittelun ennakkotehtävä nro 1 Kuvataidekasvatuksen ennakkotehtävä Liitteet (mm. lukiodiplomi, ennakkotehtävät) toimitetaan mennessä Lapin yliopiston hakija- ja opiskelupalveluihin

18 Taiteiden tiedekunta Valintakoe kandidaatin ja maisterin tutkintoihin koostuu ennakkotehtävistä ja valintakokeesta: kuvataidekasvatus ja graafinen suunnittelu ei ennakkotehtäviä: audiovisuaalinen mediakulttuuri, teollinen muotoilu, sisustus- ja tekstiilimuotoilu, vaatetussuunnittelu valintakoe on 2–3 päivää, (klo 8-18). Graafisen suunnittelun ja kuvataidekasvatuksen koulutusohjelmien hakijat kutsutaan valintakokeisiin ennakkotehtävien perusteella. Muihin koulutusohjelmiin kutsutaan kaikki hakukelpoiset hakijat. Valintakoekutsussa ilmoitetaan tarkemmat valintakoeohjeet.

19 Yhteiskuntatieteiden tiedekunta

20 Yhteiskuntatieteiden tiedekunta
Uudet opiskelijat valitaan hakukohteisiin joko yhteispistejonosta tai koepistejonosta. Yhteispistejonossa opiskelijat valitaan ylioppilastutkintotodistuksesta ja valintakokeesta saatavien pisteiden mukaisessa paremmuusjärjestyksessä. Koepistejonossa opiskelijat valitaan valintakokeen tuottaman pistemäärän mukaisessa paremmuusjärjestyksessä. Voidakseen tulla valituksi yhteispiste- tai koepistejonossa, on valintakokeesta saatava vähintään 20 pistettä.

21 Yhteiskuntatieteiden tiedekunta
Ylioppilastutkintotodistuksesta annetaan PISTEITÄ: äidinkieli (tai äidinkielen korvaava koe); mikäli hakija on suorittanut useamman äidinkielen kokeen, huomioidaan niistä äidinkielen kokeena paremmat pisteet antava koe kolme muuta hakijalle parhaat pisteet tuottavaa koetta Ylioppilastutkinnosta voi saada enintään 60 pistettä. Kansainvälisen ylioppilastutkinnon yhteispistemäärä suhteutetaan suomalaisesta ylioppilastutkinnosta saatavaan maksimipistemäärään. Esim. IB-tutkinnon maksimispistemäärä on 45. Hakijan IB-tutkinnosta saatavat pisteet lasketaan jakamalla tutkinnon yhteispistemäärä 45:llä ja kertomalla saatu luku 60:llä.

22 Yhteiskuntatieteiden tiedekunta
Hallintotieteiden ja johtamisen tutkinto-ohjelma Opiskelijoita otetaan yhteispistejonossa 23 opiskelijaa, joista 16 ensikertalaista koepistejonossa 22 opiskelijaa, joista 15 ensikertalaista. Haetaan hallintotieteen, johtamisen psykologian ja johtamisen opintoihin. Opiskelija tekee kandidaatintutkintoon liittyvän opintosuuntavalintansa toisen opintovuoden syksyllä. Maisterin tutkintoon opiskelija jatkaa kandidaatin tutkinnon opintosuuntavalinnan mukaisesti.

23 Yhteiskuntatieteiden tiedekunta
Hallintotieteiden ja johtamisen tutkinto-ohjelma Valintakoe järjestetään aineistokokeena Valintakokeessa hakijan on vastattava kokeessa jaettavan aineiston pohjalta tehtyihin kysymyksiin. Valintakoe sisältää kolme tehtävää, joiden pistemäärät ovat 20/20/20, eli valintakokeen maksimipistemäärä on 60 pistettä. Mikäli hakijoiden valintakokeesta saama yhteispistemäärä on sama, ratkaisee valintakokeen ensimmäinen tehtävä. Mikäli tämänkin jälkeen pistemäärät ovat samat, hyväksytään kaikki tasapisteisiin päätyneet.

24 Yhteiskuntatieteiden tiedekunta
Matkailututkimuksen tutkinto-ohjelma Uusia opiskelijoita otetaan: yhteispistejonossa 12 opiskelijaa, joista 8 ensikertalaista koepistejonossa 11 opiskelijaa, joista 8 ensikertalaista Valintakoe järjestetään aineistokokeena Valintakoe sisältää kaksi soveltavaa esseekysymystä Esseekysymyksistä saa kummastakin maksimissaan 30 pistettä eli yhteensä 60 pistettä Mikäli hakijoiden valintakokeesta saama yhteispistemäärä on sama, ratkaisee paremmuusjärjestyksen ensimmäisestä esseekysymyksestä saatu pistemäärä. Mikäli nämä pisteet ovat samat, hyväksytään kaikki tasapisteisiin päätyneet. Valintakoe järjestetään samanaikaisesti myös Helsingissä (Porthania, Yliopistokatu 3). Hakijan tulee ilmoittaa hakulomakkeessa missä valintakoepaikkakunnalla osallistuu kokeeseen. Ilmoitus on sitova.

