Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Stressinhallintaa muodin opiskelijoille workshop (1 op)

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Stressinhallintaa muodin opiskelijoille workshop (1 op)"— Esityksen transkriptio:

1 Stressinhallintaa muodin opiskelijoille workshop (1 op)
klo , huone 6087 Mikko Inkinen, Paula Sjöblom (opintopsykologeja)

2 Työpajan käytännön asiat
1 op työtapa (27h) Kolme ryhmätapaamista huoneessa 6087 (yhteensä 6h) klo klo klo Ryhmätyö (3-5 hengen ryhmissä), jossa työstetään teidän valitsemia kuormitukseen liittyviä aiheita (~10h) Valmennustapaaminen pienryhmille (2h) Itsenäistä asioiden pohtimista / työstämistä (~9h)

3 Tapaamisten aiheet Kolme ryhmätapaamista huoneessa 6087 (yhteensä 6h)
klo : Käytännön asiat, teidän odotukset / toiveet, mikä tekee onnelliseksi / hyvinvoivaksi, alavalinta ja uratoiveet. klo : Kuormitus/stressi, mistä se kumpuaa ja miten sitä voi käsitellä, ryhmätöiden aloitus klo : Seurantapaaminen, miten kevät sujui, mikä auttoi, mitä haluaisi seuraavaksi kehittää? Ryhmätyö (3-5 hengen ryhmissä) Valitaan ryhmät ja aiheet 2. tapaamisessa. Kun ryhmät ovat työstäneet ryhmätyötään eteenpäin hieman, he voivat varata ajan Mikolle tai Paulalle ja tulla ryhmänä valmennukseen ja kehittää teemaansa eteenpäin. Ryhmätyöt palautetaan MyCourse:en mennessä.

4 Tämän tapaamisen ohjelma
Käytännön asiat Teidän odotukset / toiveet Mikä tekee onnelliseksi / hyvinvoivaksi Alavalinta / uratoiveet

5 Odotukset / toiveet Kirjoita post-it lapuille odotuksia ja toiveita tälle kurssille, yksi toive per lappu. Esittele omat toiveet parille, ryhmitelkää toiveita Parit muodostavat 4 henk ryhmät, esitelkää ja ryhmitelkää toiveita -> 8 henget ryhmät, esitelkää ja ryhmitelkää toiveita -> koko ryhmä: teidän odotukset / toiveet

6 Mikä tekee sinut onnelliseksi?
Aloitetaan itsenäisellä työskentelyllä Mikä sinut tekee onnelliseksi? Kirjoita itsellesi ylös asioita, jotka tekevät sinut onnelliseksi. Esim. minkä tekeminen tekee sinut onnelliseksi, minkä saavuttaminen tekee sinut onnelliseksi, missä tilanteessa koet olevasi onnellinen, kenen seurassa koet olevasi onnellinen…

7 Mikä tekee sinut onnelliseksi?
Jatka työskentelyä… Elämän voi karkeasti jakaa kolmeen osa-alueeseen: 1) työ/ura/opiskelu, 2) sosiaaliset suhteet (perhe, suku, ystävät, kaverit, sosiaaliset verkostot…) ja 3) harrastukset / vapaa-aika. Kirjoita itsellesi miten onnellisuutesi kytkeytyy näihin eri elämän osa-alueisiin! See more:

8 Mikä tekee sinut onnelliseksi?
Jatka työskentelyä… Onnellisuus on jo antiikin ajoista asti jaettu kahteen ulottuvuuteen: hedonistiseen ja eudaimonistiseen onneen. Hedonistinen onni tarkoittaa, että kokee paljon positiivisia tunteita kuten iloa, levollisuutta, innostusta ja riemua, eikä juuri negatiivisia tunteita kuten surua, ahdistusta, ärtymystä, tylsistymistä. Eudaimonistinen onni taas viittaa siihen, että tekee tekoja, jotka ovat omien arvojen ja vakaumusten mukaisia ja elää näin tyydyttävää elämää. Esim. jos arvostaa eläinten oikeuksia, ei käytä niitä välineellisesti ravinnoksi, materiaalina jne. Onko sinun onnen tavoittelussa hedonistisia tai/vai eudaimonistisia piirteitä? See more: Deci & Ryan (2009) Hedonia, eudaimonia, and well-being: an introduction

9 Mikä tekee sinut onnelliseksi?
Yhteisesti taululle / fläpille Onnellisuus ja eri elämän osa-alueet Onnellisuus ja hedonia/eudaimonia Onnellisuus Kootaan opiskelijoiden ajatuksia taululle / fläpille. Esim. piirretään eri elämän osa-alueet ja pyydetään piirtämään sen kokoinen rasti / ympyrä, joka kuvaa opiskelijan kokemusta eri osa-alueiden tärkeydestä. Katsotaan kuvaa yhdessä: mistä löytyy isoimmat ympyrät/rastit? Lähdetään keskustelemaan näistä tarkemmin… Mitä voimme oppia tästä? Mikä opiskelijoille tärkeää / merkityksellistä? Mitä he tavoittelevat / mistä motivoituvat ja toisaalta mistä ehkä ottavat paineita?

10 Alavalinta / uratoiveet:
Itsenäinen työskentely: elämänviiva Olet muodin pääaine opiskelija, onneksi olkoon! Muodin opiskelijaksi pääseminen on vaikeaa ja vaatii omanlaisensa oppimishistorian. Piirrä oman elämäsi viiva, jonka varrelle kirjaat keskeisiä tapahtumia / asioita, jotka ovat vaikuttaneet siihen, että olet nyt muodin opiskelija. Ne voivat olla ihmisiä, harrastuksia, koulutuksia… Sinulla todennäköisesti on myös joitain toiveita ja tavoitteita tulevalle urallesi. Kirjaa niitäkin elämänviivallesi.

11 Alavalinta / uratoiveet:
Itsenäinen työskentely: uratoiveet ja mitä niiden vuoksi olet valmis uhraamaan Kirjoitit elämänviivallesi omia uratoiveita/tavoitteita. Jokainen valinta mahdollisesti pois sulkee jonkin toisen valinnan. Esim. jos haluaa tulla hyväksi maratoonariksi, täytyy luopua haaveesta tulle hyväksi kuulantyöntäjäksi. Millaisia uhrauksia sinä ehkä joudut omien uratoiveiden takia tekemään? Ja mitä olet valmis sietämään, jotta oman tavoitteesi saavutat? Esim. jos haluaa hyväksi maratoonariksi, tulee sietää jatkuvaa harjoittelua ja sen aikaansaamaan fyysistä rasitusta ja kipua.

12 Alavalinta / uratoiveet:
Yhteinen keskustelu Uratoiveet ja niiden hinta Keskustellaan tästä tai tehdään jonkinlainen harjoitus…

13 Lopuksi Rentoutusharjoitus


Lataa ppt "Stressinhallintaa muodin opiskelijoille workshop (1 op)"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google