Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

BY: Annika ,Janika ,Petra & Vilma

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "BY: Annika ,Janika ,Petra & Vilma"— Esityksen transkriptio:

1 BY: Annika ,Janika ,Petra & Vilma
Eläinryhmän diat BY: Annika ,Janika ,Petra & Vilma

2 navetat navetta on siirretty ,Vuolijoelta paavolan tilalta Vuonna 1994 ,siihen on rakennettu viisi lehmän partta ja karsinat vasikoille ja sioille. Lammas navetta on siirretty Ristijärveltä vuonna alun perin se on toiminut ,eläkeläis ukin lehmä navettana.

3 Suitset löytyivät tallista.
Talli on kaksikerroksinen rakennus, talli on peräisin ja 1900 lukujen vaiheessa ja se on siirretty Sotkamon jorma kylältä Hiljasen tilalta vuonna tallissa on tilat kahdelle hevoselle. talliaitta toimii sähköaittana jonne on koottu ensimmäisenä Kainuun koti. Suitset löytyivät tallista.

4 MaitoHUONE MAITOHUONEESEEN ON KOOTTU MAIDON KÄSITELYYN LIITYVIÄ puisija ja metallisia astijoita ja välineitä. Esillä on vanhoja voikirnuja ja puisia kuljetusastijoita .

5 Länget ja rukki Länget ovat yleinen hevosilla käytetty työ valjaiden keskeinen osa Rukki on laite jolla valmistetaan lankaa

6 Kivääri ja maitotonkka
Kivääriä käytetään kaikenlaisen riistan sekä petoeläinten metsästyksessä. Maitotonkka on kannellinen astiA JOTA KÄYTETTIIN MAIDON KULJETUKSEEN.

7 reki Reki on kotieläimen vetämä kulkuväline. Rekiä on tehty ja käytetty jo kivikaudella. rekiä voi vetää koirat, porot ja hevoset

8 Lehmänkello Lehmänkello on kellosoitin, alun perin lehmäkelloja on käytetty vapaasti laiduntavien lehmien paikallistammiseen ja lauman koossa pysymiseen helpottamiseksi.

9 LAMMAS KERITÄÄN KERITSEMIS SAKSILLA.
KERITSEMIS-SAKSET LAMMAS KERITÄÄN KERITSEMIS SAKSILLA.

10 halli Halliin on koottu, mm käyttöisiä maan muokkaus välineitä. Kuljetuskalustoa, sekä laitteita maatalouden koneellistumisen alkuvaihessa.

11 hevoskärryt Kiesit ovat kaksi pöyräiset, kiesejä käytetään henkilö ajoon ja kevyeeseen tavaran kuljetukseen. nappula rattaiksi on suomessa kutsuttu kiesejä, jossa on pienaliset laidat.Nappula on muurteellinen sana pienaalle.


Lataa ppt "BY: Annika ,Janika ,Petra & Vilma"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google