25 Yhteiskuntatieteiden tiedekunta
Politiikkatieteiden ja sosiologian tutkinto-ohjelma Uusia opiskelijoita otetaan: yhteispistejonossa 18 opiskelijaa, joista 13 ensikertalaista koepistejonossa 17 opiskelijaa, joista 12 ensikertalaista Haetaan politiikkatieteisiin (kansainväliset suhteet ja valtio-oppi) sekä sosiologiaan. Opiskelijan kandidaatintutkinnon opintosuunta määräytyy ilmoittauduttaessa tutkielma seminaariin. Maisteritutkintovaiheessa opiskelija valitsee pääaineekseen politiikkatieteet tai sosiologian.

26 Yhteiskuntatieteiden tiedekunta
Politiikkatieteiden ja sosiologian tutkinto-ohjelma Valintakoe järjestetään aineistokokeena Vastataan valintakokeessa jaettavan aineiston pohjalta tehtyihin kysymyksiin. Valintakokeessa neljä tehtävää, joiden pistemäärät ovat 5/10/20/25. Tasapistetilanteessa ratkaisee ensin suurimman, eli 25 p tehtävän pistemäärä, sen jälkeen toiseksi suurimman, eli 20 p tehtävän pistemäärä. Jos tämänkin tehtävän pistemäärät ovat samat, ratkaisee hakijoiden keskinäisen paremmuusjärjestyksen seuraavaksi suurimman, eli 10 p tehtävän pistemäärä. Mikäli tämänkin jälkeen pistemäärät ovat samat, hyväksytään kaikki tasapisteisiin päätyneet.

27 Yhteiskuntatieteiden tiedekunta
Sosiaalityön tutkinto-ohjelma  Uusia opiskelijoita otetaan:   yhteispistejonossa 35 opiskelijaa, joista 24 ensikertalaisia koepistejonossa 23 opiskelijaa, joista 16 ensikertalaista. Valintakoekirja Törrönen, Maritta & Hänninen, Kaija & Jouttimäki, Päivi & Lehto-Lunden, Tiina & Salovaara, Petra & Veistilä Minna (toim.) 2016: Vastavuoroinen sosiaalityö. Gaudeamus, Helsinki, sivut 1 – 147. Lisäksi aineistokoe.

28 Yhteiskuntatieteiden tiedekunta
Sosiaalityön valintayhteistyö Itä-Suomen, Jyväskylän, Lapin, Tampereen  ja Turun yliopistoihin. Koe järjestetään jokaisessa valintayhteistyöhön osallistuvassa yksikössä ja kokeeseen voi osallistua haluamallaan paikkakunnalla. Valintakoepaikkakunta ilmoitettava hakulomakkeella ja ilmoitus on sitova.

29 Yhteiskuntatieteiden tiedekunta
Valintakoepäivät:      Sosiaalityön tutkinto-ohjelma      Hallintotieteiden ja johtamisen tutkinto-ohjelma      Politiikkatieteiden ja sosiologian tutkinto-ohjelma      Matkailututkimuksen tutkinto-ohjelma

30 Yhteystiedot Hakijan hakuneuvonta:
Hakija- ja opiskelupalvelut: puh ja hakijapalvelut (at)ulapland.fi Kasvatustieteiden tiedekunnan opintopäällikkö Anne Autti, etunimi.sukunimi(at)ulapland.fi Oikeustieteiden tiedekunnan opintopäällikkö otk.opintopaallikko(at)ulapland.fi Yhteiskuntatieteiden tiedekunnan opintopäälliköt Mervi Tikkanen ja Anne-Marie Pekkala, etunimi.sukunimi(at)ulapland.fi Taiteiden tiedekunnan opintopäällikkö Janette Tolppi , etunimi.sukunimi(at)ulapland.fi

31 Saamen kielentaitoiset hakijat
Saamen kieltä taitava hakija voidaan huomioida Lapin yliopiston yhteishaun hakukohteissa .

32

33 Kiitos! ulapland.fi


Lataa ppt "Lapin yliopisto Tervetuloa ABI-infoon 2018!."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google